母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

公爵府

其實我都唔可以話係全人奶餵亞女.......

因為有時我要外出時,我都會餵亞女奶粉......

但最近亞女下午個時食得好密,有時半個鐘頭都冇就要食.......

整都我都冇時間整好餐飯俾老公食.......

老公就話亞女食我的奶唔飽話要補奶粉.......

其實初時係佢話亞女食人奶好d我先堅持落去.......

我又唔係冇奶......不過最近的奶真係少左!

但我都已經煲多d湯飲多左水,但成日飲水飲到個肚好飽我真係食唔落野......咁又俾佢話我唔食野.......

講真有時亞女食得咁密我都覺得累,佢又話我我真係覺得好唔開心.......

而且又時亞女飲奶我都覺得好疼為咩姐......

真係好down呀......

所以我琴晚終於喊左出黎......

我知老公返工好辛苦,我地又係人在異國,好彩這裡的醫生姑娘都支持餵人奶,如果唔係我諗我放棄左啦......

公爵府

謝謝哦......

我現在都怕唔小心食左d會回奶的食物!

這幾天我都趁亞女食飽奶後用手擠奶出來存起佢......

早一兩天成個鐘頭一安都冇,可能亞女食飽唔係剩返好多......

今日亞女訓左我又覺得漲奶個時擠左成2-3安!

公爵府

謝謝大家呀......

這一兩天我煲左魚湯同通草奶,感覺上好似多左奶咁......

但有一邊都好似唔係好多......唔係好平衡......

我現在都食多左飯同肉,但有時口乾,飲水真係飲到飽!

希望自己大食返!反正我食唔食都肥啦.....

為左b女我一定要食多d野......

公爵府

我而家仲諗緊買唔買泵奶器好?

因為要洗多樣野!我怕到時搞到一頭煙......

還有呀......今日我覺得我的奶量多左好多啦......

因為沖完涼有奶滴出黎!好耐都冇咁啦......

真係多謝各位媽媽的意見......

不過唔知係咪豆漿好過鮮奶,我要再試多幾日!

同埋唔知係咪多奶左,亞b女食飽d,佢都訓得耐d!

有漲奶的感覺,但亞b女仲訓緊,係咪擠出黎或者泵出黎好d呀?

因為我怕會變少呀......

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