論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

同期執行真係益咗佢,就算告唔到工人協助罪,亦應告佢其他嘢,如嚴重疏忽照顧導致女童受害.入佢入境處黑名單.

幾忙都好,父母真係要關心吓小朋友日間去左邊,同埋做過d咩嘢,重要教小朋友避免被人侵犯.有事千奇一定要同媽媽講.我個女3.4歲時已比佢上定性教育堂了.千萬唔好放哂手信哂工人.佢地係靠唔住架.

其實我都唔係好同情呢d第三世界"窮人",窮就可以亂嚟咩.什麼離鄉別井,咁可憐就唔好嚟囉,自己窮又唔上進,話佢又話唔做,咁大牌咁有自尊唔好做工人囉.

公爵府

係,父母一定要有保護孩子的意識,唔好信哂d人,有男孩係屋企既保母,我就唔會揀.有一次一個男義工抱我個女,我都叫番個女走,費時俾人有機可乘.就算去到青少年中心學嘢,我見個房只得個男導師同女女+另一小朋友三個,我都問中心可否提供義工入房看住.總之,下下睇到實.女女三四歲時,我已讓她到中心參與性教育課堂了.

小朋友一生幸福係我手上,我當然不可掉以輕心.

原帖由 abbymum 於 09-7-25 01:39 發表
保護子女是必需的, 但不要一味只把矛頭指向外傭, 以為本地ee就一定好d.
記得先排看過這裏一位媽咪發起講返兒時被性侵犯的經歷, 其他有類似不幸經歷的媽咪也出來把在心中多年的怨屈講出來. 其實做這些禽獸行為的很多 ...

首頁

尾頁

跳至