影視娛樂

跳至

首頁
45678...13

尾頁

琥珀宮

有,曾經有一幕Anna回憶起自己童年往事,佢拎個跳舞第二獎番屋企,佢阿媽一手拎爛佢,講第二有咩用?一定要第一,所以Anna好努力跳芭蕾舞,要圓佢阿媽既理想。

我覺得如果Anna係被人收養既,又點會有一個著緊得咁交關既媽咪呢?唔合理囉,呢個養母真係萬中無一。

係世事係好多巧合,但咁既巧合,唔係觀眾想見既囉,好肥皂劇味兒啫。

原文章由 CW313 於 08-6-19 12:02 發表
點解會話Anna同Dylan係兩兄妹呀??
小說冇講過喎,劇情唔會咁加插掛......
不過從來冇提anna既父母就真......

琥珀宮

阮經天比起玩開游水既男人略瘦,我想佢太忙,冇時間練水咯,我有個男同事,工餘都係康民署教水,但佢瘦猛猛,我知道後,眼都突埋。阮游水既姿態好正宗,睇得出係佢專長。

陳楚河屬於大舊,又未至於係肥,佢既骨架生得粗,望上去以為肥啫,上鏡人係肥d架,真人會修d,佢身型似打籃球,唔知係唔係一套《灌籃》令我覺得佢係呢瓣呢?見佢走起籃上黎,又有板有眼喎。

原文章由 上校車 於 08-6-20 08:03 發表

可以話你知, 小天以前是游泳教練
游得好不在話下
身型我比較喜歡佢這一款纖瘦有figure 的
Dylan 有時著花恤衫時, 覺得佢略嫌過份大隻 (定係肥) ?

[ 本文章最後由 SandyKL 於 08-6-20 20:49 編輯 ]

琥珀宮

佢兩個真係好似,佢兩個面對面入鏡頭,嘩!孖仔呀! 明道演,阮經天旁白真係好好笑! 幾可亂真。

原文章由 kao 於 08-6-20 23:31 發表
完全娛樂080620(命中注定我愛你_化粧舞會花絮 Part2)

明道做小天替身花絮

ZWpXkY0Ch_I

琥珀宮

中國有乒乓球,台灣有籃球?

台灣女仔有咁高咩?係我印象唔多覺,不過入得籃球隊都係挑選過架勒。多年以前去北京,我發覺有5呎3吋既我,恐怕都係全市最矮果個。

原文章由 上校車 於 08-6-20 23:40 發表

台灣男生很多打籃球都有一手
小豬, 周杰倫, 言承旭, 仔仔, (朱孝天由於在星加坡長大, 唔算), 吳建豪是美國長大都唔算)

在台灣各大學中, 籃球是很普遍的運動, 香港籃球選手如果想打職業賽, 台灣亦是一個熱門的地方 ...

琥珀宮

唔掂啦!淨係睇文字都好感動啫,到睇劇時點算?

原文章由 moonchan 於 08-6-22 02:57 發表

http://blog.yam.com/kikihouse/article/15579316
(這是小說版,巳結局!)

琥珀宮

kao,

唔該哂 ,我睇左土豆既15集A,打鑼都搵唔到跟住果幾集,幾失落呀! 好彩你貼係度啫。

[ 本文章最後由 SandyKL 於 08-6-23 00:22 編輯 ]

琥珀宮

睇完今集,更想欣怡與狄龍一齊。 我係欣怡,都會飛樸過去。

原文章由 LILY媽咪 於 08-6-23 11:16 發表
好期待下一集.

琥珀宮

條公式係咁計,但寫得狄龍太好勒,想挑佢弱點,我想好勉強只有佢太有風度,不夠進取。所以想走走位,轉轉公式,俾狄龍與欣怡成為一對,當然如果與存希一齊,故事性強好多啦,唉!

原文章由 LILY媽咪 於 08-6-23 12:56 發表
正常應該揀dylan, 有晒好男人的優點, 本身條件唔差, 又唔計較欣怡的過去, 又幫她脫胎換骨, 不過存布實在好先入為主, 太令人想佢地係番埋一齊, 因佢地心中都仲有對方, 只係誤會存希唔想要紀念品.

...

琥珀宮

唔揀佢屣哂

原文章由 LILY媽咪 於 08-6-23 13:45 發表
真係好弱點喎. --->相反

琥珀宮

陳楚河呢個造型,傾向美國黑人果種打扮,比起我心目中既狄龍外班係有差距,好彩係佢尚算高大靚仔,唔係排骨發育不全型或毑型,咁先可以掩蓋左佢既"Hey! man!"外型。

欣怡變得好及合理,但誤會未瓦解,欣怡控訴存希唔要紀念品,存希以為佢指既係醫院推入手術室前,佢既決定。

陳喬恩芭比一般既髮型,真係嚇剎人,加上佢一雙凸出既大眼睛,不禁要講「好娘炳」。唔通要表現上海仍然娘氣未脫既地方?

