跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:大家好,我囡囡讀K1C+AM,佢返咗三曰學都好

原帖由 rara_cheng 於 12-08-31 發表
大家好,我囡囡讀K1C AM,佢返咗三曰學都好開心,今曰仲自己識得返課室。

...
我女都係k1c am

侯爵府

回覆:聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園_K1

我女返過n班,所以一切好順利,老師仲話佢跟得晒佢地嘅schedule ,又話阿女好斯文mouth:,但阿女平時係三番嚟

侯爵府

引用:回覆+hellomag+的帖子 三番?哈哈!回到學

原帖由 SS+s 於 12-09-03 發表
回覆 hellomag 的帖子
係呀,時老師呀,我吾係好熟識呢間學校

侯爵府

想問吓呢,有無人開咗呢個群組嘅fb呀?

侯爵府

引用:回覆+hellomag+的帖子 我唔清楚呀!BK+都

原帖由 SS+s 於 12-09-03 發表
我見有啲學校k1有開,所以八卦下我地有無咋,

侯爵府

Lyt2009 發表於 12-9-4 07:58
回覆 adad 的帖子

Hello adad, 我囡也是下幼C的。我是在職母親,你好呀!
我女噚日攞晒啲書出嚟 摷到亂晒,我都吾知要帶邊本,索性吾帶,嘻嘻。。。等佢嘅溫馨提示

侯爵府

今日接放學班主任話,下星期一先至需要帶晒所有書返去,今日我吾帶書返去嘅決定係啱嘅

侯爵府

引用:回覆+hellomag+的帖子 嘩!你夠堅喎!全部

原帖由 SS+s 於 12-09-04 發表
係架,放係櫃入面,吾知老師上課要用課本時點安排呢

侯爵府

引用:大家介唔介意add埋facebook呀?++

原帖由 kulakula 於 12-09-04 發表
大家介唔介意add埋facebook呀?
吾介意,pm啦

侯爵府

引用:歡迎歡迎K1C+PM!+ 今天晞晞放學同我講佢在

原帖由 adad 於 12-09-05 發表
歡迎歡迎K1C PM!
今天晞晞放學同我講佢在學校喊少少,話同學仔走曬,唉!鬼叫搭校車咩,要正常時間放四時 ...
我女都係坐校車,但呢幾日仲係適應期放早,所以我去接放學呀。

侯爵府

引用:本想我也去早接放學的,但當我查詢李主任有

原帖由 adad 於 12-09-06 發表
本想我也去早接放學的,但當我查詢李主任有關校車問題時,佢建議照4:30放學搭校車,比佢適應下喎,唉!點 ...
吾怕,今日可以自己接放學啦。

侯爵府

引用:HELLO各位,+我個囝囝係1C下午班,+佢細細粒

原帖由 aldred 於 12-09-06 發表
HELLO各位, 我個囝囝係1C下午班, 佢細細粒真係揹吾到個書包, 一放學就比晒D嘢我拎了 ...
哈哈哈哈,你仔仔都好攪笑,我女都會比個茶點袋我攞。

侯爵府

ALICEHUNGBB 發表於 12-9-7 09:29
我想問下你地d老師接放學會唔會同你地傾計ga?
都會講兩句嘅,阿女無乜特別嘢就吾會講架喇。

侯爵府

引用:大家好,我是想報今年聖彼得堂k1,我聽講佢

原帖由 LOVEBABY99 於 12-09-09 發表
大家好,我是想報今年聖彼得堂k1,我聽講佢地講到明細仔唔收,我個仔仲要係十二月既,請問有無其他媽媽既小 ...
我女係9月,啱啱叫做細女,我又吾係好知係咪吾收咁細嘅細仔女呀,不過交表無分早交遲交 會著數啲,因為佢係指定日子派表,係指定日子交表,最後都要小朋友面試的。

侯爵府

引用:有相睇啦!+http://www.spckg.edu.hk/siulu

原帖由 SS+s 於 12-09-10 發表
有相睇啦!

http://www.spckg.edu.hk/siulun/childland/inside_new.php
thx.

侯爵府

引用:我個囝囝係12月細B,+細B都會收...interview

原帖由 aldred 於 12-09-10 發表
我個囝囝係12月細B, 細B都會收...interview時老師話係抽籤的

吓,乜係抽籤架,乜吾係靠實力入到架
吾怪得收我女啦

侯爵府

引用:我個囝囝係12月細B,+細B都會收...interview

原帖由 aldred 於 12-09-10 發表
我個囝囝係12月細B, 細B都會收...interview時老師話係抽籤的
咪住先,你意思係太細嘅細仔女係抽籤,定係話全校都係抽籤出嚟架?

侯爵府

如果係FB開個群組,吾知有無人會JOIN呢
有咩新消息可以第一時間睇到,吾洗吓吓要入嚟BK先知道,
我通常入BK都係睇自由講埸

侯爵府

adad 發表於 12-9-11 12:52
agree
我們下1C開個都得喎
我係上1C架,你吾受我玩呀

侯爵府

開咗喇,開咗FB群組喇 ,聖彼得堂兆麟苑幼稚園2012K1
點ADD你地?

http://www.facebook.com/groups/398208790234100/

首頁

尾頁

跳至