夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我有個朋友,佢大肚嗰時有一晚訓到半夜三更突然想食m記既芝士漢堡,佢拍醒個老公同佢講好想食叫佢出去買,佢老公真係去買~
間m記仲要唔喺屋企樓下附近,要騎五分鐘電單車先去到~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老公都淨係會叫我去煮消夜,咁耐以黎佢都只係煮過幾次俾我食~
不過佢一日返工返十二粒鐘實在攰到傻左,我都唔忍心叫佢煮俾我食~
要個衰佬主動煮俾我食就更加唔會!:tongue:

珍珠宮

原文章由 RAA 於 08-1-31 01:38 PM 發表

好任性的大肚婆.

其實我係想講,佢老公對佢好好,好錫佢~

珍珠宮

原文章由 questioning 於 08-1-31 01:52 PM 發表

我果時大肚都係咁架喎, 突然間好想食某d野, 老公就會去買比我食, 呢d唔係叫任性, 真係愛既表現... 老公錫老婆天公地道, 尤其是大肚真係好辛苦, 希望個個老公都咁錫老婆就好喇.... ...

我同你諗法一樣~:D

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 06:58 PM 發表

死嘞~ 我又未大肚...但我一想食叉燒或者牛腩飯時,老公一定會去買比我! 但揸車去要成15分鐘,泊得車來買埋野...一來一回最快都要45分鐘先返到屋企......我多數係半夜三更先想食既~ 所以motorway 冇咁多車,如果唔係唔 ...

半夜三更想食叉燒or牛腩飯?仲有得買既咩?

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 08:38 PM 發表

有! 依度"真正"比中國人去既中國餐館多數開到清晨5、6點架!

因為依度大部份中國人都係開鬼佬餐館,佢地收工都成半夜11點12點幾...唔通仲要自己煮咩? ...

唔怪得你半夜三更都仲可以食到啦~
喺台灣,半夜三更要食消夜得m記咋.....

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 09:14 PM 發表

士林唔係收好夜既咩?
再唔係咪去"e書漫"囉~

你就好啦~~~~
我好想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呀!!!!!!!

士林11點就全部收晒架喇~更何況我唔係住台北.....

我覺得你好d喎~半夜三更仲有叉燒or牛腩飯食
我唔想食嗰d野呀!食到厭~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 09:31 PM 發表

其實依度d叉燒+牛腩飯係好好味既(咪來來去去得依幾樣囉)
唉~ 但我想食蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯呢~~~

你咁想食,黎緊去旅行同老公過黎台灣啦~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 10:47 PM 發表

我前年同舊年都有去台灣~
但我係而家 - right this moment 想食!!!!

幫你唔到.....
最多我有錢既話移民黎英國,開間台式餐廳俾你日日黎食

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 11:16 PM 發表

~ 妳唔好話喎~ 我依度真係有間台式餐廳架! 仲係正宗果隻喎~ 有珍珠奶茶飲架~ 妳唔提起我都唔記得話你知tim! 睇個款應該係個鬼佬娶咗個台灣女人,生咗兩個唔係好靚既混血女 小本家庭生意...d小籠包即叫即包架,又 ...

咁得啦~駛鬼成日都想過黎台灣食咩~
你講到好似好好食咁,食住佢嗰間d野頂下癮先啦~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 11:25 PM 發表

都話要蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯...cheap 野咯~~~~~

你同個老闆娘講要特別order,叫佢整俾你食啦~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-1-31 11:48 PM 發表

咁我又冇咁VIP...
況且我怕佢果兩個唔係好靚既混血女叫佢阿媽落我毒!
佢兩個成日"及"住我老公!!!!

"及"住你老公?佢兩個好大個架喇?
鬼咩~你老公咁靚仔,係女都見到"及"啦~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-2-1 05:48 PM 發表

可能老公可憐我啩 - 為咗佢我要嫁到咁遠,由原來香港乜都有,但到依度只有叉燒+牛腩飯......

點解唔見我老公可憐我既.....

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-2-1 06:31 PM 發表

因為妳唔可憐嘛! 妳果度有蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯........

我唔鬼同你講呀~
日日都蚵仔面線、臭豆腐+豬血湯....

首頁

尾頁

跳至