影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

我都係一樣咁期待,佢兩個代表男女藝人演技派,加埋呢類題材開正鄧瑞雯戲路,正呀!

原帖由 ms0665 於 09-4-19 23:01 發表
快d做完套桌球土王啦....等緊睇祥仔同雯女呀
淨睇佢兩個都夠

琥珀宮

edea,

你張佛祖大頭相,睇得人好舒服,一望令我有種平和感,你我果然係與佛有緣喎。

原帖由 edea 於 09-4-20 01:27 發表
yeah, 兩個演技派, 好期待!

琥珀宮

咦,你幅相唔似係細相機影架喎,我以為係網上搵到既天壇大佛照添,高清及拉得好近,以為用長鏡影既相。

我都未去過心經簡林,有機會都想去睇下。

舊年係台灣俾我見到有一排竹好似古代未有紙張前,以竹簡寫字果d呢,上面雕左成首《心經》,我好鍾意買左番黎。由於我屋企既觀音像大約高呎零,所以一字排開直放係像後面,望上去好舒服。

哈哈,心隨時可靜止去思考,不礙於時物。

原帖由 edea 於 09-4-22 00:59 發表

我上星期去過天壇, 用部細相機影左, 還左我心願, 終於去過天壇同心經簡林.
可惜帶住好多小朋友, 如果可以一個人靜靜思考下仲好.

琥珀宮

指點!言重勒,隨心一句啫。

原帖由 edea 於 09-4-27 23:25 發表

多謝指點

琥珀宮

睇左5集,好睇,雖則有少少沉贅,及劇情有少少唔合理,例如身為標師女兒,跑慣江湖,點會驚大及二奶驚得咁交關?話要佢發誓就發誓,個仔都唔係佢底線?咩先唔係佢底線?如果話佢係無依丫環仲好一D。

除此外,總括黎講,尚算滿意,千祈唔好眼高手低,浪費兩位演技到肉既好演員呀!

琥珀宮

唉!3奶畏首畏尾原因劇情介紹都係咁上下,總覺得好夾硬黎,俗語話迫虎逃牆,就算龍游淺水,都冇可能離譜到俾佢兩個屈到要發毒誓咁離譜,尤其行走江湖既人最迷信,係未清楚件事之前,佢又會肯亂發誓,有點不可信。

又或者將來劇情會講到3奶發圍,反噬佢兩個,做個大對比啦,但我覺得可以寫得好少少,如果大二奶俾說話佢聽咁會正路D,擺得佢個仔上去,係老爺話事,如果抗拒老爺,又好過咩?兩邊不是人,正路先推搪,頂多保持緘默唔出聲。

原帖由 Rita 於 09-5-4 21:05 發表
我的感覺係 : even 佢跑慣江湖, 都係對住d 悍匪, 而家比蔣喬娶左做3奶,阿爹又c 埋, 外家乜人都冇, 冇靠山. 佢深明女人妒忌心重, 疑心大, 為左自己同個仔有好日子過, 唯有做um 春囉.

...

首頁

尾頁

跳至