影視娛樂

跳至

首頁
34567...13

尾頁

琥珀宮

上面果幅狄龍回頭望,正!但電腦白痴,唔識得儲存,學你擺係頭像位。

講起琴晚bk一落閘,我又走左去睇周杰倫及有陳楚河既《灌籃》,周杰倫拍埋陳柏霖及陳楚河兩個靚仔中,比左落去,佢個髮型,土到無話可說。佢套套做到主角,除左評估為時勢造英雄,都諗唔到咩原因咯。

原文章由 MagDog 於 08-6-12 13:50 發表
下雨天, post些"正"gif比你們, 自己save吧..我都是從別人share的..

...

[ 本文章最後由 SandyKL 於 08-6-12 20:30 編輯 ]

琥珀宮

周杰倫俾人彈得多(包括姚明),發音已改善左好勒,稍為聽得清楚佢講咩勒。

原文章由 上校車 於 08-6-12 21:08 發表

周杰倫無論唱歌同講對白, 我都唔知佢up 乜

p.s. 我也是一個超級電腦白痴, 都是欣賞已經足夠

琥珀宮

MagDog,

據為己有就要放係我大頭相個位,但唔識整,懶人都係放棄,繼續船阿船。

原文章由 MagDog 於 08-6-12 23:46 發表
嘻嘻, 難得你喜歡, 13集打後應該dylan出現多..

to sandykl & 上校車,
你首先可以right click個圖, then, save as, 你就可以據為己有先, 至於大頭相, 就complicated一點..
c火, 我已經law law luen..怎辦?

to kao,
...

琥珀宮

死存希,自私,自己都有左Anna,要同佢攪結婚咯,仲要去搶欣怡,呢d唔係愛,係佔有慾。欣怡真係要爭氣!

原文章由 happyky 於 08-6-13 11:23 發表

因為失去紀念品,欣怡離開了存希。
因為巧遇「紀念品」,存希找到了Elaine。

兩年多以後,存希終於在上海見到以新名字Elaine過起嶄新人生的欣怡。
從前那個土氣又內向的便利貼女孩兒陳欣怡早已不見蹤影,出現存希眼前的,是 ...

琥珀宮

投入及如痴如醉添啦!話時話,又真係好少,咁想女主角與男主角不能終成眷屬喎,記得只有套韓劇《美妙人生》係咁之外,就到呢套勒。

原文章由 上校車 於 08-6-13 22:14 發表
我可以寫包單, 命中這劇係我地呢班婦孺們睇得最肉緊的一部, 因為我好少好似呀Maddog朋友仔咁想打爆呀anna 個頭
又變態到某程度上希望主角們 (存希和欣怡) 不能終成眷屬 ...

琥珀宮

我欣賞陳喬恩係《命中》既不慍不火演譯,呢個角色好有難度,過弱會俾人覺得唔得大方,冇大將之風,過強又會冇說服力。但我想下,會唔會係佢戴左眼鏡都有幫助呢?佢雙眼大得有d過份,係《王子變青蛙》,佢有時眼定定,表情唔夠豐富,演得麻麻,但《命中》冇咁既弊病。

琥珀宮

阮天經黎演存希一角,我都仲可以接受到欣怡番轉頭接受佢,但如果明道黎演,佢會將存希囂張一面發揮得太淋漓盡致,所以絕不能接受欣怡既回轉,發夢都會見到欣怡與狄龍一對。

想想先,如果吳尊演都唔錯喎,但佢面上搵唔到阮天經既傻氣,稍遜。

阮天經話如果收視有10,就裸泳,哈哈!上個星期已經9.77,佢裸硬泳。

原文章由 MagDog 於 08-6-14 14:54 發表
雖然應該有存希派, 有dylan派, 這套戲好多人喜歡男一和二, 和女一, 但anna個樣就已經不有說服力, 如sandykl說, 好大"mic"..眼大鼻大口大.. 我又看過一個台fan說,如果明道來演存希一角, 一定不合, 因為他沒有做小開 ...

[ 本文章最後由 SandyKL 於 08-6-14 17:19 編輯 ]

琥珀宮

似乎未知有幾多喎。上海既戲應該完成哂啦,至於台灣呢邊,我諗仲有擴大空間。

原文章由 silvia_ng 於 08-6-14 15:18 發表
我一路都冇追劇架....但係呢部我用兩日追哂13集....

