懷孕前後

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 bellybaby 於 2010-6-2 22:54 發表

壓力來自兩家人!
兩家都是來自福建!
傳統思想下生唔到仔,就好似罪人咁!

唉..我地都要為小小b努力!克服困難!
唉..福建家庭,呢種觀念由其嚴重! 生唔到仔,6299可能睇唔起個新抱架! >.<

水晶宮

原帖由 jess647 於 2010-6-2 23:34 發表

咁就唔好諗啦!上天自有安排嘅,妳估做人奶奶好過癮咩?我就覺得個天錫住我,先俾咁多個女我,費事我老咗仲要同人爭仔!:)
咁又係呀,我99夠有3個仔啦,又如何!佢病時,跌親睇跌打,3個仔都要搵食,理唔到佢~咪又係得個女理佢@@

水晶宮

原帖由 eeec6 於 2010-6-3 02:38 發表

哦!!原來係甘,其實我地個時都over左,不過我c6做散工, 所以任我地補几多都得, 因為佢d人工係出現金,所以先抽到公屋
你地由入紙申請到派到樓等左幾耐@@?

水晶宮

原帖由 eeec6 於 2010-6-3 10:38 發表

係呀, 我剛剛沖完涼,洗完頭, 成日鬆曬,好爽丫~~
係呀,勁耐冇沖涼,之後再去沖涼,果種感覺好正架~haha

水晶宮

原帖由 racoy 於 2010-6-3 11:05 發表

咩係放花?
聽完你地咁講我好灰心呀....我老公之前都問我如果第3個都係女咁點?我話我會用盡所有方法去做,我老公話左我一句"天真!"哎..依家覺得可能我真係天真...有d人真係控制唔到...點算 ...
都係果句,盡人事,聽天命....我都驚追唔到....到時一定喊c我 >.<

水晶宮

原帖由 1234babies 於 2010-6-3 11:11 發表
你之前連抺身都冇咩?

冇呀,dirty到爆....haha~

水晶宮

原帖由 快樂 於 2010-6-3 11:29 發表
佢第三胎都係女,喊左幾日冇左,之後呢個好似oscar照到係仔...恭喜晒
當我冇問過啦,可能我記錯左,誤會左@@

水晶宮

原帖由 eeec6 於 2010-6-3 11:35 發表

其實我而家都會考慮打針,因為我都好驚我會再好左,因為我唔再諗住生...
打針我都有諗過,不過我怕打左之後開始肥.....因為我已經唔係一個瘦人,驚再肥變航空母艦@@

水晶宮

原帖由 eeec6 於 2010-6-3 11:45 發表

1234babies,

我都係甘話,照左先算。我都希望明天收到你既好消息~~
me2... hope you have happy result@@

水晶宮

原帖由 快樂 於 2010-6-3 12:22 發表
唔明...???
我之前想講,我知道佢check Oscar話似係仔,我一路以為佢係第3胎就追到,唔知佢係第4胎~

水晶宮

原帖由 CY826 於 2010-6-3 14:14 發表
所以我無勇氣等到咁耐先去照,8周時走咗去咗驗血驗性別,雖然話係仔,但都好唔實在.因如果係女我100%唔想生,唉!!!好想快D過多兩周再去照埋肯定多D~~~~我哋嘅不安又有誰懂????? ...
你驗左血話係仔,就應該係仔架啦,放心啦~ 恭喜你@@

水晶宮

原帖由 drizzle 於 2010-6-3 14:11 發表
我老公有個同事係我陀細女就生得時話大6有隻生仔藥......都係mm5月呢次揀假先知佢係我細女一歲生日時生左個細仔.....不過我老公冇問佢係咪真係食左果隻藥????? ...
其實你老公都冇需要問啦,講真.佢(同事)如果真係食左隻藥生到仔就話隻藥有效ja,如果食左隻藥都係女,即係隻藥冇效....生唔生到仔,真係天意多過人為....>.<

水晶宮

原帖由 CY826 於 2010-6-3 14:15 發表
大女13歲,細女3歲半
點解2個女格咁遠? 你係唔係本來打算生一個就算@@?

水晶宮

原帖由 1234babies 於 2010-6-3 15:07 發表
唔啱喎,話我細女係仔! 係就好啦!

我就大女準,細女唔準喎....hahaha....

水晶宮

原帖由 racoy 於 2010-6-3 15:26 發表
我諗住如果生第3個時會同人講係意外,費時d人話我追仔
你講係意外,可能人地個心都當你係追仔,而家d人成日立壞心腸,有幾個女又心裡面笑你,生到個仔,又話你終於追到啦,睇見你真係辛苦囉,咩咩咩之類...唉!

水晶宮

原帖由 natalielin 於 2010-6-3 15:30 發表

係呀,我個時第2胎就係咁
之後帶環,點知CHECK子宮頸抺片時,CHECK到有放線菌,又要除,C6就氹我追多一個,睇中唔中,之後比佢氹到~
係男人唔多唔少都恨有個仔,你已經有2個女,你c6梗係想你同佢生個仔@@ 不過你又心軟,haha..

水晶宮

原帖由 快樂 於 2010-6-3 15:25 發表
我得兩個朋友知,所以大家0係facebook唔好亂講野...多謝合作
哈哈.....殊.....hahaha

水晶宮

原帖由 1234babies 於 2010-6-3 15:21 發表
我都係未有人知! 不過守秘密係好辛苦嘅,尤其是個個話我肥咗咁多嗰陣!

我自己就打算唔咁早比99亞媽知道住,12weeks照左先同佢地講有左,性別就一路保密...(bk fd除外),haha,不過學babies話:守秘密真係好難@@

水晶宮

原帖由 natalielin 於 2010-6-3 15:43 發表

佢2個鬧咬時就唔況唔可愛囉,好掉佢出門口~
雖然我2個女仲咁細,不過佢地都有打過幾次交(爭玩具)....妹妹用手打家姐,又"蚊"佢頭髮,家姐就咬個妹手腳,打完就一齊喊,真係好煩架!

水晶宮

原帖由 drizzle 於 2010-6-3 16:32 發表
我就係照答話係意外,果條友就問我做咩唔避?我話有....佢就話我咁仲生....我一句得佢唔通唔要佢 咩??
我會好担白同人講,我係想追仔先生多個!我唔介意人地話我古老思想...因為我覺得好正常,有個女就會恨仔...如果相反我而家有2個仔,我咪又係恨女恨到發燒@@

首頁
12345...10

尾頁

跳至