夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-2 12:57
爆左獲2個月…呢2個月佢都係死哂狗..裝左GpS…任我check佢, 間唔中有講過話好大壓力我成日懷疑佢…但最近呢 ...
你哋兩個月都死狗咁, 畀曬gps你, 你不斷題只會令夫妻感情更加惡劣, 即係將佢向外推, 你是否想要呢個結果?
好明白你內心很難受, 為咗個家, 你要學識放下, 大家一同努力維繫

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-3 11:30
其實事原阿仔月尾放幾日假,我問佢去邊玩,見迪士尼酒店$13xx 一晚,問佢去唔去,佢話貴,佢話對普通家庭黎 ...

睇到你呢段,我都把鬼火, 佢負擔得起,都唔願意洗錢喺個屋企同家人度, 難怪你咁火。
你有家人support你嗎? 如果可以, 你不如你開一星期畀自己冷靜 ,俾自己思考。
你同佢講, 你實在好難受,無法接受, 你感覺唔到佢嘅悔意,佢有能力都唔願意為個家洗錢, 一家人去迪士尼 staycation, 都係想做返啲嘢, 增進家人感情 ,佢連呢部都唔想行, 都唔願意付出 , 令你好失望, 你要時間同空間 ,好好考慮一下 ,是否可以行落去。
你又可以藉此呢段時間, 感受同仔女分開, 你是否可以接受牽腸掛肚。 你C6又可以真正感受到, 冇咗你, 個家會變成點, 是否會回復初衷, 發覺自己最愛係你, 佢自然會做番啲嘢, 如果佢無動於衷, 證明佢已經唔愛你, 佢只係唔想冇咗個家。 咁你就要為自己好好打算, 佢遲早會有第二次出軌, 離婚只係遲早嘅事,咁不如早啲了斷。
認清楚事實之後, 你起碼自己有方向, 佢真係有 悔改 挽留你, 你也要努力, 前事不要再提。 若果發現佢個心已經唔係呢度, 你又為咗仔女唔想離婚, 你唯有當佢係同屋主 ATM, 沒有期望就沒有失望。

伯爵府

masomama 發表於 21-10-3 13:51
回覆 Jkjk999 的帖子

好明顯, 樓主同你C6 既重心有點不一樣, 樓主重心全放在家庭, 但你C6 就放係佢自己 ...

呢個絕對係,佢C6重心放喺自己到, 樓主重心放喺家庭。 一個重心放喺家庭嘅男人 ,悟會對家人咁 吝嗇。
好似我先生咁, 佢對自己就能孤寒,佢 自己食同著都好求其, 但對我同個女就好闊綽,當 我唔捨得食唔捨得買, 佢就會慫恿我買,慫恿我食, 仲同我講 ,錢係賺嚟洗, 唔好咁計較, 美食當前,佢總會讓我們食先, 仲話唔夠就再 落單。
樓主個C6 正正看到樓主個弱點, 知道樓主好重視個家,好重視仔女, 唔捨得個家,又係 FTM 冇本錢離開, 真係睇唔出佢C6有心維繫, 只係怕樓主驚動淫婦個C6, 會俾人尋仇, 驚動公司 , 會影響工作, 所以先作出妥協。

Adrio77    發表於 21-10-3 19:49
masomama    發表於 21-10-3 19:46

伯爵府

hamster997 發表於 21-10-2 16:40
我自己作為一個過來人,想代表一眾壞過而又有決心改過嘅男人,向咁多位偉大嘅老婆大人講句,其實我真係知錯 ...

你個情況,精神出軌 同肉體出軌,只係時間, 爭一步, 若果不是及早發覺, 肉體出軌只是遲早問題。 你有冇代入你太太感受, 自己老公 當第二個女人個兵, 個心向著第二個女人, 個心點會唔痛, 每次諗起都會痛。
既然你曾經想出軌, 你太太點會唔防你有第二次? 好老實講 呢個傷, 就好似風濕咁, 翻風落雨 總會返發。 你畀人鬧嗰時好難受? 你可知你太太 內心更難受, 真係如千支針刺在心。 我有個好朋友就係受到呢D傷害, 佢唔煙唔酒, 因為長期不鬱不歡 ,最後 40歲 肺癌走咗
下次你太太番發時, 你要即刻同佢講對唔住,隨便鬧隨便打, 隨便發洩, 千祈唔好傷害自己, 同佢說聲: 我愛你。 佢哭時, 你要即刻攬住佢, 安撫佢, 不停同佢講你愛佢, 你唔會再犯呢個錯, 好想同佢繼續行呢個人生路。
希望你真係浪子回頭,祝福你

伯爵府

kwhkwh 發表於 21-10-3 17:35
sorry jm 聽到你JM

hamster997 師兄已經浪子回頭。
咁多年,我而家諗起都想喊

伯爵府

Adrio77 發表於 21-10-3 19:44

咁行下去,無好結果,孩子也受情請影响。他去不倒加拿大,咁你自己同孩子先去~看看 ...