真係好想打爆呀anna個頭架

請問呢部戲有幾多集呀? 是否仲拍緊?

琥珀宮

唔知雜誌有冇加鹽加醋,如果呢個Joanna確實有咁講既,佢有冇矜持?嘩!女仔之家,講埋哂呢d床上經,雖然佢係混血兒,但仲開放過純白皮膚女人。就算真係既,佢好冇床品,男人咁做叫趙完唱,要不得;女人呢d叫咩好呢?淫完蕩?更加不知羞恥。

唔係幫住阮經天,而係點解今時今日,某d藝人行為與口德都咁差既?真係垃圾都不如。

原文章由 kao 於 08-6-15 13:51 發表
阮經天笑看性癖好 鑽戒先送恰媽 許瑋甯有的等

http://l.yimg.com/tw.image.news.yahoo.com//xp/ctnews/20080615/04/2526040246.jpg

不受前女友Joanna對媒體揭露「性癖好」的影響,阮經天(小天)14日仍公開現身,擔任「HEA ...

琥珀宮

吓,咁都得?台灣女藝人仲開放過日本?女權又幾高漲喎,女人既名聲係台灣咁唔值錢?

原文章由 上校車 於 08-6-15 16:13 發表

這就是台灣的傳媒文化啊, 比香港可以誇張十倍
之前有個優客李林的林志弦被前女友大數特數
又墮胎又一腳搭n 船, 佢仲要出埋鏡添
另外有個許純美又係, 傻傻地, 但台灣好鍾意呢類形變態新聞

電視台的新聞報導好像連 ...

琥珀宮

小莉上左第14集,不過又係好似12集咁,轉PPS出黎,個畫面好多格仔,我費事好似上次咁,漏左一大截,都係等佢執好先睇。

琥珀宮

bng,

唔濟呀!睇到第3部份,睇到存希發現欣怡,竟見到狄龍咋,想睇落去呀!YouTube冇第4部份勒!

原文章由 bng0306 於 08-6-16 01:09 發表
http://www.youtube.com/watch?v=QiuUVFiCSMY

睇呢度啦, 有part 1 & 2.

琥珀宮

我番轉頭上小莉,已經正常番,睇埋剩餘的。

奶奶係花園兩嫲孫既對話好有感染力,但講到切割,又好好笑。

係酒吧入面,台上狄龍話促成欣怡與佢有今日,要多謝兩個人,跟住兩支箭射入存希心口上,笑到我 。跳舞果段,睇到我心暴暴跳,唔知欣怡會否係呢度認出存希。

跟住存希跟蹤住欣怡番屋企,到返回酒店打俾Anson,講到咬牙切齒 ,Anson又回應得好好喎,真係旁觀者清。

下一集應該仲好睇。 咁夜BK都仲唔上閘既?奇怪喎。

琥珀宮

係酒吧呢場戲,真係嘆為觀止 ,寫得非常好,可能係生活體驗呢。

哈哈,我一見存希游蝶泳,即係諗起你MagDog姑姑,一定喜歡呢場戲,果然!

陳楚河演得好好,眼神中果真流露受到傷害既感情,但我覺得佢眼神太露,常閃出一份驕傲甚至帶點兇巴巴的,稍為收歛更好。呢個眼神,似一隻收傷的獅子。如果佢望向陳喬恩的眼神可以更溫柔一d更加頂瓜瓜。

咁唔客氣,下次你俾我囉,依家連我個女都識唱番一、兩句。

原文章由 MagDog 於 08-6-16 11:37 發表
to Sandykl & 沙沙,
我一早起來剛看完, pub那裡好好笑, 個waiter要$2,000再把風口對正elaine, 是不是現今大陸人的機會主意投影?..
那兩枝箭笑死我..今集存希是"幼稚jealous男上身"又比人打..
今次存希出浴和蝶泳就合我口味.. (蝶泳今次沒有金三絢內三石的影子了, 因為條泳褲夠小哈哈,色色大嬸magdog又來了)

dylan好酸好可憐啊..我估下一集會好好看..兩男大打出手.
btw, 我有隻ost.. cheapbombom, sandykl, bng, 如你們要我下次比你們..

