跳至

首頁

尾頁

洋房

原文章由 Fabianne 於 08-12-8 15:20 發表
五個月,餐餐奶喊到死,唔肯飲!!!
以前有時飲得100已經喊... 好辛苦餵埋100(等佢瞓著)
而家仲衰...飲得100-150....
次次都聽佢喊... 搞到自己就想跳樓咁濟
兩個幾月已經開始咁... 都無好過 ...

我個女都係咁樣 , 一日5餐Total得500幾-600幾 , 佢而家都4個幾月, 我都係被佢搞到人都癲 , 呢排仲衰 , 3點幾(有時4點幾)醒左唔瞓到5點幾先瞓一陣又醒 , 又唔係起身飲奶 , 吹到啤啤聲 , 佢由出世到而家都係咁難湊 , 我直情係快速瘦身...你bb一日食幾多呀 , 瞓得多唔多呢?

洋房

原文章由 Fabianne 於 08-12-8 17:55 發表

我個仔未識得用匙羹食o野呀

你都好呀 ,有人幫你湊下, 我就得自己一個人 , 星期六日就有老公分擔下, 不過喂奶都係我喂 , 真係比佢激到頭都暈 , 都唔知佢幾時先叻叻咁飲奶...
我都試過用匙羹餵佢 , 佢會噴出嚟 , 有時我會比糊仔佢食 ...

洋房

我而家都係比我個女用chuchu , 不過自己開大左個奶咀 , 佢肯飲個時都會好快 , 5分鐘飲晒150ml(11點幾個餐)...其餘幾餐都喂到你火滾.....
我都好想休息下....日日就係忙於喂奶....喂奶 .....

洋房

原文章由 YUYANTHONY 於 08-12-10 00:13 發表
chuchu 係十字嘴,點開大呢?我就係唔想浪費,所以想比我大女用,但我大女用了兩次一次就飲到訓了都仲有一半未飲,而佢清醒咁飲都真係飲好耐,而且佢又真係好努力咁用力飲了,所以我對啲chuchu嘴 了 ...

我係用修媚剪(尖個隻)剪大d個十字嘴 , 一定要慢慢剪 , 逐d剪 , 唔好剪得太大 , 你可以自己試下啜睇下會唔會太大 , 開大左之後真係好好啜架....

首頁

尾頁

跳至