單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-25 14:20 發表
終於丫飛都做左隻長頸鹿啦...
終於丫飛都盼到啦
終於丫飛開始有排忙啦
終於真正咁恭喜丫飛啦 : ...

呢個BB好惡呀...
一除條片1邊貼貼就嗌哂救命...
我媽都話佢惡屎..
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

原文章由 vane 於 08-1-25 16:04 發表

Y飛:
等妳過左12朝就話我知,我今日去朋友到攞左幾樣比妳(多奶茶/奶袋/乳(戰)/乳頭盾)
希望妳合用

點解要過12朝既???
我要努力餵佢人奶...今日差D想放棄..!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

男爵府

原文章由 vane 於 08-1-25 19:32 發表

係中國人傳統,家人除外,所有朋友要到妳家探初生bb,就要過12朝先可以踏入妳家門,
一來怕bb小氣,2來要比多點時間妳自己休息 ,但在街上見到妳,又吾怕wo...只限於登門探訪.. . ...

wow....
唔計朋友..家人都大把=0="
照顧BB都已經冇得休息..

紀錄:

男爵府

原文章由 lovengai-ngai 於 08-1-26 10:59 發表

正常拆咗線傷口冇事呢咁大約2-3個星期就可以變番正常行路架喇

岩岩過左1星期2日...今日第3日...
不過有個肚DUM仔好難行...- -"

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-26 15:28 發表
哈哈哈...亞媽婆婆唔易做啊...而家先剛開始!!!
到佢學多的野個陣,你仲有排頭痕痕
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

我呀媽太耐冇湊BB都係岩岩上返手..
之前都唔係好記得...XD"
依家好好多LU* 係我雞手鴨腳D..哈"
做媽咪有排我學^V^"

紀錄:

男爵府

原文章由 ChammyMAMA 於 08-1-27 00:43 發表
丫飛,恭喜....恭喜!bb下巴尖尖好似你喎,好靚仔呀!記住我留咗d玩具比bb架,唔好唔記得啊!我搬咗入屯門喇! 比心機d餵人奶啊!噴屎...我都試過啊,嗰時囡囡食人奶,所以會水d, ...

我都好想餵人奶呀...但佢1喊...我就走左去開奶粉- -"

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-27 02:16 發表
我雖然有兩隻嘩鬼...但都唔係一個稱職媽媽...
亞仔出世仲重過家姐...點知出院後一直輕磅,結果要keep住返健康院>,

我唔可以肯定唔會似你咁...
因為我同我媽都唔知佢想點- -"
佢依家好多時飲奶都飲淨1安...
過1陣佢又喊又要飲...
真係頭都痛埋...:cry:

紀錄:

男爵府

係丫...
所以有時等佢喊耐d先俾佢食- -"
等佢知道唔飲奶奶既後果...
同埋奶奶好珍貴架

紀錄:

男爵府

原文章由 sandy816 於 08-1-28 17:56 發表
飛飛:
有套新初生b著既衫仔.你會唔會要呀.如果你要.我請d上水之友幫手拎比你丫.
http://www.baby-kingdom.com/attachments/2008/01/117919_200801281753451.jpg

要呀...
因為我個B成日針茶俾我媽飲..又成日掃風後吐奶..
攪到1日都換1-2件衫..和尚袍就冇濕啵- -"
整到D衫仔洗得好頻密...用水多左好多..
著其他衫又好薄..
唔該你先>V<"
但點聯絡我呢???

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-29 14:45 發表
sandy816 你是住那,如你方便可叫友人拎卑我,我住粉嶺的,但我媽是住丫飛那樹...
因我亦答應丫飛送bb"水口堅"啊!!!
丫飛我直接攞卑你好嗎 ...

好丫....你隻眼唔好發哂光咁啦..XDXD"
上水粉嶺好鬼凍呀!!!!"
係屋企隻腳都僵哂..琴晚痾尿1度痾1度震

紀錄:

男爵府

原文章由 sandy816 於 08-1-29 17:46 發表
今日個媽咪唔記得拎過去.下星期好麻?

OKOK...THX AR"

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-1-30 15:21 發表

咁都卑你發現左添
我已經凍到唔想郁

係丫...出面就13度..上水粉嶺得幾度咋...><"

紀錄:

男爵府

原文章由 sandy816 於 08-1-30 19:22 發表
應該大約星期一

OK...到手話聲你知呀..^^"

紀錄:

男爵府

原文章由 arcaar 於 08-2-1 14:55 發表
你終於生左喇~!仔仔好得意呀...
仲好有份量tim..我仔仔上年11月出世時得2.97kg,,你要俾心機湊大仔仔..你而家唔好洗頭住..過左12朝用薑水洗頭...你好勁呀~~開到10度生唔到都仲忍得....
我都係年輕媽媽20歲乍..更加要 ...

頭1個月好辛苦呀...
仲有差唔多2個禮拜就可以捱完第1個月喇>V<"
琴晚凌晨BB隔個幾鐘飲1餐奶..1次5安士-口-"
真係好辛苦...今朝9點幾起身..
岩岩先攪掂哂屋企D野..好攰

紀錄:

男爵府

原文章由 R_P0505 於 08-2-1 15:14 發表
丫飛:

我有兩罐細既美素力想俾你,唔洗同我交換架喇,但我點俾你好呢?我知道你住上水,但我又就快生得,你或者幾時有朋友出開黎九龍丫?如果有的話,你pm我丫,或者我生完先拎入黎俾你啦 ...

真係架...唔該你呀>V<"
BB返左屋企9日..已經飲左美素力細罐既2罐半啦=口="
你住係邊?? 我睇下有冇人幫到我拎..^^"
我16號都坐完月丫...就算你生完係都我出黎拎啦..
你要坐月同湊BB架麻..XD"

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-2-2 02:34 發表

我星期二早上十點半要去美孚房處...幫到你嗎:恭: :喜: :發: :財:

係咪申請公屋個D呀??
如果係可唔可以幫我拎份申請公屋D FORM??
因為我諗住到18歲就申請多間屋...
如果你可以幫我拎到的話..我就可以擺份FORM係屋企..
到時唔洗特登出去拎完再返屋企..@@"
唔該你先...
再拜個早年..XD :恭: :喜: :發: :財:

紀錄:

男爵府

原文章由 梓軒媽咪 於 08-2-2 19:22 發表
你樓下有冇房處(交屋租0既地方)佢地都有表格令架!又或者你直接去房處申請.咁就一次攪豎.

下...原來個d有得拎架@@"
我同我媽仲以為要去個d 度拎..
房署唔係係何文田架咩??
可能我媽都太耐冇去拎..佢都忘記了- -"!!

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-2-3 01:14 發表
OK OK丫飛,冇問題...連同你要既一齊攞卑你

好呀..唔該你唷~*

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-2-3 12:53 發表

其實係你樓下可以攞的...不過睇睇我今日攞比你嗎?
我今日過去上水啊,咁凍你唔好落街啦msn我吧!!
而且今日day off啊 !!

有事呀..!!!!!!!
我咪開左個POST有人送罐奶粉俾我既..
佢問你可唔可以係上水火車站拎埋俾我..
如果唔得我就出去拎..佢話見你拎野俾我想叫你隨便拎埋俾我..
但你會唔會拎住好多野呢@@"
不如你打俾我丫..我PM我電話俾你!!

紀錄:

男爵府

原文章由 唔該晒 於 08-2-3 13:59 發表

ok ok己約了...到時再打卑你啊

好好...唔該哂你呀

紀錄:

首頁

尾頁

跳至