跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 GUB 於 08-3-26 17:44 發表

多謝大家呀, 返來再post相同大家分享下先 keke

dear lojulita,
thanks. 我真係extremely緊張, 成日個腦就係咁諗, 究竟要帶乜, 個人就來痴痴地 keke, 真係自己當年第一次backpack去歐洲, 都未有咁緊張.

我住centu ...

我有帶水去架.
帶咗2 x big bottles 不是滿晒嘅凍開水
(驚air pressure & 咁一定無5公升)
熱水就用酒店d tap water boiled後放入保暖壺.
(酒店有熱水煲provided, 方便d)
開奶時就用自己帶嘅凍開水mixed w/"日本熱水"
後期無晒"自己水"就全 "日本水"
BB肚仔都無事. 所以全日本水係可以接受.
By the way,
UNIQLO d BB衫好好好好好好平呀..
(我去PePe嗰間)
babyGAP 都有d衫on sale (好型牛仔"lau"一件=around3000yen). 唔on sale嗰d都平呀~~~記住去買!!!
(我去原宿嗰間)

複式洋房

原文章由 onchai 於 08-4-1 17:39 發表
我想問下可唔可以預先打去reserve 坐第一行架? 定係要check in 時request? 我見CX 個網上check in 要48 hours 前先得... 咁我係咪應該直接打去airline reserve 呢? 咁個籃又係點reserve 呢? 我係thru agent 出e-tick ...

Dear onchai
我Agent都話6個月以下先可以用 (可能個個agent都係咁講)
不過我叫佢照訂俾我. 咁佢又幫我訂+訂咪第1行(不過唔係第1段, 係尾段). 你可以訂咗先. no harm架. 用唔用到時你自己再決定. 到時佢唔想sleep响個bassinet到, 佢都可以响上面坐&玩. 好過坐大腿.
我都有影相架. 不過唔識insert落嚟.

複式洋房

原文章由 小木馬 於 08-4-1 18:39 發表
咁你買咗bb張機票未?如果買咗就可以打去cx或者叫你agent幫你訂個籃,如果你有bb籃就多數係坐第一行,因為機上面得每一段的第一行可以放bb籃,除非同一班機有太多bb,剛剛去完澳洲,去程得熙熙一個bb,回程就有成四五個(因 ...

Dear 小木馬

好呀!! 好呀!!
加"各大航機BB籃"大比併落熙熙本相簿.
重可唔可以加咪"各大航機BB餐"大比併.
等我哋可以知多d.

複式洋房

原文章由 onchai 於 08-4-2 12:38 發表
唔該晒呀兩位... 好, 等我reserve 定先, 希望到時卓卓坐飛機唔好扭計啦! 咦~ 咁即係我要帶定d baby food 上機喎... 話時話, 你地bb 有冇起飛 / 降落時唔舒服扭計呀 ...

我bb上咗飛機都無扭計.
當初都驚佢耳仔有事又唔肯飲水.
去程我BB起飛時剛剛要食奶奶.
可能咁樣, 耳仔無事. 無唔舒服.
回程都無唔舒服.

複式洋房

WELCOME BACK, GUB!!

睇完你嘅sharing.
我都好掛住同BB去東京嘅旅程.
到宜家都成日睇返d相.
好回味!! 我BB都成日攞d相薄出嚟"指指點點".
自己同自己講嘢. 好好笑!!

係呀!!
我都"想"帶BB去陽光海灘嘅地方.
下一站......可能係星加坡+Bintan Island.
(希望請到假)
下一年..............再去東京

複式洋房

我好後悔呀!!好後悔呀!!
後悔唔買多d BabyGAP嘅short sleeves T
(做緊買2件以上有20% off個款)
前幾日攞出嚟俾BB着. 個個都話靚. 容易親衫. d料又好. 好正囉!!
後悔... 後悔... 好後悔!!

首頁

尾頁

跳至