夫婦情感

跳至

首頁
45678...11

尾頁

子爵府

kkkk9527 發表於 15-8-19 11:51
改變下衣著都幾好,幫豬豬諗下新造型

我自己就長年長頭髮,長髮有時係幾唔方便。有時想轉IMAGE但係D衫好難 ...
他好喜歡我長髮, 但我近幾年已經感覺要轉變, 開始cut bol 頭又染吓顏色, 衫鞋我都季季買, 打扮我一定唔會孤寒.

子爵府

fishwawa 發表於 15-8-19 11:53
不認同冇左愛情=親情 ???
愛情冇左激情,還是愛情呀,冇血緣關係的人永遠不會是親情關係!
冇愛情,可能 ...
可能最後變[無情]

子爵府

Lam-美咲 發表於 15-8-19 11:58
會唔會係你單方面甘諗呢?
其實我覺得你不如嘗試行多一步,試下打卑奶奶問下佢,直接話卑佢聽話你果日唔方便去拜,但唔好講明,再問下佢重有冇問下佢有咩需要?

第1:佢實會問你點解唔方便,甘你射返個波卑C6等佢知,你有做野
我平時唔返去食飯都只係whatsapp奶奶就算, 突然咁打比佢咁有文有路, 佢實覺得好奇怪架.

第2:經奶奶把口問你C6發生咩事,但你C6實唔會講架,但都可以令佢去諗下大家唔應該惡化下去,如果唔係影響好多野
其實他今晚返去同奶奶講我以後都唔返去食, 相信奶奶都會問個仔發生咩事? 我想唔到佢點同奶奶講會令佢相信? 同埋奶奶都是一個性急人, 佢好大可能會迫個仔講出真相, 到時我怕他會唔會頂唔順之下同奶奶講我地玩完!

子爵府

Nancy20090615 發表於 15-8-19 12:02
對住自己呀媽粒聲唔出, 真係好難頂.

不過, 唔關事 ge, 我同 99 同佢屋企人關係够好, 我 99 够錫我, 佢 ...
兩樣都同意

子爵府

anan3388 發表於 15-8-19 12:02
婆媳關係其實有咩問題存在?
點解你咁討厭奶奶?
你老公又難在邊呢?
或者試下從呢個方向諗多些,可能有條刺種落 ...
要講都太長啦, 或者講少少, 我和他一開始拍拖奶奶已經好唔喜歡我, 那時我有問過他有無發覺你媽媽好似唔喜歡我呢? 原來他自己都說有此感覺, 於是佢真的走去問佢媽點解好好似唔係咁喜歡我呢?
答案: 佢無嘢做錯, 只係我唔鐘意佢, 無其他原因!

由呢一刻開始我都叫自己如有將來要做好心理準備, 結婚之後有埋仔仔, 佢幫我地湊仔仔的, 照顧得好好, 但此終關係都是事好是壞, 當然我和他間唔中都是為此事噪, 日子久了, 我只覺他無論奶奶對與不對永遠都是企她那邊, 我同自己講唔想再為婆媳關係影響我們感情, 所以慢慢我開始做唔出聲的人.

子爵府

kkkk9527 發表於 15-8-19 12:12
呢單嘢我覺得你要保留佢可能有小三呢條線,但冇實際證據唔好有動作住,KEEP AN EYE先
我都有保留, 因為佢話無, 最終有無一定會爆出來的.

你同佢感情好唔好,婆媳唔係關鍵,但會令件事本身唔好變更差
認同有一定影響

我唔覺得應該等,但真係要睇返你地性格同感情先知點做,我自己就會快刀斬亂麻,一錘定音,或置之死地而後生
以前既我都會好似妳咁, 但今次件事, 連我自己都唔感咁衝動去快刀斬亂麻! 怕迫得他太緊佢會比個連佢自己都後悔答案出來.

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 12:17
同99既問題唔係宜家先有,亦唔會因99一句說話,能夠改變到老公,令佢的起心肝決裂,老公愛你既,點都企你個邊,況且又唔係一齊住,一定係有一個觸發點,唔好亂,你細心諗下先…
太多都是積積埋埋, 可能我忍無可忍, 唯有唔出聲!

講真,如果婆媳關係令佢甘唔滿意,以你地甘多年深厚感情,佢同你講都得,或者直接話你,點睇你都唔係強勢開…
我的確不是強勢的人, 加上我愛他每每他想點我都盡量就, 當然某些事不能我會反對的! 但絕大部份都是以他為先.

