跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

hi 大家好

我囡囡係上午咩早要返屋企望下先

男爵府

好媽媽勳章

等我又update下先

login 出世月份 上午/下午 組別 仔/囡
------------------------------------------------------
DanielEng ?? 上 A 仔仔
孔太 ww 0711 上 B 囡囡
stevepen 0711 上 A 仔仔
Carol878 0707 上 ?? 囡囡
bb

venkel 0711 下 A 仔仔
raymondeva 0708 下 A 囡囡
ahbebe88 ?? 下 B 囡囡
bingsugar 0702 下 B 囡囡
yuyu.c 0709 下 B 仔仔
cole_bubibu ?? 下 B 仔仔
oohhzz ?? 下 B 囡囡
lycindy ?? 下 ?? 仔仔
馬騮媽媽 0705 下 A 仔仔
fafa225 0710 AM A Son

男爵府

好媽媽勳章

HI YUYU.C
我想問下大約幾錢套呀?
THX

原帖由 yuyu.c 於 10-8-20 16:49 發表
我今日同亞囝買佐校服啦.
大家買佐校服未呀 ? 你哋會買幾多套呀 ?
同埋運動服同校服係咪隔住日嚟著嫁 ?
因我每款只買一套, 唔知夠唔夠.

男爵府

好媽媽勳章

thank you

好清楚呀!

原帖由 fortune18 於 10-8-20 20:43 發表
買校服時,入面既職員說校服同運動服隔天穿。

女裙$90, 男裝一套$90, 外套$85, 運動服一套$90

校服公司既人說一套包上衣同短褲,要同一個碼(即是不可以上衣細碼加短褲中碼,亦不可單買上衣或短褲。關於這點,大家可在買校 ...

男爵府

好媽媽勳章

係喎我都冇問听日要着咩校服.....
原帖由 yuyu.c 於 10-8-25 11:58 發表
我買佐1套咋, 不過今日會返去睇吓D日子點著先, 再買.

男爵府

好媽媽勳章

唔該晒, 我都問左嘞呢幾日都係着裙.

男爵府

好媽媽勳章

沉日我個女都勁cry,今日我同佢講如果你唔cry我放學買張大米奇貼子獎你, 跟住佢入到課室仲同我byebye,到放學都冇cry

男爵府

好媽媽勳章

我囡囡都係上幼二架,我諗上幼二同下幼二都係陳老師,李老師同蔡老師...

我囡囡又係好鐘意返學,睇嚟佢都幾鐘意返肖珍,有時同佢講你再唔訓就唔可以返肖珍佢即刻話唔好呀..

男爵府

好媽媽勳章

你個囡囡都好勁喎講到咁多野,我問我個女佢淨係話小弟弟小妹妹,食面包(都唔知係唔係),同放學歌乍中間講米奇故事....
原帖由 bingsugar 於 10-9-9 09:56 發表
昨日聽亞囡講
1.只有一個小朋友CRY
2.睇短片, 有一個小朋友示範洗手程序, 開水喉, 取梘液 , 沖沖手, fing fing 手, 取毛巾抺抺手.
3. 每日都要唱 ( 小弟弟, 小妹妹)
4. 叫老師要拍拍手 ( 呢個POINT 我都吾太明白)
5. ...

男爵府

好媽媽勳章

哦,唔怪得我見囡囡件衫有隻黃鴨仔啦,我仲以為又係老師送,因為之前見佢又有介指又有貼子仔

男爵府

好媽媽勳章

今日中秋節,囡囡拎左個好靚既燈籠放學,囡囡今日同我講佢係學校好開心,因為學校有麼術師喎...?? 你地bb有冇咁講呀, 同埋我諗佢應該學緊普通話,呢期間唔中用普通話同我話xx老師好..之類.

男爵府

好媽媽勳章

今日應該幾好玩,我見囡囡走時好開心...
不過唔緊要啦, 放完假又開生日會嘞
原帖由 mimmy824 於 10-9-22 16:03 發表
今日我囡囡一早八點鐘上咗褓姆車,但五十分鐘後,褓姆車姨姨打嚟話囡囡嘔咗兩次(上車個時仲好哋哋)...我跟住打返學校,佢話囡囡仲未到(都成八點五十幾分)...學校書記話會幫我睇下囡囡有冇發燒,再打比我。之後接到林級任電話 ...

男爵府

好媽媽勳章

你試吓去買啲洗NOSE水同佢洗下睇下會唔會好啲,己前我個女成日都係鼻水加啖,後尾有個醫生教我多啲同佢洗鼻又真係得喎,我一見佢有鼻水就同佢洗,好怏好番,同痰可能其實係鼻水倒流.
原帖由 yuyu.c 於 10-11-29 12:53 發表

如果流鼻水我囝食都ok架, 不過自從10月病佐到依家都仲未好返晒, 依家都仲係有啖同鼻水, 好煩呀...

首頁

尾頁

跳至