自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-5-5 23:30 發表
睇幾個學校個案...真係睇到喊 ...大女就來讀小學...好驚.
大女係果D行街比人踩會出聲既人...平時我又教佢..人地整到妳可能唔小心..算啦. 但突登果D就唔可以唔出聲...

點解呢家D小學咁教小朋友....助長兒童蝦 ...

現今香港的教育就是這樣不濟, 只注重成積, 辦學團體內政混亂不堪. 上樑不正下樑歪, 蝦蝦霸霸對他們來說並無不妥, 只要沒有驚重警方就不會理會。正如我女兒的遭遇, 即使向校方投訴亦無人理會o香港的教育實在非常可悲o

男爵府

原帖由 沙沙 於 09-5-6 00:09 發表

妳女兒有乜遭遇呀?

Shellley
珊瑚級國民

UID 16222
精華 0
積分 1018
文章 947
閱讀權限 0
註冊 03-11-17
狀態 當前在線

引用:
原帖由 ngtsuio 於 09-5-5 17:15 發表
其實我路過,唔係學校的家長,亦係第一次聽呢間學校。我開頭以為你哋想留低校長,唔贊成辨學團體的決定,學校而家咁亂,辨學團體可能做緊野呢?!

如果留低校長, 肯定她會被設局加害, 而不會像現在一樣
「沒有犯任何錯誤」了. 畢竟有心人裝無心人是較難防的.

正如我所說, 校方並沒有充分考慮對學生的影響, 一直只顧遷就財政年度, 能不令人為之氣結嗎?

如校方不喜歡校長, 乾脆不要續約, 更大可在學期末或學期前動手, 為什麼要在學期中如此草率, 為什麼在事發後又要作縮頭烏龜?

學校現在的確非常混亂, 那位代任的黎總主任大慨貴人事忙吧, 常常不在學校. 關於我女兒投訴四月在校車上被某K3學生兩次分別打頭及心口一事仍未回應. 雖然那位學生可能亦是受環境改變影響情緒才會有如此行徑, 但我的女兒又何嘗不是受害者呢? 校方根本沒有理會家長及學生的感受, 只懂攪亂學校.

做緊野呢??? , 校方取消家長教師會會議及父母親節慶祝會, 從而減少我們這一羣家長聚在一起的可能性.

男爵府

如果留低校長, 肯定她會被設局加害, 而不會像現在一樣
「沒有犯任何錯誤」了. 畢竟有心人裝無心人是較難防的.

正如我所說, 校方並沒有充分考慮對學生的影響, 一直只顧遷就財政年度, 能不令人為之氣結嗎?

如校方不喜歡校長, 乾脆不要續約, 更大可在學期末或學期前動手, 為什麼要在學期中如此草率, 為什麼在事發後又要作縮頭烏龜?

學校現在的確非常混亂, 那位代任的黎總主任大慨貴人事忙吧, 常常不在學校. 關於我女兒投訴四月在校車上被某K3學生兩次分別打頭及心口一事仍未回應. 雖然那位學生可能亦是受環境改變影響情緒才會有如此行徑, 但我的女兒又何嘗不是受害者呢? 校方根本沒有理會家長及學生的感受, 只懂攪亂學校.

做緊野呢??? , 校方取消家長教師會會議及父母親節慶祝會, 從而減少我們這一羣家長聚在一起的可能性.

首頁

尾頁

跳至