想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有冇人睇過陳志慧醫生? 呢度好似無咩人講喎

大宅

醒目開學勳章

原文章由 Jodi_妹妹 於 07-11-9 09:58 發表
是 Dr. Ho 診所的?

我算是看她的. 你也是看不育的嗎?

係呀, 我係睇生bb架~
咁你睇左佢幾耐呀?
有無做過咩treatment?
你覺得佢點呀?
唔好意思呀, 問咁多野, 因為呢度真係少人講佢

大宅

醒目開學勳章

原文章由 bbjune 於 07-11-21 09:22 發表

第一次診金$900(做埋婦科檢查)
照輸卵管x-ray$1900
驗精$300
柏氏抹片$325
照x-ray,驗精後看report$500
暫時只做了這些,遲d再告訴你 ...

hi, bbjune,
你話第一次睇做埋婦科檢查, 咁即係包唔包埋做超聲波?
驗完精之後睇report又要俾$500??
anyway, 多謝你既分享!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MIC-MIC 於 07-11-25 00:38 發表
雖然Dr Chen 唔係"人氣"醫生,但我不想等啦,hope she can 幫到我,又可堤升"人氣"

其實我諗最重要係睇你同個醫生夾唔夾, 當然除左睇成功率之外, 仲要睇下晌治療過程中, 佢有無幫到你, 例如詳細解答你既問題, 消除你既疑慮, 減少你既擔心同不安....etc. 我諗陳醫生都有好多clients, 不過可能無晌呢度發言囉.......

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MIC-MIC 於 07-12-2 11:10 發表
我今日day5,book星期六見dr chan, 準備第2次iui.

昨日各位sis有無聽dr Tung的講座?
我有寫縱紙仔問問題,唔知你地認唔認到呢 ? hee hee

hi mic mic,

我想問下你上次iui有無打破卵針 or排卵針/藥之類?

dr tung既講座我有拎到飛, 但無去到:( , 因為c6個日唔得閒, 陪唔到我去....咁我又唔想1個人去, 所以晒左2張飛, 真係可惜:(

大宅

醒目開學勳章

我本來都睇開dr chan, 後來自然bingo左,
dr chan好細心, clinic其他staff既service都好好, 請各位放心!

祝福各位bingo左既姊妹母子平安, bb快高長大!!
未bingo既就快d bingo, 一擊即中!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 jo10 於 08-5-19 15:24 發表
bbbingo :
嘩!咁好,自然bingo左tim!恭喜晒!
你本來睇dr chan做iui嗎?
你揾dr.chan生嗎?

多謝呀!
其實我睇左陳醫生兩次咋, 都係打算驗血, 照輸卵管, etc先.....,
之後bingo左就睇過蔡柏霖醫生一次, 蔡醫生都係同一間clinic既, 佢專做產前檢查既, 但因為我同事介紹我去另一個相熟醫生度做產檢, 所以我e+無睇dr chan了.....
我會去公立醫院生呀!
你係咪第一次做ivf? 祝你ivf成功呀!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 6669 於 08-5-21 17:46 發表
bbbingo,你就好啦!自己攪掂咗,真係好羨慕,有咩秘訣呀!
咁bb幾時出世?take care...

我朋友話食燕窩個bb會大隻d易"揪"d,佢個呀b 8磅多呀!

其實真係無咩秘訣, 因為我原本plan左4月頭會做手術, 割一個卵巢瘤, dr chan叫我避孕, 因為佢怕我一旦有左, 晌陀緊b呢9個月個瘤會變大, 到懷孕後期要做緊急手術, 咁就好麻煩, 所以佢suggest我做左手術先要bb......., 但我唔聽話, 成個月do左一次咁大把, 之前試左咁耐都唔得, 完全無諗過only一次都會搞出人命!!! 咁我e+唯有每次產檢都check住個瘤大左幾多, 希望平安過渡呢5個月(我預產期10月尾).....
我d同事話唔好食燕窩, 因為呀b會好易有濕疹, 我有個同事陀b時又係成日食, 結果ah b一出世就有濕疹....., 不過有d ah b就無影晌, 我相信係每個人既體質都唔同, 食同一種食物未必會有一樣既效果....不過我都無食呀.......

大宅

醒目開學勳章

原文章由 jo10 於 08-5-23 12:52 發表
hi galic:

原來你都係同一clinic! 嘩,等1.5 hrs to 3 hrs,咩心情都冇晒la!米攪! dr.ho係好多patient 架!
不過你是否放工時間睇呀? 我就次次都吾係放工時間睇,可能就少d人掛!
你做過2次ivf,failed? 每次放3粒?grade ...

我上次朝早10點幾去睇蔡醫生, 都差唔多等左45mins先有睇.....

大宅

醒目開學勳章

原文章由 origins 於 08-5-23 13:33 發表
bbbingo, 可能你就係預唔o個次唔成功, 心理上已經無左壓力, 所以成功左.

我有過朋友係廣華醫院婦產科做護士, 佢叫我如果有左bb就唔好食燕窩, 因為醫生同佢講燕窩會誘發bb的敏感, 令bb出世後皮膚會好易敏感. 其實食 ...

我第一次睇dr chan係叫埋老公去, 因為生bb係雙方面, 都想佢知道究竟發生緊d咩事, 同埋跟住要點做, 不過如果你老公呢次唔得閒, 最好叫佢下次都陪你去!!

大宅

醒目開學勳章

Hi, origins,
恭喜你呀! 3月媽咪!!
就算我唔開呢個topic, 都會有其他人開呀! 因為好既野一定會有人出黎講, 就算有疑惑or唔開心, 都可以大家share, 因為只有我地呢d好想要bb既人先至會明白大家既感受!!
仲要恭喜埋其他bingo左既姊妹,
未bingo既, 都唔好灰心, 要盡快開心番, 同埋記得要relax, 因為bb會隨時晌你無準備既情況下降臨!!
加油!!!!

首頁

尾頁

跳至