跳至

首頁

尾頁

大宅

你地好呀 , 我都係住係翠林 , 囝囝今年5歲 , 讀 k2

大宅

你好呀, 我返工架 , 不過都同阿囝一齊住既

原文章由 chankomi 於 08-3-13 10:05 發表
霖仔,

你好, 你係全職定在職媽媽呀 ??

大宅

日頭我媽咪幫我湊架 , 我同我媽咪一齊住既 , 阿仔就響保良局方王煥娣幼稚園返學 ,不過我想比佢誇區讀小學

原文章由 朗仔 於 08-3-13 13:39 發表

霖仔,

咁邊個湊你囝囝ar?:loveliness:

大宅

我個仔氣管唔好 , 響LAM TIN 有個由細睇到E+既E生 , 但咳親個E生就搞唔掂 , 響新都城又試過幾個E生同埋響樓下睇過謝E生 ,. 始終都睇唔好阿囝D咳

大宅

初時諗住選伍華 , 因為我鐘意個區既小, 中學 ,但聽好多家長講e+唔係咁好 , 所以e+想選李兆強 , 你地有咩好意見呀 !

保良局方王煥娣幼稚園 , 我覺得D老師都唔錯 , 班主任都跟得好緊 ,但課程我始終都淺 , 同埋功課少 .

原文章由 chankomi 於 08-3-13 23:50 發表
霖仔

你諗住比阿仔誇區讀邊間小學呀 ?? 等攪珠 ????

你覺得保良局方王煥娣幼稚園好唔好呀 ??

大宅

想問下你地D小朋友響邊度睇醫生架 , 我見你地話響藍田打針既 , 我囝囝之前都響LAM TIN 睇開劉小炘醫生架 , 其他都唔錯 , 只不過阿囝D咳始終睇唔好

大宅

晴晴蕎蕎:

我問左人好耐根本冇人答到我平田同德田李兆強既分別 , 終於你都解答到我既問題喇 , 唔該哂 , 我想問下你大女係讀邊間幼稚園 , 你係等派位定點樣先派到呢間學校架 , 難唔難入 ??
我都有心理準備定小一開始要補習喇

大宅

其實我仲係唔太清楚第一輪 , 第二階段同人地成日講既叩門係點架 , 你可唔可以大約講下呀 , thx

原文章由 晴晴蕎蕎 於 08-3-16 11:45 發表

我囡囡係救世軍讀架~~我地係第一輪計分入既,本身我地有20分所以就易收o的囉,聽講好似第一階段計分15分以下都派唔到,要等第二階段!!係呢,你有幾多分呀?! ...

大宅

原來係咁....你解釋我好清晰 , THX
唉...咁我個囝得 15 分咋

原文章由 晴晴蕎蕎 於 08-3-18 19:37 發表

第一輪計分既basic係首名子女既都有15分架喇,如果係該校畢業生or同一宗教既話,就會有20分囉,呢階段報邊區都可以架~

但係如果第一輪報o個間小學唔收既話,第二輪只可以揀自己地址個校網o的小學喇,example,我地將軍 ...

首頁

尾頁

跳至