夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個姑奶都係勁白痴低能!
有一次我老豆在酒樓攪生日.
在食飯中大約8:30pm個姑奶打電話黎, 對話以下:
姑奶 : 我屋企門反鎖左, 快d黎幫我開呀.
我 : 你冇門口入呀?
姑奶 : 唔係, 係雜物門反鎖~
我 : 咁你開唔到, 我地都唔識呀, 不如你搵開鎖佬呀, 你老公有冇試過開唔開到?
姑奶 :唔得呀, 我要入去搵番對鞋襯番我明天著個條裙呀~
我 : 咁你未唔好著個條裙換個第二條裙未得, 你只不過約著朋友之麻~ 我老豆生日食緊飯唔得閒呀,(收左佢線)~
大約9:10pm又再打來, 問食完未, 我答飲宴邊有咁快食完呀, 最快都要 11:00pm啦!
姑奶話提早走未得啦, 唔洗食到尾呀~
我聽到咁難聽說話.......冇答佢跟住我cut佢線!
大約 10:00pm又打來今次搵我老公, 點知我老公覺得煩所以由觀塘入去大埔幫佢!
點知去完個晚我問多次都唔答我!
隔幾日返奶奶到食飯我再問番呢件事 :
個姑奶老公居然答 : 做乜咁緊張食飯之麻, 唔著個對鞋未著第二對都得, 所以冇幫佢試開到門, 門唔係反鎖係比裡面d野左住開唔到!
原來我老公個日去到幫佢搵支木推開裡面d雜物就開到,
但佢兩公婆冇人肯動手, 想搵人做,
又唔想洗錢~
我當晚全晚黑面, 仲想當咁多人駡佢~

原文章由 mayymlam 於 08-1-18 10:29 發表

睇到呢個point~
當時街外人睇到唔知實情,
會以為你老公1拖2

[ 本文章最後由 pmama 於 08-1-18 11:27 編輯 ]

別墅

倆公婆都年過四十幾歲.
仲有一次依家想起都條氣唔順,
我姑奶搬屋就拜四角,
但又用耤口話自己信神唔拜得,
叫我老公幫佢拜, 因奶奶話自己老手腳痛唔方便,
仲選正我老公生日個日話拜完順請我老公飲茶.
我都冇計咁多, 但利事仔都冇比番封我老公.
但到拜四角時姑奶真係等一邊乜都唔理,
飲下午茶時因我地晚上約左人慶祝我老公生日食飯開party,
想早小小返屋企換衫想飲完就走,
點知又比奶奶同姑奶一唱一和駡我地咁急走,
唔再坐多陣, 咁野蠻人我都唔想對多佢地一陣~

舊年姑奶又話自己犯太歲又係話自己信神唔可以拜太歲,
又係叫我老公幫佢, 但幫完又係利事都冇封,
我同老公講如果你再係咁有咩黑運唔吉利我會怒姑奶一世!
:tongue:

原文章由 carly.c 於 08-1-18 12:05 發表
?-(

恕我直D講句...佢地倆公婆幾歲呀!! 自己屋企D野都攪唔掂!!要搵人特登去到大埔幫佢地咁低B既事!!?-(

首頁

尾頁

跳至