家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

5月初朋友叫我買#370, 今朝又趁低吸咗少少.
上星期$0.058及0.06入咗,
琴日$0.064 及0.066賣咗,
今日$0.059買番, 如果再跌會再買, 分段入貨.
呢隻股我已經走咗8轉, 成本20-30K, 已賺12K+, 我已經好滿足.
佢會係$0.055-0.067上落, 大約3-7日就有收獲,
不過每次高位好快會回落至中位, 所以我每朝都set定個價, 到價就賣, 唔到就再等.

##但炒什麼概念, 有什麼風險, 我就不懂分析, 所以一直都唔敢出聲, 我怕會影響大家, 因為買賣都有風險, 有什麼損傷就唔好意思##

侯爵府

我自己就一定會忍手, 如果2-3日唔回落才考慮將入貨價提高少少. 暫時都會係$0.063才開始分段入貨.

原帖由 chun01 於 09-6-10 16:42 發表
現0.071可否入市

侯爵府

琴日最低0.063, 我自己心急set咗0.065, 見到一路跌, 諗住即刻改0.063, 點知唔夠快, 入咗0.065

不過今日都會由0.06開始分段再入, 不過都唔知入唔入到, 但外圍大市麻麻, 可能會回到0.055-58, 要有心理準備, 以上純粹預測.
如果上次大升果時預測得到就好啦! 執少咗7K

原帖由 chun01 於 09-6-15 14:49 發表
我入左370

侯爵府

今日0.058再入咗.

原帖由 free6836 於 09-6-16 14:39 發表
#370今日0.058入左

侯爵府

0.064 出咗貨.

原帖由 諺諺mum 於 09-6-16 17:07 發表
今日0.058再入咗.

侯爵府

好犀利呀! 恭喜恭喜

原帖由 bb_wong 於 09-6-17 20:21 發表
82, 1114 & 570 lor

侯爵府

0.059 in

原帖由 fre124124 於 09-6-23 10:37 發表

我未入呀.. 諗住再睇下先...

我見買少少..手續費都成3xx..好貴呀..

侯爵府

如300k 0.059 [手續費+其他=$119.6]

原帖由 fre124124 於 09-6-23 14:28 發表

我早兩日有諗過入..但見買入個手續費成3XX 如果計埋買出..可能要5XX 咁我咪要等個差價位再大D先有錢EARN..I set to buy about 300,000

你地洗唔洗咁貴Transaction fee ? ...

侯爵府

唔好客氣啦! 不過呢隻就唔可以搵大錢, 但穩陣, 一到0.058左右就有支持.

我就set咗0.064先走, 如今日出唔到, 明天會set 0.065.

原帖由 free6836 於 09-6-24 14:13 發表
我今朝0.062走左啦!多謝你介紹呢隻股!

侯爵府

我用上商, 但好似有的銀行收得仲平.

原帖由 fre124124 於 09-6-24 11:06 發表

請問你用邊間..咁平既..

首頁

尾頁

跳至