琥珀宮

我都唔知邊個係Joanna,我攪錯左,新以為係舊添。

但台灣呢本雜誌係《壹週刊》喎,係唔係即係香港既分社呢?我對佢地嘩眾取寵既手法難以認同。香港果d垃圾雜誌,專影地重要及私隱部位,我覺得好討厭,就算要出位都洗咁係嘛,幾間雜誌封面字眼鬥賤,睇見都眼火爆。

原文章由 MagDog 於 08-6-16 12:07 發表
這個林志炫, 我hubby都看了今期x周刊, 他都"O"了咀..他說林志炫不似, 我說有樣看嗎?因為我HUBBY看星光2班志炫老師上過去好多次啊..許純美我又不知道是誰, 個名這麼PURE, 又喜歡爆這些料?
不過我估台灣MEDIA真是開 ...

琥珀宮

大家又黎估下黎緊最高會係幾多點呢?我估會破12點,估對左唔洗裸泳。

原文章由 bng0306 於 08-6-16 17:20 發表
嘩, 咁有咁高呀, 係咪真呀. 咁下集就不得了.

琥珀宮

琴既BK落閘,我又睇多次14集,發覺有錯既地方,就係存希游完水係房打俾Anson,話佢知係上海見到欣怡,Anson仲一臉驚奇,但之後佢勸存希忘記欣怡講:「你不是買了Elaine的小馬嗎?」根本全段對話中冇提到Elaine即係欣怡,欣怡即係Elaine,咁Anson又點知道Elaine與欣怡係同一人呢?唔知係編劇出錯吖,定係導演出錯,我想太趕,出錯左都唔知,或知道錯左趕住出街,冇諗過有人會咁無聊,去留意Anson呢一段說話。

琥珀宮

第一次係照單全收架,果時2點幾,情緒全被存希扭計欣怡認唔出佢,而被扣留住,邊有咁好心機留意Anson講咩。到再睇,就唔同哂勒,每一句都咀嚼,而且好留心Anson既說話,佢果句「過去種種譬如昨日死」,正!都係BK功勞,唔瓜又點會令我有時間睇多次吖!

原文章由 上校車 於 08-6-18 21:55 發表

咁細微你都睇得到, 佩服佩服

琥珀宮

cheapbombom,

你都留意到呢!咁夜你都好清醒喎,我覺得有唔妥,但未黎得及細想。

原文章由 cheapbombom 於 08-6-18 23:09 發表
SandyKL,

Yes! 我睇既時候雖然係零晨, 但係仲好清醒.....
Anson係電話筒的另一端提起Elaine個名字, 我就馬上打左個突, 佢何來知曉? 穿了崩啊....

琥珀宮

我都有諗過,點會唔認得呢?雖話兩年前對左約個零月兩個月,後黎又諗下,欣怡對存希應該心存憎恨,因為到目前為止,佢仲未知道當時存希並冇要佢夾娃娃,所以應該係兩年內盡量令自己忘記佢,迎接新生活,事實上佢都好成功,一想到呢一點,我又覺得唔算牽強。

如果誤會未攪清楚下,欣怡重投存希懷抱,咁就真係非常牽強,希望唔好啦,否則我會好失望架。

阮經天應該係玩開游水,所以咁凸顯佢呢方面既專長。我對佢既身材反而冇孔侑或玄彬咁欣賞喎,佢唔夠大隻及稍瘦,再操肥d加結實,我會睇上眼既,我覺得自己有d要求高。

佢兩個太相似,連明道自已都話阮經天同佢自己似,所以好難避免有人唔對佢兩個作出比較。

原文章由 cheapbombom 於 08-6-18 23:16 發表
存希同欣怡共舞的一段, 有點兒牽強了...存希嘛, 化左灰都認得罷....好心導演比個遮晒塊面既面具佢啦....

存希既身型, 真係好"弗", 難怪成日要影佢出浴, 游水, 越少布班粉絲越hyper....不如又將視線轉移, 影下Dylan出浴仲好啦....(色迷迷既眼睛邊說邊縮細.....)

唔好再比較明道跟小天了....無咩值得比唧!

首頁
34567...13

尾頁

跳至