自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mercurycc 發表於 24-3-26 16:46
想搵細細盒有埋飲管,吸管有不鏽鋼,矽膠,玻璃款,
用過邊款?有無唔好處?分享下.
...

要考慮既係:

1.會唔會帶出街

2.玻璃驚唔驚危險?易撞碎?

3.矽膠,有無機會變左痴立立?老化同清潔問題,因為始終佢係膠,幾次用係好既,但n次後就.......有疑問喇。

4.不锈鋼,有無清潔問題?仲要保養問題,一定要清潔好,同搞到好乾先。

我自己一早買左不锈鋼同矽膠。好似不锈鋼比較適合我。

而玻璃我都用過,係早期唔記得去邊間餐廳度用過,老實,全程係好驚咬碎,自己有口痕咬飲管習慣既,驚上加

驚喇。 本來見玻璃管好靚,都有諗過下買既,但放入口感覺,我就唔太好喇,我就唔買。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

piv 發表於 24-3-26 17:55
不銹鋼咬落去係咪都有唔舒服感覺?有無啲飲管係,不銹鋼加個矽膠頭?

都有唔舒服既感覺架,我盡量提自己唔好咬,唔好咬.........但萬一唔小心咬左,佢都唔會驚碎嘛,係自己牙有少少唔舒服啫。

若不锈鋼加矽膠頭,本來係好好配搭,但一諗到個接口既清楚問題,就覺得幾麻煩喇。(我自己唔係咁仔細既人黎)
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

piv 發表於 24-3-26 18:02
我都會不自覺會咬飲管的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