婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

mamibbchu 發表於 12-4-19 00:51
你DADDY O岩到不得了,聽佢話啦

下面段說話喺PART 2 被BLOCK,呢樹重新打一次 :
樓主你係一個慷慨又大方嘅人,我都係齋睇嘅粉絲,不過見到你而家開心返,真係戥你高興,支持你,希望你早日遠離果班蛀米大蟲,早日生個乖B,祝福你~
SORRY可能我手快快屏蔽錯左!!
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

RAY媽 發表於 12-4-19 01:18
恰緊眼瞓突然見到版主update。
我以為你又封艇。
有人講你就即答!原來你都係FANS ...

一追再追..............追post順手睇下有冇得封
12點後上一上黎.無野就
重有part2係過左2千大關我先關閉....你地重睇到.如果封.睇都唔比你地睇

侯爵府

mamibbchu 發表於 12-4-19 01:20
我見我段文又俾版主回覆,個心都有啲驚驚地,好彩今次冇事
我咁得人驚咩.

侯爵府

其實我有個問題................個post開左咁耐.亞二嫂陀仔定女?
如果仔 15週左右就睇到7成
我陀亞仔時3個月倒醫生就話7-8成仔...

lily_liu817  我都覺得係女~~仔的話, 當年我得11wk 已經照到係(dr 仲要係話9成係)!!  發表於 12-4-19 13:33
gladyslwl  可能係女,唔敢俾佢99知,驚到時自己無籌碼係手點唔到99  發表於 12-4-19 01:46
gladyslwl  禾都想g哇  發表於 12-4-19 01:44

侯爵府

sammywu 發表於 12-4-19 01:41
上一次拜山講好似未照到

明曬!thx

侯爵府

gladyslwl 可能係女,唔敢俾佢99知,驚到時自己無籌碼係手點唔到99 發表於 1 分鐘前 刪除
gladyslwl 禾都想g哇 發表於 2 分鐘前 刪除

生仔生女都係自己的骨肉!!最重要識教..............
經過咁多事.希望某人為仔/女著想.身教好重要!

gladyslwl  關二嫂迷教仔/女執輸行頭慘過敗家同食碗面反碗底囉
呢兩樣某人真係典範  發表於 12-4-19 03:22

侯爵府

IvyCP 發表於 12-4-20 00:08
阿Mi,我從part1追到prat3,重覆睇咗好多次,好想明白你99急轉180度嘅心態,有d唔明,你可唔可以再講多小小, ...

好多問題...............mi又要有排解答!
不過有好多問題都唔重要.我地都唔洗知咁清楚!
同時,你有d問題,mi一早交代我好清楚!!
得閒由part 3 第一頁開始慢慢睇就搵到!!

侯爵府

小必媽媽 發表於 12-4-20 09:08
我有個問題呀..
我收藏咗本帖,開出來直接回覆,但次次都係no permission to post?
要從正常途 ...

你收藏的是 paet3??

侯爵府

與本討論區討論內容無關之文章

另這裡禁止宣傳 Facebook page.

版主見到一定會封 post. 敬請注意!

請大家合作!!!

侯爵府

大豬既老婆 發表於 12-4-23 08:33
一路都有追
其實我都唔明點解要搞到甘複雜。

2嫂大住個肚.唔知仔定女.擺佢上枱一陣話有咩唔舒服咪重多野講!
如果照你咁講.亞2嫂知足一切都無事發生!
奈何亞2嫂人心不足蛇吞象!自己唔付出之餘重想食埋人地隻車

侯爵府

Sammy1981 發表於 12-4-24 00:32
Daddy同老公相量完啦!
老公話因為層樓有一半已經係我daddy既,所以根本唔到佢話事。佢亦都同左佢呀媽講, ...

mi 其實唔應該扣數.要佢個個月比錢,等佢知道搵錢幾難.
記得係收足15000hkd!
你話7500你老公唔收當家用.得無問題!不過係收左租錢到手之後再過戶/比現金奶奶.咁樣就清晰好多.

咁扣法佢就大把野講(雖然係簽左約)佢地把口咩講唔出.一單還一單清清楚楚.
一早知你同老公唔會咁忍心唔想奶奶,得到教訓後就學精!唔好有位比佢地入!

Aotearoa  同意, 先收租, 一定要足數.  發表於 12-4-25 21:35
wc7119  Agree,收租&孝敬奶奶要分清楚,爭拗起黎, 蝕底o既就係型仔世伯, MI老公仲傷心  發表於 12-4-24 14:12
venuslamhy  或者收足1年支票, 每個月作租樓用. 到時彈票可以借機唔使租比佢地.  發表於 12-4-24 12:06
美亞  有道理.  發表於 12-4-24 11:07

侯爵府

小小bb 發表於 12-4-24 23:24
阿MI, 我好少在這裏留言, (看由頭到尾都有看你的POST, 每日都有追看)。

有一樣事情是好實際的, 希望各位JM ...

有一樣事情是好實際的, 希望各位JM及阿MI理解我的說法。我並非攪事, 只是我有同阿MI你少少相似的際遇, 所以有所感受。我知道你們的難受, 你們一家的刺是很深很深的, 這一世也不可以忘記, 這點我好明白。阿MI和你的父母永遠都會記得某某及其99的可惡, 但你的老公是不會的(因為那位是他的親生母親), 這刻他很愛你, 十年後都很愛你, 三十年後他亦是很愛你, 正如三十年前他已經是某的孩子, 三十年後亦是某孩子(這事實是無人可以改變)。三十年後你想起某及其99的行為....你仍會痛(因她們傷害了你); 但三十年你的老公想起他的媽媽亦是會痛.....但他可能痛自己這時的生氣把多年的母子情破壞。請多想想你丈夫的感受。我亦深信你老公的媽媽慢慢會知自己的錯, 但她找不到下台階, 而且最壞的媽媽也是愛自己的孩子, 可以愛得多, 也可以愛得少, 而某是同99一起住, 而你無, 這點在很多老人家眼中是很不同的。你們的個案複雜, 但亦不宜做得太盡, 可能這刻是大快人心, 但結就會越結越緊。

各位JM, 請諒解我的看法, 不喜莫插。

假如亞mi佢地咁都叫做得盡世上無孝子...
之前某人&99又有無諗過凡事留一線日後好相見的道理.
800呎3個大人+1個bb唔夠住,重要請個工人比細佬照顧佢bb(3大1b都唔夠住的800呎請工人,咁工人住邊??天橋低?)
佢地唔係處處相迫唔會有今日的結合!
但mi佢地有做到.凡事留一線
成層樓供左咁耐 e家比埋個細佬叫佢供.轉埋名(邊個會咁大方?)
怕細佬付擔大.咁嬲的情況下都會比7500一個老人家做家用<(唔係貼細佬.係家用)
如果真係去得盡,可以一切交比律師,自己闊佬懶理啦!!

獅子仔媽媽    發表於 12-4-25 19:21
alicemic    發表於 12-4-25 13:05

侯爵府

回覆 Sammy1981 的帖子

keep起d金先.依d金一定有佢的用處.
如果你99有上黎睇個topic就好啦,希望佢快d醒!

祝你造人成功!!去旅行玩得開心d

首頁

尾頁

跳至