自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔誠實,唔尊重父母,偷竊。

2018已經開始,都成4年時間,我諗如果你同你老公管教係冇問題嘅,情況唔會去到呢個地步(唔好怪我直接)。

如果我係你嘅話,我會搵教育心理學家幫手。

https://www.hkep.org/zh/專業團隊/

珍珠宮

Cali0624 發表於 21-7-29 00:01
我check過八達通紀錄,最近我女根本冇增值過八達通

係網上識男仔仲借錢俾人嘅事先啱啱解決,而家又再俾我哋 ...

其實事情並無解決,只係你女兒喺2018年開始做嘅事情嘅延伸。只係對方唔係真係一個衰人,件事先咁簡單「解決」咗。

珍珠宮

Cali0624 發表於 21-7-29 00:09
我女當年讀小學三年級,偷屋企錢去小食部買嘢食,仲俾錢叫同學幫佢增值八達通
四年級,偷我銀包錢去叫同學幫佢 ...

即係懲罰都制止唔到佢呢個行為。咁你真係絕對需要去搵教育心理學家。唔好諗住慢慢解決,因為罪犯重犯機會係超級高,唔好去到呢個地步先嚟後悔。靠你老公同社工係解決唔到問題。

珍珠宮

我喺7樓send咗條link俾你。希望你積極啲去解決問題啦。

聯絡資料
電郵:  [email protected]
電話:  (852) 2857 1709
傳真:  (852) 2857 1710
地址:  香港灣仔告士打道 109-111號東惠商業大廈 1403室
​​Whatsapp:  +852 9884 5256

首頁

尾頁

跳至