我唔贊成 樓主 一個帶三個 移民去加拿大, 淨返個C6喺香港,佢更加有恃無恐, 同個淫婦繼續淫賤。 去到外地, 樓主 人生路不熟, 有乜事叫天不應叫地不聞, 你C6唔寄錢畀你, 你都冇佢符。
就算你C6而家同你一齊移民, 我都唔贊成, 有事起來, 冇人backup你, 除非你經濟大權在握, 嗰邊有親人照顧你, 否則唔好自找掘頭路。

kwhkwh    發表於 21-10-3 23:44

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-3 22:26

係 一早見到已起痰 應該大約1年多前 但之後發現佢大肚 所以 ...

你個C6都好賤, 喉咗人哋成年, 人哋生完仔就即刻進攻, 又遇啱個姣婆, 真係一拍即合
我唔信你C6有收錢囉。 成幾萬蚊 , 正常都唔會畀現金啦 。
依家你C6友冇收錢都不是問題, 問題係你C6個心有冇返屋企, 你都要好好為自己打算。
首先你要keep返好自己樣貌同身材, 男人都視覺行先, 同埋要擴闊社交空間, 唔好再圍住佢轉。

伯爵府

Ftmagic 發表於 21-10-3 23:44
樓主,你都收下d火好
你其實都唔好惹wor
Come個老公三巴,如果係我幾嬲都唔會做得出

個C6 三千幾蚊同小3開房幾個鐘, 幾萬蚊買個袋送畀小3都捨得, 用千零蚊 一家大細去迪士尼 staycation家庭樂都唔捨得, 佢c6 有心維繫唔會少少錢都唔捨得 為個家付出, 畀我係樓主都火啦, 淑女都會變潑婦啦,come佢三包傷佢尊嚴? 佢同小三上床有冇尊重過太太? 佢C6玩都唔帶套, 個小3 咁易同人上床, 唔帶套都制,分分鐘野埋性病惹埋太太, 佢有冇顧及太太?

伯爵府

禁上發言 發表於 21-10-3 23:52
一個C 袋就玩到人妻,唔怪得你C6 中招。

個袋幾萬蚊, 食個人妻仲要生過, 佢c6都好落本, 幾萬蚊靚模 奀星都食到啦。

伯爵府

茶類愛好者 發表於 21-10-4 09:01
但係香港,通奸係唔犯刑事,但家暴係

蓄意傷害他人身體,C6認真上黎係可以報警..........

我認同 ,樓主出手真係有啲蝕張。
我只想講出 樓主當時火遮眼 come佢三包, 我唔覺得係侮辱佢嘅尊嚴, 佢個C6 根本無悔意,冇盡力補救, 佢只係驚太太爆大鑊 , 先至死死氣 話同條姣婆斷, 佢C6根本唔值得尊重。

再這,樓主 come 佢三包, 就算佢報警, 通常都要家庭糾紛處理, 何況佢C6都驚事情讓出去, 畀人夫打, 影響工作。

伯爵府

回覆 睇樓王 的帖子

你個朋友嘅情況係好唔同喎,佢係長期受虐, 佢太太對佢有嚴重攻擊性。
我有認同樓主喺呢個point 係有啲蝕章, 不過佢C6都唔敢搞大件事。 我想表達樓住 在咁嘅情況下 ,一時失控 come佢C6三包, 係情有可原, 樓主並非一個潑婦。對於 你朋友嘅ex c6遭遇, 我深表同情, 希望佢真係可以重獲新生, 同仔女得到幸福快樂

伯爵府

Jkjk999 發表於 21-10-4 09:51
多謝大家既意見,係呢到有得傾下,舒發下,情緒已經好左好多,我明白發生左既事無辦法改變..