我仲有一個問題,你點解越黎越憎99, 憎到宜家要做到出面,(黑面唔出聲都係表現不滿)而佢又打去你媽度講甘嚴重呢?
因為今年奶奶搵我媽媽飲茶拜年時傾計說出來的.

我自己同老公十幾年,由第一天已知佢愛我多d, 從來無check佢,我有佢所有password 能調動佢戶口,得我會同朋友去夜街,佢去gathering 必帶埋我,而且佢每日8點前一定返到屋企,星期六日family day, 負責全屋開支,做晒全屋家務話唔想我辛苦,仲有小禮物,節日會有花同燭光晚餐,一個甘既男人都會有小三!
原來妳先叫幸福, 不過妳c6都做到好足, 可以毫無破x, 最後比妳發現係咩情況吓?

子爵府

kkkk9527 發表於 15-8-19 13:03
其實我都認同有時一個人努力係冇用

主要係你做果時已經錯失了最佳補救時機,好似對住條屍搏命做CPR其實係冇用

向某D時候一定要擱置、過冷河,再睇下會唔會重新部署
我現在需要擱置什麼? 、過冷河? 我現階段唔想同佢傾住想比佢冷靜多d時間,重新部署我當然上但我都要看他的行為態度我先行到.

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 13:57
真係好突然間既輕微轉變…
感覺到… 直接問… 直接承認…
仲要講明要同人地發展,同我無感情,乜都唔係!
痴上腦

子爵府

Nancy20090615 發表於 15-8-19 13:10
姐係佢搵唔到佢响您心中的位置, 欠存在感, 唔覺得被需要.

豬豬, 會唔會您老公都係咁呢? 您 ...
我當然無ms_ck咁有權, 他的財政我可以掌管, 他點會有欠存在感, 唔覺得被需要呢, 他知我愛他多過他愛我, 加上我係大頭蝦一名, 好多事他會提我幫我, 至於照顧仔仔他更加愛護有加, 學業全程跟足, 我完全不用憂心那種.

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 13:21
豬豬,我99都係唔知做乜,一拍拖就唔鍾意我,我估計係佢認為我同佢爭仔,因佢得我老公一粒仔,我老公好孝順 ...
我老公都是好孝順的, 他都是家中獨子但還有一姐一妹, 但未至於妳c6咁形容裙腳仔!

妳同9962真是患難見真情.

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:04
好似中降一樣!
如果單身,我諗我9秒9分佢身家就走!
但我個仔幾個月大,仲要係千辛萬苦既試管bb…
真係比死更難受, 自己仲剛有了bb, 妳當時真的痛到無人可以講!

子爵府

eggpudding 發表於 15-8-19 12:48
一個人有心無心去修補一份感情
你將會睇到
我之前認認真真去感受到男人的無心無情無義
如果最壞的結果係失去
咁點解而家你因為怕而唔做,
寫信好,輔導我有提過對方都拒絕
唔好因為怕而咩都唔講
佢退你又退大家只會越退越後
努力去計劃一下修補方法
加油...

明白!!!

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:30
年半!
要解決小三既問題,我認同係用年黎做單位,但不能太長!
我個時好簡單,亦好癲!好強硬表明不能共存 ...
半年? 仲要妳陀住bb狀態吓去過, 真係好難受!

子爵府

hello_kristy 發表於 15-8-19 14:40
講真…我響父母身上,感受到既係愛情…
結婚3x年,計埋拍拖有40年…
非常羨慕這就是[相愛]

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:37
單身既,唔好諗,快走啦,因為係番埋一齊要面對既,仲難過乜!
我真心原諒佢,因為我真係有錯,亦念在過去 ...
因為妳最終是好愛c6, 所以先會原諒他, 妳仲咩會唔原諒自己? 幾錯都過去, 一切從新開始, 好事來.

子爵府

hello_kristy 發表於 15-8-19 14:47
作為一個女…

用媽媽電話打比老豆,比佢叫 [老婆大人] 同去完廁所開門見到佢地攬埋一舊,買個雪糕蛋糕比佢 ...
好難得愛到老

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:50
哈哈…你用唔用得著先?

我老公打黎會叫“老婆大怪人“
[老婆]兩字他做錯事先講, 平時唔會咁叫, 不過我都係叫爸爸, [老公]好似未叫過, 係咪好怪?

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:51
就係諗唔通,所以我成日笑佢呢件事
有時都會發脾氣
衰嘢唔好提啦, 傷感情唔好呀!

子爵府

ms_ck 發表於 15-8-19 14:54
唔係,不過叫番會好d

首頁
45678...11

尾頁

跳至