懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我第一次五週三日照, 個胎得0.2cm, 醫生話個胎好細, 上次剛好七周第一日照, 醫生話個胎大左好多有1.2cm, 但佢話呢個size係五至六周既size.

大宅

我現在15w了, 我用jumper$388個隻,
但我聽來聽去都聽唔到心跳.
請問妳用那隻胎心機的, 是否聽得很清楚?

原文章由 skylydorothy 於 07-12-30 23:49 發表

最近已經漸入佳境啦~~
胃口開始轉好,食到野又唔會成日作嘔作悶啦~~
照左u/s度左頸皮,個frd既評語係"薄到c.."即係風險唔高啦~~
11週開始可以用胎心機聽到BB心跳,依家每晚訓覺前都要聽下先肯訓~~
個肚仔開始有少少"突" ...

大宅

我上個星期都照左, 6.48cm, 不過醫生唔肯講男定女.
妳有冇問醫生男定女?

原文章由 royalbb 於 07-12-31 19:16 發表
祝大家新年快樂~小心身子呀!!
岩岩做完oscar,好開心呀,low risk,bb又大隻左,而家有成6.68cm大呀!!!好興奮,e生仲同bb數手指,睇吓bbd手手腳腳,度頸皮,真係好得意,照緊u/s時,bb訓左陣,突然又郁番,好得意,真係好開心~~:c ...

大宅

係唔係好細聲的, 要好用心先聽到?

原文章由 skylydorothy 於 07-12-31 20:18 發表

同妳用梗同一款機啦~~
妳可以自己去藥房買枝K-Y jelly~~訓平係床,用手摸摸子宮大約既位置,搽多少少jelly,由妳既左手邊開始慢慢試下聽呀~~呢個係我既經驗~~

不過好似有d媽咪要到成15~16週先聽得到~~唔知係唔係我比較 ...

大宅

好開心, 頭先搵左一陣位置, 終於聽到阿B心跳啦, 跳得好快, 我計過, 一分鐘有一百六十下. 尋晚聽唔到仲擔心左成晚, 今晚可以大覺訓啦.

首頁

尾頁

跳至