「真我被這劇, 吊足幾個月, 傷心跟他們一起傷心, 甜蜜也跟他們一起甜蜜, 全牽動我們的喜怒哀樂」 ----

原文章由 上校車 於 08-6-23 14:33 發表

第十五集觀後感

存希在醫院還是叫欣怡做太太, 如果我是欣怡, 聽到會點? 但當觀眾的我覺得都幾窩心…..因為是他沒假思索就叫出口的稱呼呢

看到存希好似小孩子撒野般對付欣怡, 兩個多了互動, 感情或許會增多吧….
欣怡脫變了, 性格也變了, 看到她凶存希, 心都涼埋, 我反而頗喜歡這種小刁蠻, 也喜歡看到他兩如此這般鬥氣, 總好過是但一方總是忍讓對方

挑通眼眉的Dylan想必是看透欣怡心內喜歡的依然是存希, 這角色太理性, 我也會選擇佢進取些少

Dylan 如果可以少擺那些七分面跟model超帥表情, 可以更好, 如果說對白清楚些更好, 少穿那花碌碌的襯衫會更好, 少把頭髮編起更更好

欣怡髮型真累事, 把她顯得臉龐胖胖的, 好土

想番起, 其實好多矛盾的地方, 欣怡當初在台北被車撞得那麼利害, 只是沒有了BB已經是令人廢解

琥珀宮

太過千依百順既小小小女人,只適合專權大大大男人,存希唔係吖,睇佢之前對Anna痴痴地等就知啦。

一直覺得存希再次遇上欣怡,由落落寡歡變成個小朋友一樣,見到欣怡似得唔到既玩具,係度捶心頓足,都幾好笑。 好期待下一集。

原文章由 上校車 於 08-6-23 15:49 發表
V3

欣怡變得有少少巴辣, 我反而喜歡, 誰說女生一定要千依百順
Dylan 唔知點講, 好似要告訴大家他可以型得起
但唔要這個型囉
好彩存希還是存希, 都幾中意佢間唔中幼稚一點, 尤其他抱起欣怡上樓那一幕, 擺到時就是強 ...

[ 本文章最後由 SandyKL 於 08-6-23 16:18 編輯 ]

琥珀宮

雖然係俗左,但存希有資格講既,以佢地曾發生關係,依家攬住佢跳舞,所以清楚囉,故事教訓我地d女人,千祈咪隨便同男人跳社交舞。

原文章由 MagDog 於 08-6-23 21:12 發表
我今集最不欣賞是存希話鬼欣怡, "你現在胸部大了, 腰細了, 樣子也美了...."
我覺得好俗啊, 台劇是這樣的..

琥珀宮

估到都係咁架勒,不過首先講既陳楚河又真係吖,退到老遠,真係唔夠意思。

原文章由 kao 於 08-6-25 23:11 發表
【完全娱乐080625】[阮经天裸泳特别报道]

PArt 1
http://www.tudou.com/programs/view/nQfC6YXOIHg/

Part 2
http://www.tudou.com/programs/view/W22Wk9PSle0/

琥珀宮

又忍唔住睇左下集預告,陳喬欣髮型終於冇咁拱,好少少。另外,好期待,佢兩個好多埋身鏡頭。

原文章由 貓大姐 於 08-6-28 20:15 發表
完全娛樂080628(超激娛樂爆_命中注定我愛你搶先看)
http://tw.youtube.com/watch?v=IQyK9xnb3uw

完全娛樂080628(明星幹什麼_命中新成員 元若藍客串護士好緊張)
http://tw.youtube.com/watch?v=LQD8efU3i-U

...

琥珀宮

土豆果邊都係上傳PPS,希望畫質穩定啦!

kao,

你個個星期都咁快手!

原文章由 jeremyma 於 08-6-29 23:18 發表

有無咁快呀!! 極速呀!!! 勁!!!

琥珀宮

kao,

我都睇緊第一節,不過下載得好慢,第二及第三節同時下載,較快,可能太多人睇緊第一節勒。仲有第4及5節架,咁希望土豆快D出咯。

原文章由 kao 於 08-6-30 00:00 發表

Hi SandyKL

今日PPS好穩wor
我睇直播時都冇乜窒
不過土豆成日都要審核
所以Part 5仲未得

我都追緊命中呀
所以想快D同大家分享呀

琥珀宮

唔該哂,kao ,真係好順,睇完第一節勒,向第二節進發。

原文章由 kao 於 08-6-30 00:22 發表

係呀
今日PPS好順
所以土豆好快有

琥珀宮

小莉都係,好玄。

原文章由 沙沙 於 08-6-30 00:46 發表

mouth: 點解我去土豆睇唔到既...part1-5

琥珀宮

小莉都係上傳土豆既啫,遲過kao貼出黎架。我睇哂咯,下一集佢地唔知會點,欣怡心軟。

原文章由 沙沙 於 08-6-30 01:06 發表

小筣有了嗎 我搞左咁耐..家下度度都有.. 注定我1點先有得睇

琥珀宮

陳楚河係有基友味道,但冇關係吖,我唔介意,佢演狄龍呢個角色挺稱職。

唔明就係,之前好似係奶奶講過話存希唔鍾意沙沙滾,只鍾情一個Anna,Anson理應知道老細性格,加插呢一段,真係令人抓頭,不過都係睇原版,到時先可以落定論。

原文章由 jeremyma 於 08-6-30 01:24 發表
雖然我也很喜歡這一集, 但dylan這一集很醜呢!! 他跟中山龍對話那一段, 口紅塗得太多了吧! 很像男生女相. 第17集的預告尾 (anson那part) , 不知所謂, 破壞了一整集的氣氛! ...

首頁
45678...13

尾頁

跳至