跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 LEOZOE 於 08-12-11 12:34 發表
好奈無入來人奶分享啦, 大家都好努力啊~
我亞B最近食奶都少左, 6安人奶都要分兩次都食完. 有幾次都係食左2安人奶, 就唔食, 再開奶粉3安半就食晒.
我都覺得近排產量少左, 我泵兩邊都只150ml左右, 如果亞b唔想食我奶, ...

你b而家幾大? 唔鐘意食人奶鐘意食奶粉?

我都冇定話餵到幾時, 總之一日未收奶, 有幾多餐比到阿b食咪幾多餐咁囉

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 OliPatrick 於 08-12-17 17:10 發表
唔知點解亞b近排轉咗pattern, 夜晚唔食泵出來的奶樽, 要食媽媽...食完十五鐘再掃埋風, 一個鐘後又起身, 如事者個個鐘都係咁直到早上八點...成晚冇得瞓, 好慘!
仲要返工, 唔知點算? ...

猛長期?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 OliPatrick 於 08-12-18 11:21 發表

係呀, 就係咁, 一晚醒幾次, 仲要返工, 都唔知捱得幾耐...
我以前不嬲最後果餐都係比奶樽, 佢食完6安, 都有四個鐘頭至起身, 點知個囝唔食e兩晚都唔食, 喊咗好耐, 最後都係要埋身食, 夜晚仲要醒幾次....最後又倒咗6 ...

咁唔好泵夜晚直接埋身食哩, 慳番d時間

珍珠宮

BK Milk勳章

我都係返0左3個禮拜工, 幫阿b沖完涼佢就訓, 我都一齊訓0架, 日頭都夠精神

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 alexyau529 於 08-12-28 15:49 發表
仔仔一路都係埋身餵的, 近排嘗試用奶樽 (avent及chu chu都試過), 但唔肯食啊, 一"隊"個樽埋bb個口就喊到拆天......

要等幾個鐘頭媽咪返來先埋身食, 有無媽咪試過咩方法可令bb食奶樽呀? ...

我媽咪教都係0個招, 餓0下佢佢就咩都食0架喇

我而家用Tommee Tippee母乳樽, 阿b又冇咩0野, 埋身食/樽食都肯

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 sowsws 於 08-12-28 19:32 發表
返0左工一個月有多,開始越來越少奶.晏晝都無pump到,到夜晚臨訓前埋身餵一餐,朝早起身後埋身餵一餐.咁都唔會好實,好驚就0黎無奶餵呢......

咁你weekend/放假有冇全埋身餵? 我之前平日夜晚埋身一餐, weekend全埋身, 平日都keep到個奶量

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 sowsws 於 08-12-29 15:39 發表
weekend都係埋身兩餐,因為好似食唔飽咁呀......點樣先可以谷得返多d?

我都係比佢啜0架咋, 我上星期發炎, 奶量跌0左, 呢幾日假期咪埋身比佢食, 佢要啜成粒鐘先飽, 係辛苦但係冇辦法呢

首頁

尾頁

跳至