烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Vca 於 08-2-25 06:25 PM 發表

紅蘿蔔羅漢果菜乾湯

(1) 菜乾浸軟洗淨,紅蘿蔔切件,瘦肉或豬洗淨飛水備用。
(2) 羅漢果1個、無花果5粒、蜜棗5粒、南杏北杏適量+果皮一塊洗淨。
(3) 水滾後放入所有材料,以大火煲滾後轉慢火煲2小時,用鹽調味即成。:l ...

等我都試下煲先~

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇到我流晒口水~~~
等我試下學整個"頭抽豬扒皇"俾老公試下先~

珍珠宮

嘩~~~你每晚晚餐都煮得咁鬼正~
仲要樣樣餸都係我老公好鍾意食,我想唔學整都唔得啦~

珍珠宮

唉~~~我諗喺我坐緊月呢段時間都係唔好上黎呢個TOPIC住........

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-3-9 02:06 AM 發表

點解咁講呀?

坐緊月+餵人奶....好多野都唔食得~
睇到我流晒口水

珍珠宮

嘩~咁耐冇黎過,一入黎就見到我最最最最最鍾意食既芝士餅,引死人喇~

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-4-15 11:21 PM 發表

妳坐完月咪返去試吓整囉!!!

我老公唔鍾意食甜野,整左出黎得我一個食,肥C~~~~mouth:

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-4-16 06:42 AM 發表

又係為咗個老公 - 同我一樣!
相反既係 - 我自己唔鍾意食甜野...
而我老公鍾意,所以整比佢食~~~~

咁妳可以買隻細d 既cake tin...
整細隻d比自己食呀~~~~~ ...

嘻嘻~~我正有此意!
我打算呢幾日去買材料試下整

珍珠宮

原文章由 Vca 於 08-4-17 06:52 AM 發表

妳如果真係買個細d 既cake tin...
咁妳記得材料果度要計番比例喎!!!!
如果唔係既話 - 唔成功時唔好賴我呀~~~~~~

係喎~我都唔記得添.....
多謝你提醒我~

首頁

尾頁

跳至