母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

原文章由 lamyy 於 08-12-13 00:29 發表

我睇左醫生,佢只係比左D喉糖我,佢話冇咩藥可以食,只靠自己扺抗力。哎!早知學你含陳皮,慳番D睇醫生錢

我已經開始流鼻水喇, 頭先抱ah女之前都戴左口罩先,
訓1晚睇下會唔會好d......

大宅

醒目開學勳章

原文章由 janjan28 於 08-12-26 17:28 發表

我都同你一樣..medela swing,amenda雙泵同avent都有...岩岩仲買埋medela既handfree雙泵...因為聽bk媽咪話呢個仲好過swing...真係買泵買到窮呀...
我用avent就要泵半個鍾...但swing要泵成個鍾添呀....淨係泵奶都用 ...

我地用來買泵d$就黎仲多過全奶粉b,
我最近都買左個ameda for 返工用, 雖現無medela mini 雙泵咁痛, 但太多parts, 我食lunch得1粒鐘, 要泵30mins, +埋嵌拆, 駁電線, 清潔, 放雪櫃, 日日都得番 20mins食飯, 真係趕到我cc下......

大宅

醒目開學勳章

原文章由 janjan28 於 08-12-26 17:28 發表

我都同你一樣..medela swing,amenda雙泵同avent都有...岩岩仲買埋medela既handfree雙泵...因為聽bk媽咪話呢個仲好過swing...真係買泵買到窮呀...
我用avent就要泵半個鍾...但swing要泵成個鍾添呀....淨係泵奶都用 ...

你係咪買freestyle? 連埋shipping要幾$? 晌邊度買呀?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 skylydorothy 於 08-12-26 14:13 發表
Hihi~~各位08奶媽~~
我阿女係6月尾出世,聽日我就成功餵左6個月媽媽奶啦~~
不過我就係全職媽媽,全埋身餵,bb3.5-4hrs一餐~~
因為我既奶量都唔係好多,都無多餘既奶俾我泵,所以我都無試過自己去街去好耐,最多2-3hrs就 ...

Hello, skylydorothy
我地又見喇~
我差唔多返左2個禮拜工, 真係辛苦到想c呀.......
1日泵4次奶, 放工又要去買送, 有時又想趕返屋企同ah b沖涼,
可能真係太倦啦, 我d奶量都跌左,
e+ d奶量真係好緊張, 我每晚唔可以遲過7pm返去, 如果唔係, ah b就要食奶粉~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