我會開始對 ...
呢度能夠比樓主發洩 ,舒緩情緒 就好啦 , 唔好鬱住會鬱出病 ,你C6唔值得你傷心, 唔好再花心思喺佢度, 要為自己同子女好好打算, 暫時沒有經濟能力離開佢, 唯有當佢同屋主atm, 對佢冇期望就冇失望。
嗰條淫婦,應該都係玩家, 佢遲早玩出火等天收, 唔好再搵佢, 盞影響自己情緒, 呢啲畜生都不如, 根本不配同你對話。
樓上jm講得啱 ,人生唔係只有愛情, 你要好好珍惜自己, 就算湊小朋友都要抖下氣 ,keep下fit打下扮, 擴闊自己社交圈子,要令自己 開心

伯爵府

hamster997 發表於 21-10-4 10:51
回覆 smile930 的帖子

我都行錯過,絕對明白另一半點解咁耐都放唔低,因為真係冇可能放低到。大大條刺插左 ...

希望你真係知錯 ,浪子回頭
你還記得我點教你? 當太太罵時, 你要認錯, 打就要企定,任佢發洩, 當佢哭時你要安撫佢, 不停同佢講你愛佢, 久而久之, 你太太會感受你真係誠心悔改, 情況就會改善。 呢一招我個女經常用, 我鬧佢,佢就話係係係, 係我唔啱, 跟住令我無法鬧下去

伯爵府

kwhkwh 發表於 21-10-4 23:16
果幾皮野, 不是大口氣,依男事主性格,要洗都洗左去, 仲點會轉登入bank

正常幾萬蚊都會用e-banking或者過數易轉數啦, 點會畀cash 呢, 而家畀錢多數用apps, 用卡找數仲可以儲積分 ,我除咗去街市買餸 ,都好少用cash, 我幾百蚊都可以用成兩星期, 一千蚊紙都成幾十張, 點會唔存入銀行先呢。 我就唔信個C6有收個淫婦錢囉。

伯爵府

hamster997 發表於 21-10-5 10:16
回覆 cathngai 的帖子

掂呀!The are my sun shine, the only sun shine
記住要對老婆好呀, 要令佢感受到你真係 真心知錯 ,唔好再犯男人嘅錯。

也要提醒你, 呢個傷痛病, 未必會斷尾, 只要你用真誠對待, 番發機會會減低, 情況也會緩和

伯爵府

樓主唔好再諗你C6同小3啲嘢啦, 盞令自己越想越唔開心 ,情緒失控, 嚇親小朋友, 外人唔知以為你係潑婦 ,上面jm話齋, 張重心放返自己度, 令自己每日開心到過, 人開朗就自然有番光芒, 有番魅力。
嘗試下對住C6當佢一個普通朋友, 態度就如一個普通朋友, 對住小朋友 開心地互動, 當佢透明, 佢見到你哋開心互動而忽略佢, 久而久之佢都會想參與, 自然佢會做番啲嘢。 雖然湊住三個小朋友真係冇乜時間, 但你都要嘗試 規劃 每日一至兩小時俾自己me time, 可以試下參加瑜伽班或 做gym, 運動可以令你修身 ,可以減壓。 相信樓主都係一個 顏值高嘅人, 否則當年你C6都唔會 咁有毅力追你, 所以你都要打扮下自己 ,唔好變咗黃面婆, 樣貌身形返曬嚟, 又多左社交活動, 你C6都會著緊你。 當然唔會係一朝一夕就見效, 要畀啲時間。

當年我朋友個C6, 一次又一次出軌, 直到我朋友對佢心淡, 唔理佢C6, 自己找自己喜歡嘅活動, 唔再好似以前咁圍住佢而轉, 佢C6竟然緊張返 我朋友。 人就係咁犯賤, 明明有個好老婆就唔珍惜, 以為個老婆永遠在家等佢, 當發覺可能會失去先至緊張。

伯爵府

樓主,當你多咗社交出外活動, 你C6可能對你會有怨言,話你成日出去躝街唔理頭家, 到時你要平心靜氣地對佢說:『我都係搵個出口發洩,令自己唔好繼續想你嘅過去, 唔想令自己情緒崩潰, 唔通你想我繼續捆喺屋企無限loop, 跟住又同你炒大鑊咩。』 講完就笑笑口行開, 唔好再理佢, 佢都應該無話可說。

首頁

尾頁

跳至