興趣嗜好

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 17-8-29 22:29
呢本真係冇乜印象

好搞笑, 啱啱喺隔離條link幫JM揾書,終於 搵到我之前講嗰本書叫做"未晚"睇個名一啲都唔似古言

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 17-10-18 11:39

呢本都有興趣睇,而家手頭上有本《一品仵作》未睇。之 ...

咁風華醫女同名門醫女邊本好睇啲呀?

伯爵府

mymarigold 發表於 17-10-19 12:25
《名門醫女》比較多講醫人,《 風華醫女》相對較少, 但對於感情線, 《名門醫女》就冇咁豐富,《 風華醫女 ...

thx

伯爵府

mymarigold 發表於 18-1-5 09:54
最近睇 Twentine , 我覺得《忍冬》麻麻,反而《那個不為人知的故事》好睇, 作者只係好淡淡咁描寫男女主角 ...

《那個不為人知的故事》好睇, 但最尾突然SE...
我見到豆瓣有8.8分,開咗《打火機與公主裙·長明燈》, 原來講網遊,重係下半部嚟嘅 ,睇咗 20%覺得悶悶地又放埋咗一二邊

伯爵府

mymarigold 發表於 18-2-8 23:22
睇咗《打火機與公主裙》上下卷,上卷講大學生活,下卷講出來工作。一般啦,《阿南》好睇d。
...

我下卷都未睇哂,依家睇緊丁墨比較新的《烏雲遇皎月》睇左18%都算幾啱睇

伯爵府

tsung 發表於 18-2-9 15:20
丁墨有新作?請問內容大概是甚麼?
...

https://www.sto.cc/mbook-168925-1.html
科幻、追兇、愛情 我都未睇哂

伯爵府

tsung 發表於 18-2-9 15:30
多謝推介我啱啱睇完"如果蝸牛有愛情",剛開始追"他與月光為鄰",睇曬可 ...

welcome

伯爵府

mymarigold 發表於 18-2-9 15:45
呢本好似話就嚟出繁體版,我都係等書出先追, 多謝推介

welcome

伯爵府

回覆樓主:

http://search.megbook.com.hk/mall/search.jsp?range=&keywords=%E5%90%9B%E4%B9%9D%E9%BD%A1&searchType=2&Submit=%E6%90%9C%E5%AF%BB..
呢間200元包運費,但係89元本唔平呀

伯爵府

mymarigold 發表於 18-3-3 19:38

我買簡體書買開呢間, 滿200蚊免運費, 如果繁體書就要500 ...

原來簡體版先至係200元免運費,我就係睇中呢頭三本 http://search.megbook.com.hk/mall/search.jsp?range=&keywords=%E6%9C%AA%E5%90%8D%E8%98%87%E8%98%87&searchType=2&Submit=%E6%90%9C%E5%AF%BB..
計番同淘寶差唔多 ,諗緊好唔好等阿仔考完試買返幾本睇

伯爵府

mymarigold 發表於 18-3-3 20:21
呢個作者好睇?我未睇過

我覺得佢ok, 佢有兩本《我只是忘了忘記你》同埋《一望破城》我覺得幾好睇, 佢啲書唔小白我鍾意,好過我近排睇嗰啲小說。

伯爵府

mymarigold 發表於 18-3-3 21:19
謝謝推介,等我留意下先

唔知你啱唔啱睇, 因為佢係言情多

伯爵府

mymarigold 發表於 18-3-26 20:08
我開始睇《嫡謀》,人物超多,宅鬥,睇咗6章,情節較慢同平淡, 暫未令我有好想追落去嘅動力, 可能係我自己 ...

我睇到十八章棄咗, 太多人物…… 有大姑有妹有姨娘有老太太…… 我覺得好煩

伯爵府

jessicasiu 發表於 18-4-1 16:34
請問有無JM睇膪桐華呢本書, 好睇麻

散落星河的记忆123 共3册 迷失+窃梦+化蝶 桐华科幻小说 ...

雖然我依家喺微博追看中, 但係我覺得麻麻哋,可能我唔鍾意科幻同埋好拖下

伯爵府

mymarigold 發表於 18-4-7 18:03
上博客來買咗丁墨新書《烏雲遇皎月》, 啱啱4月出版。 另外幾鍾意睇十四郎嘅書,之前睇過《三千鴉殺》、《琉 ...

烏雲個封面幾靚喎, 簡簡單單

伯爵府

mymarigold 發表於 18-4-15 00:04
故事比較科幻(時間跳躍、特別技能)同懸疑(兇案揾兇手),我幾鐘意時間跳躍呢部分,係《他與同光為鄰》玩平 ...

不過感情線比起《你和我的傾城時光》同《莫負寒夏》較弱。←同感, 可能呢本書佢重點放咗喺科幻、平行時空嗰d, 所以感情線 少左,但係呢本書整體唔錯,丁墨有佢嘅保証, 鍾意言情多啲嘅我,會鍾意前面嗰兩本多啲

伯爵府

mymarigold 發表於 18-1-30 14:13
抹茶曲奇 《朝臣夫人的悠閑日子》, 女主被休二嫁,前夫再來搶妻,一般般。

莫風流《醫香美人染君心》,穿 ...

啱啱睇完《阿南 》,前面20%先入正題,後面突然間好快男二被搞掂咗 ,但最尾結局我都覺得女主都係判3、 5 、7年……應該會好快見返面HE嘅, 呢本整體都唔算差, 好過之前睇好幾本, 依家諗緊開《有生之年》定《忍冬》

伯爵府

tsung 發表於 18-4-15 11:44
"你和我的傾城時光"同埋"莫負寒夏"可能會啱我口味多d,但呢兩本我都未睇過,因為我找遍商務同 ...

http://search.megbook.com.hk/mall/search.jsp?range=&keywords=丁墨&searchType=2&Submit=搜寻..

伯爵府

mymarigold 發表於 18-4-15 15:41
《阿南》 都ok ,可惜個結局係開放式, 又冇番外......
《 有生之年》我未睇, 睇咗《忍冬》覺得一般, 有 ...

《那個不為人知的故事》睇咗 好睇,《 公主裙》二册棄左

伯爵府

mymarigold 發表於 18-4-15 16:22
我覺得 《那個不為人知的故事》同玖月琋《他知道風從哪裏來》有啲似......
...

係呀, 所以有啲人話玖月晞抄Twentine

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