想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hi!Meowcat唔好灰心呀!繼續努力呀:loveliness: !妳有無試過睇中醫呀?(我見之前有個topic妳回應時話妳睇過醫生,是西醫嗎?)我之前睇過一個中醫,佢專長係睇生育,有次我去到,我見到有個女人好開心同好小心咁行出嚟,之後知道原來佢幾年前已想有bb,但年齡漸大,機會就越來越少,而且西醫話佢好難有bb,但佢睇咗中醫後,有咗啦 !之前我去家計會做婚前檢查,醫生都係話我好難有bb,但我去睇中醫調理身體後再用中醫教我嘅方法去做,結果兩個月後就有咗啦 ,依家bb已經7個月大呢 !個中醫仲話我係做快成功嘅一個:) !所以妳都唔好灰心,只要有信心無嘢係無可能嘅 !努力呀!

洋房

我pm咗大家啦!希望可以幫到妳哋啦

洋房

收唔收到?:-P

洋房

Hi!Meowcat及各位姊妹,我都想同妳哋分享吓我嘅經驗!之前我d經期勁唔準,有時2、3個月一次,有時1個月2、3次,而且每次嘅時間都好唔定,有時嚟2、3日隔1日又嚟幾日,有時又嚟7、8日,總之勁亂!去家計會做婚前檢查時,都話我好難有bb,可能要搞1、2年,甚至更耐先可以有,嗰時我都好失望,好唔開心。之後我去睇中醫調理,最後情況好過之前,雖然都唔係十分準,但起碼都係1個月1次。之後我同醫師講我想生bb,醫師再開藥比我食,又教我煲湯同用一d方法,結果我2個月後就有咗bb啦!所以唔好灰心呀!要努力加油同放鬆心情呀!

洋房

不過,有d人話無論睇西醫定中醫都要搵個夾自己嘅。我都信!好似我以前有嚴重耳水不平,睇西醫睇咗大半年都醫唔好,後來我姑仔介紹醫師我睇,我食咗一星期藥同針灸,就已經覺得舒服d,我估依d就係夾!最後我可以話已經好番啦!所以之後一路都有搵佢睇病,甚至想生bb都係搵佢!所以我覺得搵個夾自己嘅醫生都好重要!而且要對醫生同自己有信心,唔好成日覺得自己一定醫唔好,要抱住開朗樂觀嘅態度去迎接我們嘅小寶貝呢!希望在明天嘛!

洋房

此外,嗰日去睇醫師講開生bb,我問佢如果輸卵管塞咗要幾耐先可以醫好?佢話要食藥、針灸同敷藥,約3、4個月便ok!但通常d人無耐性,所以會唔成功!有人選擇去通輸卵管,但通完都會塞番,所以通完後要把握適當時間,先可以有bb呢!但若輸卵管塞得太耐,最耐都要1年先可以醫好!最近都有1個女人醫咗1年,依家有咗bb好開心!我又問是否年齡大會差d?佢話嗰個女人都四十幾歲嘞!所以各位姊妹唔好放棄呀!要努力加油呀!最緊要要有耐性呀!總會有醫好嘅一日呢!

首頁

尾頁

跳至