論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我頂個工人唔順,之前我地買左支大橄欖油,2星期後見佢已經換左新的油,(佢自己走去買左獅子牌既油)我冇出聲,以為佢唔識用橄欖油所以落多d, 依家獅子牌點知2星期內已用淨4分1!我冇工人時半年先用到一支!佢咁用油法我唔敢買貴油!我叫左我媽咪黎我屋企教佢,我媽咪話佢好硬頸,我唔想飲油呀!

佢成日話我唔駛買d貴野(即有機食品),話我晒錢,所以自己走去買埋d cheap 野,我鐘意食某隻牌子的米,又話我做乜食咁貴的米,話以後佢買,關你鬼事咩,我之後買左包平d的珍珠米,又叫我唔好買呢d大粒米,大姐,你係工人,我鐘意食乜米咪食乜米囉!

別墅

回覆:wcpcelia 的帖子

我懷疑佢地唔明乜叫少油!

別墅

回覆:weloveBB 的帖子

我買左一大盒洗衣粉,一大包納米樂補充包,佢黎左2個月都未夠,已經用晒了!!!!

別墅

回覆:oscarBB 的帖子

佢做到嗎?最攪笑係,得我同c6食架咋!加埋佢,3個人,2個月,2支半油,好恐怖!

別墅

回覆:suki2500 的帖子

講得好

別墅

回覆:taehee 的帖子

我買左車仔佢堅持唔用先好笑

別墅

回覆:爸爸豬 的帖子

佢冇炸蝦片, d蝦片係外面買返來。
我睇得出佢煮送係用勁多油,次次食炒飯炒粉麵都係油淋淋。我媽見到佢煮送落勁多油,我媽係佢面前「不」返一半油出來,希望佢有改善!

別墅

回覆:adrio 的帖子

我今日話咗佢!之前我叫佢唔好日日開機洗衫,佢變咗2日洗一次,今朝我冇返工,親眼見到佢開左2機衫!
第1機:4件BB 衫
第2機:2條抹身薄毛巾,1件恤衫,2條底褲,1件上衣,1條裙

大佬,我個洗衣機係8kg 㗎,我BB都未出世,即係只洗我同C6 d 衫,好少咋!我好驚見到今期水費電費!

首頁

尾頁

跳至