婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我搬左3年, 都是C6一個返去, 連D孫都無比佢見3年, 佢地個邊有人結婚, 也是C6一個出席, 我係企硬唔會見男家D人, 做人要有骨氣, 叫你老公自己返先, 打探下6299咩態度, C6叫你返就要返, 受左咁多氣, 你話氣未下, 唔想返, 私下要同你老公講你感受, 唔可以強迫, 以後再決定去唔去....

子爵府

原帖由 小mama 於 11-3-25 20:46 發表

冇比孫佢地見....你唔怕佢地係親戚面前唱衰你?

你係咪連D親戚都冇見?
佢連曾孫都有, 成棚人, 多我地唔多, 對佢來講, 都唔知邊個打邊個, 理得佢, 見左D孫又點, 我費事佢在我D女面前唔知講乜, HURT到佢地小小心靈更不想, 最重要是老公認同, 肯企我個邊, 各自各生活, 佢唔好煩我, 我亦唔會煩佢, 以前同住, 服侍佢十年, 乜都還晒比佢, 而家等佢D仔女服侍佢, 等佢地感受下佢呀MA麻煩衰野....佢D仔女個個結晒婚搬開住, 梗係唔知佢呀MA咁多野, 只是間中食飯聽佢呀MA一面之詞, 而家個個令教過佢D衰野, 如果唔妥我, 可以叫其他新抱同佢住, 肯定寧願比人打死, 都唔會有人肯同佢住....唔好意思, 講得激動得滯, 所以我是感受到樓主受既氣同我一樣咁多....

子爵府

原帖由 小mama 於 11-3-25 22:33 發表

但係...如果有一日....佢地釘左.....咁你都唔出席?

我都同男家反左面, 但係就有去C6外婆到拜年...成班親戚..都有面色比我睇....難受到死....唔開心...

不過我預左....但係都係唔開心... ...

佢釘左, 我會出席, 點都要帶孝, 不過我會事先同C6講明, 萬一當日我聽到佢家人單打我, 唔好怪我在靈堂同佢地嘈, 我C6會私下單聲比佢家人知我的脾氣, 不過到時再算...

子爵府

lily_liu817 發表於 11-3-28 14:50
我會睇時間, 睇自己係咪已經下左啖氣啦!!
一個月我自己真係唔會返囉~~ 叫老公自己返去, 佢鍾意幾時返我都唔 ...

LILY, 乜你性格同我咁似, 還以為失散姊妹, 我未知第4年會否步你後塵, 不過我最想平平淡淡過, 無風無浪又一年最好, 那次你99對你態度點, 下次你會否再見, 我最怕見開就見, 年年有咁多大節日, 一陣呢個生日, 那個生日又要出, 我好怕出席咁既飯局, 應酬唔想見既人....

子爵府

小mama 發表於 11-3-28 20:56
回覆 lily_liu817 的帖子

但之後佢地係咪真心對你好架...??

小MAMA, 你真是對男家起晒鋼, 呢樣好事, 起碼自己保護緊自己先....

男家邊有好人, 有, 都是扮, 攪到見親面都做戲, 我就寧願唔見, 見完唔開心, 何必強迫自己, 咁呢一生比隻99影響唔開心多過開心, 唔好成日話是老公呀MA, 比面老公出席, 又唔見佢呀MA咁諗, 是呀仔個老婆, 所以要檔女一樣愛踢, 我唔會比面是老公呀MA, 佢唔尊重我, 我亦不須比面任何人, 令自己委屈.....

首頁

尾頁

跳至