自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 21-1-23 14:23
灣區博士沈永年 大陸醫院好落後?
https://youtu.be/P2mx9h-YZ3I

我都一樣唔知你想表達啲乜嘢?咁先進你咪返大陸醫院囉,大陸仲有好多嘢好先進添呀,你快啲返大陸住啦

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ddkaka 發表於 21-1-23 16:45
如果我講日本先進,你係咪又會叫我去日本住呀?

去邊到住每個人都有選擇自由,關啲閒人咩事

閒人答無聊post

男爵府

0q.cathy 發表於 21-1-23 17:24
但邊度搵咁多內臟呢? 就算技術再好,中國人大多唔接受捐器官,想換器官應該等到天荒地老。
...

黑市買

男爵府

ddkaka 發表於 21-1-23 20:49
你意思你係閒人?做咩咁話自己

冇咩所謂反正得閒,走去答下無聊post

男爵府

回覆樓主:

唔阻你睇埋灣區博士啲片就話大陸醫院好,等你親身感受過先開post啦

男爵府

ddkaka 發表於 21-1-23 21:10
你唔駛等啦,你又唔會返大陸上面啲醫療變成點都唔關理事啫

冇睇前文咩,我就係得閒

男爵府

回覆樓主:

大陸醫療院我就未感受過好唔好,一定有好醫院好醫生,但係你睇人啲片就話好係算點先?(emoji)

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 21:29

你試過?

你真識搵唔到咁唔好彩呀,我都幫你唔到,知都唔會話畀你知

男爵府

WinnieJason 發表於 21-1-23 21:44
你真識搵唔到咁唔好彩呀,我都幫你唔到,知都唔會話畀你知

親戚

男爵府

回覆樓主:

樓主我唔玩喇,我唔得閒呀,唔做閒人喇,而家好忙屙屎沖涼,我要瞓覺喇
唔好睇灣區博士啲片咁多啦,自己去親身感受美好嘅大灣區生活啦ok?等你到時再分享,咁先有說服力㗎嘛,係咪?

男爵府

capricornbb 發表於 21-1-23 21:47
好笑,yc睇文字就相信831太子亡魂

我都覺得好好笑,請問你笑乜?唔明你呢段嘢係咩嚟?

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 22:03
黃人真係自私,有好嘢都唔益人

黃人白人咩都好啦,有好嘢一定要益人㗎咩

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 22:03
黃人真係自私,有好嘢都唔益人

再加上大陸咁先進,網上嘅黑市市場咩都有,識唔識,有冇咁嘅渠道,就算畀你知道,錢又洗咗,有可能畀人呃,嗰樣嘢佢點樣嚟,真係嚟咗你又敢唔敢用,用咗吻唔吻合,害佢定幫佢真係冇人知,唔好成日講咩黃人藍人啦,大陸一樣有好有唔好,我一開始都好贊成樓主既然咁好就返上去生活啦,唔明我咁講有咩問題,唔好人哋每搭一樣問題你就分黃人藍人白人黑人啦,呢度係咪要藍人先答得問題呢?

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 22:06
你需要啫,我唔需要,多謝晒!

你見我咁得閒同你打咁大段嘢就知道我身體健康啦,唔使多謝,乖啦,早睡早起啦身體健康呀

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 22:26
係你自己言之鑿鑿話周圍有黑市買但又講唔出點買,我好奇啫!我美國親戚就係俾你呢d人以訛傳訛,專登上大陸 ...

你冇渠道唔代表冇呢樣嘢,我可以話比你知,大陸洗錢醫病首先要識人,我可以講嘅就係咁多

男爵府

Piaget 發表於 21-1-23 22:38

冇渠道又點會特登返去呀?

咁恭喜你囉搵到渠道,當然去醫病係要洗錢啦,唔係投石問路而家咪好囉

首頁

尾頁

跳至