跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都已經俾bb嚴重摧殘到不似人形喇!!!
真係好好好好好好好好好(下刪一百字)攰....唔係講笑!成個人散晒......

最慘係晚晚半夜bb勁喊要人抱,好想唔抱佢由佢喊但係又唔得,嘈到我屋企人訓唔到冇精神返工.....喺醫院嗰時又俾d姑娘抱慣左佢,而家晚晚扭人抱,喊到你肯抱佢為止!

我都冇晒辦法喇........

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 yeekwan 於 08-3-11 12:56 AM 發表
我今日谷奶...谷到好似石頭咁..
各位奶媽媽你地點呀..
我'算'左啦!~個乳頭>.

我之前唔識餵人奶,兩邊乳頭都俾bb啜到損左.....好痛!

珍珠宮

原文章由 tsangws 於 08-3-11 06:39 PM 發表
我係醫院第一次餵人奶時, 已經比阿仔啜到損左, 回家後更損到出血 ! 諗番起見到佢咀角有血的情境, 好嚇人! (佢食到超大力!我真係忍唔到啦!)
從此之後, 我無勇氣再埋身餵了....家陣我只係PUMP出來, 諗住
PU ...

um.....其實我都已經放棄左埋身餵.....
一來真係唔夠奶(我揸左成日都係得嗰1 oz咋),bb根本食唔飽
二來bb啜到我勁痛,兩邊都損晒 我跟足健康院個姑娘教我個餵法,佢都仲係啜到我好痛.....最後我都係選擇放棄,泵出黎俾佢食就算~

[ 本文章最後由 晞玥 於 08-3-12 21:04 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 師奶730 於 08-3-13 07:32 PM 發表
我個b在3月5日出世, 我頭幾天都遇到你的問題, bb啜到我乳頭好痛,但你可以嘗試到健康院請教姑娘,去多幾次,比她們睇住你餵,從旁指導,我覺得好幫到手.
如果真係覺得比bb食人奶好大障礙,不妨用一兩天時間,每餐餵完人奶後 ...

其實我次次餵完人奶都有補奶粉俾bb,我知佢真係食唔飽
不過我都係放棄埋身餵,用手揸出黎1oz 1oz咁儲起佢俾bb食
起碼我知道佢食到幾多
好多謝你既意見~:loveliness:

珍珠宮

原文章由 tsangws 於 08-3-14 12:39 PM 發表
原來你同我的情況都一樣呢! 阿仔食到我又痛, 佢又唔飽, 真係大人同細路都咁難受................

係呀....我地俾bb食到痛都唔緊要,最慘係佢食唔飽,我又唔知佢有冇食飽,去健康磅重一次輕過一次,心痛死我!

首頁

尾頁

跳至