自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

我係海外寄左野返香港 有6件野 件件都22-29KG 我上網CHECK 佢話我27號屋企無人收件 因為呢排我都日日係屋企 所以無可能無人收件 郵差明明無派到係到扮派左
打去同佢講又話唔會再派件 郵局開果D時間我又好難叫FD幫我手拎返屋企 我自己一個無可能拎到

有無人都試過咁樣
如果直接打去投訴有無用

洋房

回覆 Sumyeema1 的帖子

一件大約700蚊港紙

洋房

回覆 littlefunpig 的帖子

佢話要簽收 唔可以

洋房

回覆 leopak 的帖子

我寄去日本都好好。無一次會咁樣 係寄去香港先會咁 都唔係第一次 之前輕果d 我都是但落去拎就算

洋房

回覆 coffeeyan 的帖子

無。我落去問左樓下姐姐 都話無見到有人推咁多箱野入泥

洋房

回覆 tabotabo 的帖子

屋企唔係淨係得我一個人 當時連埋我有3個人 無可能三個都一齊聽唔到🤔
樓下話要簽收架件 唔可以代收

洋房

回覆 Bobo1210 的帖子

一箱700-800蚊左右 之前寄左18箱 有12箱我落左call van仔拎左 因為果陣屋企真係無人
但係呢6箱 明明有人係屋企 所以就好唔忿氣
可能之前好多次 次次屋企都無人 所以就扮派左

洋房

回覆 szesze_lam 的帖子

查詢左 佢就係話唔肯再派 唔知聽日打去投訴有無用

洋房

回覆 bosch 的帖子

打電話查左 佢就係話朝早11點05分有人派過 但果個時間屋企有3個人 之後佢話唔會再派 我都特登問樓下個姐姐有無見到有人拎好多箱野入過泥 見到咁多箱一定會記得 因為我箱箱都好大箱
佢唔會影相 淨係第二日派張卡 叫我自己去拎

聽日先打去投訴果到

洋房

回覆 Carol999 的帖子

我寄國際件泥 700-800一件 呢d佢第一次係要派上門我都係講事實 有人係屋企話我屋企無人。即日打電話去查詢 又話係上左門無人收件 唔會再派 我即時落去下樓下問個姐姐 個姐姐都話無見有人推咁多箱野入過泥
跟本玩野 搞到我成日都谷住度氣 屋企3個人都無聽到有人拍門 上左門話無人 又唔打電話 佢講晒

洋房

回覆 kinglung 的帖子

份野寫左電話 佢都無打電話

洋房

回覆 auhiyo 的帖子

唔係派信果d派架。。。。佢分左部門架係大件就2個人推車仔派架啦

首頁

尾頁

跳至