時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

candytl 發表於 19-7-25 11:30
市民有訴求, 政府又扮聽唔到, 林鄭又甩縮, 對住記者問題一味狡辯, 你話咁政府點令人信服? 宜加遊行變成市 ...

咁好啦, 等中央政府直接來香港平定, 不會扮聽唔到會好清楚講比大家知中央立場, 不會扮聽唔到, 一定會令大家信服

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

banbanmm 發表於 19-7-25 11:33
香港不是一個國家,更不是一個民族。

你是中國人嗎?

佢自己自HIGH 由佢

我有滿族血統, 都唔敢話自己唔係中國人

在古代就話啫, 而家咩時代先得架.....

唔通我唔係香港人唔係中國人咩

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

candytl 發表於 19-7-25 11:42
行到黎步, 都解決唔到問題, 面對市民訴求先可以解決問題架, 中央會唔會再重演64呀, 夾硬黎呀我唔信囉
...

唔緊要架, 大家咪用對眼睇啦,

中國咁大, 有成14億人都管得掂, 香港咁細得700萬人口, 要管, 同切個生果食一樣咁輕易

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 11:44
對不起, 從地理上來講, 香港是大陸的一部份

但香港人不是大陸人、更不是中共人

咁你個係咩民族, 先先,唔好再用我國文字, 你去創立新的語言和民族, 仲有姓氏請改一改, 唔好用我國的姓

我國的姓氏流傳了好多世紀, 不容許亂用

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 11:45
謝謝關心, 都係香港人.

香港人 ? 你會是香港原居民咩 ?

即係漁民

咁香港人在1997年7月1日開始已成為中國人, 煩請你諒解你父母沒有辦法生到你係外國人

也要明白, 你投錯胎既事實

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 11:49
錯了, 發生的機率係 50 / 50.

解放軍鎮壓絕不奇怪, 中國歷史上, 當人民或任何人威脅到當權者的權力, 當權 ...

台灣居民和香港居民都會平安請放心

只會捉拿危害社會既人渣

人渣包括個D自稱不是中國人的所謂香港人( 準備自創新民族, 但是幫佢繁殖既人都可能仍然係中國人)

慢慢來不用急

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

candytl 發表於 19-7-25 11:56
我唔想人管呀, 我要自由, 點解你鐘意人管架

妳出左世後都比爸媽管
妳嫁人都比緊你62 99 老公管
妳返工都比你老細管

你生仔, 第日老左都係比你個仔和媳婦管

每個國家都有責任管好自己國民

中國管治香港有乜問題 ?

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 12:02
只要你肯做奴隸, 做當權者的狗.

你何止安全, 簡直會升官發財.

如果我地亡國比日本和鬼佬入侵, 就真係做奴隸啦

當年日本侵華, 爭D就大家做亡國奴, 呢D係恥辱

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 12:25
如果由日本人統治, 就幸福了.

你睇下台灣的人民素質, 比大陸人高得多, 都係多謝日本人統治過 50年.

比日本統治, 你根本無機會出世, 因為日本人想滅族, 民族大清洗,

你真係覺得日本係豐衣足食, 我見到好多流浪漢訓街, 台灣都係, 台北好多地方, 入夜後好多人訓街

另外我公司好多英國人, 佢地都已有3粒星, 來香港打工都10年以上, 仲生埋仔, 咁佢地鄉下好差 ? 佢地叛國咩 ?

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

mandy952 發表於 19-7-25 12:47
唔好應個咩明子十三啦,文宣黎架,佢地收黑金做文宣,做職業暴徒,冇計啦,讀得書少又好吃懶做,未做d無無 ...

okok 其實我都知不過佢實在太過分呀佢唔認自己民族
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

mandy952 發表於 19-7-25 13:46
漢奸又點會認自己民族,漢奸眼中只有利益

咁又係

做走狗都係因為錢
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 15:04
僕もそうだ、お前と話しの興味はないです.

孩子, 希望你自重, 點首歌送給你:

起來!不願做奴隸的人們!

把我們的血肉,

築成我們新的長城!

中華民族到了最危險的時候,

每個人被迫著發出最後的吼聲!

起來!起來!起來!

我們萬眾一心,

冒著敵人的炮火 前進,

冒著敵人的炮火 前進!

前進!前進!進!

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

明子三十 發表於 19-7-25 16:10
我只識最後幾句 :

孩子, 你其實係好聰明既人, 如果肯放時間比心機去讀書, 前途是無限希望你自己識諗

連登少去D, 多點去擴闊視野, 人生慢慢長路

所有遇見,皆有因果

首頁

尾頁

跳至