親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

你會住邊間酒店呀, 我22號出發, 都未plan好行程呀... 我又係帶個女, 5歲幾

伯爵府

eeee, 我又係住keio喎, 可能我地會相遇, 你24號晚幾點到呀.. 我22號晚就到喇. 你會去幾多日呀, 諗住行程點呀, 我都未諗到呀!!
我預備左: 1) 兩條保暖褲 (in case一條污穢左都有條spare); 2) morley羊毛底; 3) 保溫底; 4) 係chickeeduck買左件fleece ($100); 5) 係花園行檔口買左件雪褸, 係core tex面, 入面係fleece; 不過應該會帶件羽絨, 個個都係話羽絨暖d......

你呢....

伯爵府

我都想去kiroro呀, 不過吾知點去, 我地都係諗住第1日去到都6,7點, check in完, 出去食野, 跟著行下, 小樽, 第2日or 第3日會去, 跟著行程吾知喇... 有冇idea ah

卓越番左暖包喇, 你要買就快d 喇...
原文章由 pakyu0429 於 08-2-18 13:59 發表

我而家轉左去toyoko inn住呀, 因為keio full晒~! 我去5日呀~! 阿囡著咩之次post左唔重覆啦~! arm arm有人話我知2, 3月係北海道最凍嘅日子, 不過就算著10件衫都係一樣, 必要時用溫包算啦~!

我而家諗嘅行程:

第1日 ...

伯爵府

題外話, 你個女好靚女呀
原文章由 pakyu0429 於 08-2-16 01:33 發表

我住keio! 咁你會住邊, 去幾多日呀?

吓~! 你仲urgent過我wor? 咁有冇大概嘅行程呀?

你預備左咩保暖衣物俾你個囡呀?
真係有d擔心我個囡唔夠暖呀! ...

伯爵府

死啦, 我咩野都未PLAN呀, 仲有咩野好介紹呀, 例如食野呀… 等等等等
你會吾會去KIRORO呀
仲有呢度呀, 好似都係雪埸黎架, 最近市中心既雪場
http://www.visit-hokkaido.jp/tw/

伯爵府

http://www.takinopark.com/11_FOREIGN/index_c.html

比錯左條link, should be here ah

伯爵府

I want to go Kiroro too, but do u know how to go? Is it very far away? And is it very difficult to go ar.
Then u will stay in Kiroro one night, or back to Sapporo in night time

伯爵府

想再問多次, 小朋友(5歲)去日本係米帶passport同身份証就得架喇. 出世紙駛吾駛帶呀

伯爵府

hi pakyu0429
as heard from my friend that Kiroro is quite far away to 扎幌架, 半個鐘, 我諗吾得喎
原文章由 pakyu0429 於 08-2-20 08:33 發表

kiroro snow world 從札幌火車駅bus terminal 乗bus往kiroro (日文: キロロ リゾート)唔駛轉車, 大概半個hr就到 (睇個web-site係咁講) 我估好方便! 而且玩完雪又可以浸溫泉! 我會即日來回, 唔stay! ...

伯爵府

Hi
If I go to kiroro, 想問下玩佢雪dou駛吾駛比$架… (我吾會滑雪)

伯爵府

我明天就上機喇, 好緊張呀, 因為今次帶埋阿女

伯爵府

hi jeffhei,
吾係好明, 咁即係如果由點去呀, 搭咩野線既jr lei?
原文章由 jeffhei** 於 08-2-21 13:23 發表
no la, 係 2 個唔同的駅.

http://www.jorudan.co.jp/norikae/images/k_de.gif札幌 http://www.jorudan.co.jp ...

伯爵府

你地會吾會買day pass?

伯爵府

Day 1 – arrive around 6:15, 攪掂曬酒店, 去食野, 跟著附近行下; 1 去小樽;
– kiroro ; 1 day 留係扎幌, shop around, how about you

原文章由 pakyu0429 於 08-2-21 14:16 發表

祝你一家一路順風, 玩得開心d呀!!!

咁你而家個plan係點呀?

伯爵府

濠雪烏冬, where is it ar
原文章由 cocomints 於 08-2-21 15:35 發表
去小樽記得要去食濠雪烏冬, 好"煙un", yummy!!

伯爵府

吾記得買insurance ar, 有冇好介紹呀

首頁

尾頁

跳至