婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 Tiff_00 的帖子

我覺得你男朋友唔夠愛你, 好明顯 佢阿媽同個妹都有問題, 結婚唔止嫁一 個人,仲要嫁埋全家, 係好現實。未結婚你已經做咗提款機,免費工人。 結婚簡直係個局, 千祈唔好上賊船, 早走早著 ,遲咗瞓唔著。 唔好嘥青春時間 同呢家人糾纏, 你睇佢阿爸就知啦離咗婚, 都唔可以擺脫
快啲止蝕離場, 搵個值得你一齊努力架另一半

Charsss    發表於 21-9-3 01:34

伯爵府

Tiff_00 發表於 21-7-10 13:07
回覆 kamtse 的帖子

我上個禮拜直頭大半夜執喼走 我男朋友見到 就話佢會同99傾下 結果..原來..無傾過… 每 ...

如果我係你媽,我會好心痛, 唔好令你父母傷心, 快啲離開呢家家人, 你應該好好同父母傾。 趁未結婚快啲斬欖 ,佢哋會拖累你一世。。

伯爵府

回覆 雞蛋公主59 的帖子

十分認同, 我都有個女已成年, 如果佢另一半係咁,我情願佢唔嫁嫁。 如果佢有事唔同我講,我更加傷心難過 , 因為未能及時好好保護佢, 你哋都係正常父母心態。

伯爵府

HTLT 發表於 21-7-10 22:23
如果我係你媽咪,我都好心痛,快啲返自己屋企啦!
記住走咗唔好回頭,無論佢點氹你都唔好返轉頭, 佢原身家庭好有問題係改變唔到, 亦都斷唔到, 你同佢一齊只會耽誤你一世, 唔好咁傻快啲走。 以上係我代入你媽咪嘅心態同你講嘅說話, 若果發生在我女兒身上, 我一定咁樣勸佢, 如果佢去唔走我會好痛心

伯爵府

回覆 Tiff_00 的帖子

阿女醒未呀 ? 呢度咁多JM 勸你走, 都係為你好, 句句都係肺腑之言, 唔想你跌落個氹,到時真係好難走得返出嚟, 累你一世, 你父母用心培育你 , 更加唔想你有咁嘅結果 , 佢哋會好傷心

伯爵府

Tiff_00 發表於 21-7-10 13:07
回覆 kamtse 的帖子

我上個禮拜直頭大半夜執喼走 我男朋友見到 就話佢會同99傾下 結果..原來..無傾過… 每 ...
如果樓主唔知點樣同媽咪講, 可以send呢條link畀媽咪, 你媽咪睇到,自然會搵你傾, 我相信你父母係正常父母,記住父母永遠會為你遮風擋雨, 你 自己屋企在是你的庇護所。
好明白愛情係盲目,尤其是去到談婚論嫁,我相信你真係好愛你男友, 你以為佢付出太多, 但佢未識感恩, 還者幫自己有問題嘅母親同個妹護航, 即使現在為咗留你作出讓步, 結婚後就會原形畢露, 你到時就痛不欲生
信我哋啦, 忍痛斬纜, 越快越好, 無論你男友點 挽留你 ,都唔好回頭。

首頁

尾頁

跳至