美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 3)

我都

別墅

我早排d甲床都有向入發展, 可能因為我d假甲太長, 而我一星期打2-3次網球, 好多時撞到d甲都會痛痛地, 但無斷甲同裂甲喎, 可能有反過甲都未定, 以致d肉同真甲有少少分離, 由其是甲邊2邊會入好多, 但我整番短d可能少左機會反甲, 而家生番出來的甲又無事架喎, 不過隻尾指就有野, 因上次反甲反得好入, 差唔多1/3係離左甲, 所以我而家隻尾甲係無整到野, 就咁油左d硬甲油頂住先, 遲多一個星期長番出來先再整番順便轉款囉!

整咬甲手時, 都有叫佢地買灰甲藥水滴架, 因為滴左係安心d嘛, 我上次個朋友滴左2個星期都已經睇到佢新生的甲無咁灰, 而另一位都叫佢買左支藥水滴, 希望下次佢整甲時都見到有好轉啦!

prettyvv,

d藥水我幫佢地在惠x行買, 而家得一款, $120支, 佢地做左假甲都有用, 滴在甲皮同埋指頭肉, 上下夾攻 好快好!

別墅

mummy,

我今次又整得好短呀, 因為上次d甲床入左去都未生番晒出來, 唔敢整得咁長, 有d離左甲既, 我磨左上面果層, 用左一層ibd gel, 又唔熱手喎

別墅

我磨甲時都會戴口罩 因我戴左好似少左流鼻水

別墅

mummy,

我呢個咬甲手朋友n, 今天做新娘呀, 你睇下我幫佢做得靚唔靚

星期五幫佢做甲, 佢來到已經甩左6隻甲, 好彩佢都仲忍到手唔搣甲, 然後我做右手長d, 比佢睇下, 同佢講如果佢好番晒就可以咁長, 到整埋隻左手之後做個對比比佢睇, 等佢有個目標, 就算甩左甲都唔好再咬/搣, 然後整番短佢, 佢個樣好似好肉尺咁, 希望咁樣可以激勵佢啦

別墅

朗軒媽媽,

整得好靚呀 , 睇到心情都即刻開心晒

別墅

mummy,

佢係昨日19/11結婚呀, 呢對手已經比佢之前長左d, 我真係怕佢無左塊甲, 所以都係整短d好囉

amy,

你朋友對手真係幾岩蠶喎! 整完之後就正常好多, 但如果佢可以接受到結婚果日長d既話, 再整長d就會更加靚。 但可能又驚佢未出門已經斷...風險好大...

別墅

朗軒媽媽,

祝你日日都咁開心!

別墅

我曾經聽過artemia好似係美國牌子大陸製造

別墅

mummy,

其實你d甲都唔算短啦, 可能甲床位無裝假狗, 所以你自己覺得短囉, 我整得仲短過你, 我男友又係話短d都幾好丫, 咁長, 點打字/打波呀? 佢怕我反甲呀, 又怕我督親佢呵

仲有呀, 我之前個咬甲手朋友咪拆晒d甲既, 咁佢老公最近叫佢剪手甲, 話佢太長督到佢喎, hehehe
我估係之前做假甲d邊無真甲咁利, 咁我叫佢磨番滑d個邊囉

別墅

smalle,

哈哈, 我都係咁諗

別墅

各位,
講樣好笑野比你知丫, 我昨日打網球比賽(公司搞的), 去到球場d同事係咁望住我d手甲, 我問佢: 我d手甲咁長你好驚呀? 佢話係呀, 我估佢心諗: 咁長手甲點打波呀? 跟住我話: 無問題喎, 只要d甲唔受到撞擊, 係唔會斷架, 除非用手接波搞到督魚旦啦, 哈哈哈...........我打咁耐都無事喎, 只係唔可以碌齡囉

別墅

julia,

check pm pls.

別墅

今日我又幫咬甲手整甲, 佢今次好勁呀, 可以keep到一個月原原整整, 今次試下拆左d甲幫佢痴自然甲片, 然後做左法式gel甲, 佢話好正喎, 哈哈哈........不過唔知gel甲會唔會無咁襟, 同埋水晶可以做番窄d隻甲, 但gel都係唔得, 下次都係做番水晶先.

有樣野好搞笑, 原本想同佢痴法式甲片, 仲係deep V果種, 點知拼上去隻甲度, 佢話個甲床即時變左三角形呀 :lol:

別墅

mummy,

我今日試

別墅

mummy,

我終於有時間upload d相啦, 你得閒去睇下啦! 咬甲手做左個法式, 佢都幾鍾意呀

別墅

mummy,

今次咬甲手我係幫佢貼natural甲片再上gel, 我都係覺得直接用紙托做水晶個甲形會靚好多, 因為可以"十大酷刑"丫嘛。 咁我想問如果我下次幫佢整甲, 洗唔洗磨走晒d甲片先至重新再做甲呢?

別墅

mummy,

頭先我在7-11見到本"仲宗根幸子-四季花"中文版賣38蚊咋, 勁平, 可惜我之前已經買左 :-(

別墅

smalle,

整得好好啊
對咬手既主人見到咁靚, 一定好開心啦!

別墅

mummy,

我早排買好似係88蚊呀, 足足貴左50蚊呀 :-(

首頁

尾頁

跳至