自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我最憎女人一路行一路食煙,成隻雞格,我好多朋友都同我一樣咁講,如果睇到呢段嘢嘅食煙女士們,你地可以照樣一路行一路食煙,我阻止吾到你,但係亦都阻止吾到我有呢種諗法。

有次係日本(閙市)見到有個差人拉住個一路行一路食煙嘅男人,要佢企定定食完先好行,原來係日本吾可以行住嚟食煙,我諗係限於閙市/市中心/多人地方,香港幾時可以做到呢?

侯爵府

記得有次香港已經實施咗室內禁煙。

咁我地同99去街市樓上嗰D熟食檔食飯,隔離枱班人飲啤酒食煙,佢地有4個男人,3個人無再食,仲有一個食,咁我咪啤住佢囉,佢衰到仲特登吹D煙過嚟。
我就啤得佢仲勁,叫伙記換個位﹠投訴,同伙記講[你吾叫佢停食煙,我就CALL食環處],叫極都吾聽喎,飲大2杯屎水係到嘈我地喎,又喊打又成喎,諗起都幾攪笑。

我老公[夠膽就埋嚟打我]
食煙男[吾順呀,隻抽吖]
我老公[衣家你喊打嘛,你過嚟打我吖]
食煙男[過嚟隻抽吖]
佢地講嚟講去都係嗰句,不少於20次,食煙男一路喊打人在先,但一路個PATPAT黐住張櫈實一實,跟本無企起身嘅意圖。

後尾佢地當中話得事嘅人走埋嚟SAY SORRY,話個細飲大2杯亂咁嘈,又咁又咁,講咗成半粒鐘。

之後問返老公咁大膽叫人埋嚟打你,佢話如果對方真係埋嚟,佢隻手指篤到我,我就瞓低响地下,跟住報警囉咩事呀,睇吓邊個蝕底。

首頁

尾頁

跳至