跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我想請問有冇媽媽申請左回港證??
個申請程序係點+要咩文件架?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實我睇過個網頁,不過唔係好明..........所以上黎問下有冇媽媽申請過~

珍珠宮

Freesia_cat,

我同bb攞左出世紙後即日去做埋passport,因為初生bb未有HK ID,所以要一個月先有得攞passport~

珍珠宮

回覆 #14 bosch 的文章

我想知係唔係一定要攞左passport先可以做回港證??
未攞到做唔做得呢??

珍珠宮

原文章由 ivymeoow 於 08-4-10 01:05 PM 發表

要填表~
要2張BB證件相~
要搵個除父母外既第三者填表~
仲要帶埋BB出世紙~
父 / 母id card~
同埋BB本人都要去......

尋日o岩o岩整左~~~
晞玥,
如果你想整,
最好網上book左先~~
而且火炭o個間會無咁多人~~~ ...

等我一陣上佢地個網book先~
唔該晒你~

珍珠宮

原文章由 ivymeoow 於 08-4-10 01:05 PM 發表

有passport就唔使回港證啦~~~
不過回港證只可由中國內地同澳門返香港先有用,
你要帶BB返台灣ma?
如果係不如整passport算啦,
4年多D返o黎續一次證咪得囉~ ...

我要帶佢返台灣,passport我已經整左等下個禮拜去攞~
係臨時決定要帶bb過澳門所以先申請埋回港證

首頁

尾頁

跳至