論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我唔知有無睇錯, 樓主講個日係唔係 休息日?
若果係休息日, 個工人9點番嚟仲同你放狗, 睇呢點佢都唔錯丫
至於要同你個仔沖涼, 講真佢主動做當然好啦, 佢唔做我都唔會叫佢做囉, 做係人情, 唔做係道理嘛, 講到尾都係佢既休息日嘛, 你幫唔到個仔沖未叫老公幫手囉
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

洗衫仲要洗到凌晨4點?????-( ?-( ?-(
做你工人真係好………………………

公爵府

聽咗樓主既解釋我都了解多咗, 係碼唔似一個無良僱主, 不過你經常提及誠信既問題 (工人放假要做野, 係因同佢簽約前同佢傾好左, 呢個係promise誠信既問題, 我唔知你會點睇誠信, 但如果我應承左會做, 就一定會做~ 當然佢絕對可以話佢o個日放假, 乜都會唔做, 我當然冇問題, 只要出到聲, 但就唔好應承左又唔做; ), 講真, 有邊個工人敢第一天就say no丫, 佢地當然乜都答允你乜都肯做啦, 若果真係有一個工人同你講話唔得架係休息日我乜都唔做架, dd工人第一天都敢講, 你仲點敢請佢喎, 你唔怕將來佢樣樣都同你斤斤計較呀?! 另外洗衫問題, 睇嚟你都係命令佢以後一定要用洗衣機洗衫, 因為怕浪費食水, 另外抹地就安排佢早一天抺咗佢先, 至於休息日放狗同阿仔沖涼都係自己做番啦, 除非佢自願同你做咁就另計, 當然明白你平時都待佢好, 但工人係無本心架, 有朝一日告你就唔好啦!

首頁

尾頁

跳至