家庭理財

跳至

首頁
34567...24

尾頁

子爵府

原帖由 0906 於 09-2-26 15:28 發表
so bad, got 1398 3.22
發手痕, 入[email=#[email protected]]#[email protected][/email], 見佢連跌5日, 希望博到反彈~~~

子爵府

#2332 @1.87止賺左執1200, #2343沽@3.7執1900, 會睇位再入#2343.

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-3-2 12:26 發表
#945 咩事, 得番 $80
好多隻都跌得好低
上星期個fd問我入#945好唔好,我話我買#2888揸兜都坐,呢隻更加不樂觀,不過唔知她有無買,一買即C。。而家呢兩隻變左難兄難弟。

子爵府

原帖由 0906 於 09-3-2 12:04 發表
so smart, still can earn $$ today.
再入#2343@3。51,今日公報派息,派76仙,買一萬股都有7600蚊,不過18/8除淨,隔咁耐都無咁好耐性。。。

子爵府

我想喊, 隻C#2332和記真係上返2蚊, 天呀!

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-3-2 15:23 發表
lau, 祝你隻 #2343 再賺過啦, 唔好喊啦!
入多隻#1088神華, 希望下次再靠呢兩隻食胡..

子爵府

係law,初初個股機有顯示, 重以為有得派息, 算吧! 差不多近年低, 可以等下, 本來諗住#2868首創今日再跌就入佢, 點知升返轉頭, 30/3除淨,派8.0仙..

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-3-3 14:33 發表

I have 2 lots, will 供, but will not buy extra #5 or their rights because better invest the $ on smthn else.
我有5手, 老公有6手, 重話長線, 真係要留比D孫, 買隻#11小象重好過佢, 又唔駛供又派高息, 選擇錯誤~~~

子爵府

lazypig,你今日無買貨, 臨尾再入#2343 & #1088, #2343原來CNF靜靜增持, 有可能一係唔升, 一升會把把聲上 (個人意見)

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-3-3 16:06 發表
lau, 我今早 $14.02 入左#1088, 希望明天轉勢
所餘無幾, 無錢入, 雖然隻隻都好吸引

請問係邊度可以睇度上市公司公佈業績之日期表
我好傳統,多數睇經濟日報得知,因為部腦load得好慢,寧願慢慢睇報紙撈下報紙汁,如果想知,真係要問其他媽咪比資料~~ 剩係比隻5仔鎖死左Dcash,諗住短炒變左長揸,嫣知非褔~~

子爵府

原帖由 lazypig 於 09-3-4 15:08 發表
隻隻都勁升, 有邊隻未升, 仲可博入架
沽左部份#2343執1100, #1088神華執2900, 比隻5仔loss左錢, 要博命搵返來至得, 買入#23東亞@14.56

子爵府

#1088真係勁好玩, 真想佢跌多次玩多次..

臨尾入多隻#840 @0.63, 希望佢彈返上0.7~~

子爵府

原帖由 木土土 於 09-3-4 21:49 發表
呢幾日都想入#1088, 今次miss咗個chance又要好有耐性再等過.
真係要有耐性先賺到辛苦錢, 今早入多隻#178莎莎, 呢2日成交多左, 有D異動, 呢隻野好得意, 睇左2個月, 每次落2.1以下既位, 隔無耐會上返2.2X, 幾次都是咁, 實驗下今次係咪咁先...

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-3-5 17:13 發表

wah! u bot so many stock everyday. seems that you never run out of $, so envy!!
邊個話無run out D 錢出來, 你估我開銀行, 昨日咪沽左#1088,#2343, 轉頭再買返D貨, 今早沽左#840執1千, 再買#178莎莎, 有時邊打咁多出來, 不過手上還有蟹貨擺下先, 我玩好少錢, 2,3萬一隻, 係隻5仔揸兜多少少, 佢地成本大, 而家重玩咁大, 少少地刀仔 大樹算了..

子爵府

原帖由 Midagemum 於 09-3-6 11:51 發表
前天手痒终以于09年开单忍不住买了386,1万股,at 4,一买就被咬了, 看来还是不要买了。都不知要不要止蚀?本来想赚点就放,可是。。。。。。NO EYE SEE! ...
#386係好股, 佢年低3.5, 你個價唔算高, 如果唔等錢駛擺埋邊, 市況好時彈返2,3日都返家鄉, 你睇隻#3988中行, 由1.88, 到而家升返2.18, 等到有錢賺先放, 我隻#2332和記等左一個月而家咪升到上天, 一個月後我唔信你隻股唔升上天, 最少升返4蚊...呢度大把人陪你做蟹, 包括我, 你而家有重有幾多隻蟹貨, 如果一隻唔駛擔心..

子爵府

原帖由 0906 於 09-3-6 15:36 發表
hay, what u think about 390?
呢隻我無研究, 不過睇返過往股價由4.6跌到而家幾日, 最低去過3.99呢個位, 如果星期一唔再跌, 值博律幾高~~~

子爵府

原帖由 0906 於 09-3-6 15:53 發表
so wait till monday right?
如果以今日低價入到都安心D既, monday唔知咩環境, 你自己決定la..

子爵府

原帖由 Andywoofung 於 09-3-10 17:59 發表
我有朋友在xx銀行做高層,佢話因為英國大股東現金緊縮,專登唔發x警.更連同大戶合作唱淡,事關佢地在高位沽貨,亦在高位造左xx銀行淡倉,兼取利潤.
一睇就知係呢班狗人做, 發明勁假時段那班人拿去狗頭雜(唔識打)就岩~~攪亂檔

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-3-11 10:28 發表

$81.x 2 lots, lost $32-33k lor. i m not unhappy ah, feel relieved tim. can buy back when it drops to $3x ga ma. many BK members hold a lot of #5, too hurt to cut lose so I guess they still hold it. ...
你終於引刀一切,切左隻愛股, 上星期我亦沽左2手@45.13, 買入時@77.9,lost27k,好在今個月暫時賺到8k,減低lost既錢,所以呢個月要努力搵返, 傷痛過後忘記佢, 由頭開始過~

子爵府

沽部份#2888渣打,平手離場~~

今朝入#330思捷@37.2, 臨收市沽@38.8執1600, 好耐未試過即日鮮~~

入#8180金衛@0.78, 等左好耐先見返佢呢D位~~

首頁
34567...24

尾頁

跳至