單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解冇人調查男人快樂指數既?真係唔公平!

其實,失婚又好,喪偶又好,只不過是人生旅途的一個深刻了一點的經歷!我地係邊度跌底,就係邊度扒番起身吧!^^

原帖由 wensi 於 11-3-7 15:12 發表
【明報專訊】香港基督教女青年會一項婦女「快樂指數」調查發現,若以7分為滿分,離婚婦女的快樂指數只有4.16分,低於未婚、已婚甚至喪偶婦女。女青會單位主任蘇嘉儀指出,不少女性視婚姻為最大事業,婚後忽略個人發展,促請政府 ...
我但求能夠一一去數清楚......

大宅

thanks for the info. 等我 check check d 舊新聞 sin

原帖由 wayso 於 11-3-8 17:42 發表
我睇電視新聞,個調查有講男人架,不過相比之下,女人講多D啫...

大宅

把內功練得深 d 、厚 d,就唔會有死穴存在^^

原帖由 vane 於 11-3-8 19:12 發表

而且已經爬左起身LA...但有時點中D死穴..先發作一吓 都是正常的..

大宅

aiya, 打錯字 tim!

我其實係想講 「爬番起」

原帖由 wayso 於 11-3-8 20:07 發表
88哥
但呢兩句野好似.......唔多明解喎
咁係咪要再黎多次至叫扒番起呢...

大宅

icic...

係咪要「黎多次」(我想你的意思是再婚吧!?)是後話。跌底、受傷之後首先要做的事,當然是「爬起身 + 離開事發地點」,以及想想「死因」喇!^^

原帖由 wayso 於 11-3-8 21:04 發表
我知呀,但想問係咪要再黎多次至叫起番身呀...

大宅

我真係無辦法明白一個人點可以既溫柔又臭脾氣!正如一個人點可以既純潔又狡詐?

原帖由 akina_yeung 於 11-3-8 21:19 發表
咪係,萬物本一吖麻。。。

溫柔既係我,臭脾氣既又係我,我就係唔明點解啲男人,淨係鍾意溫柔既我,而唔鍾意臭脾氣既我囉。。。

唔~下次搵個信佛既先。。。

...

大宅

又唔一定係假既!

人的表現不可能是「絕對」的溫柔/臭脾氣/純潔/狡詐。
只可能是「有時」溫柔/臭脾氣/純潔/狡詐。

原帖由 charmaine_1 於 11-3-8 21:56 發表

假囉

大宅

唔好咁認真,我都係講笑咋:loveliness:

原帖由 akina_yeung 於 11-3-8 22:07 發表
我係咁架。。。我有病吖麻。。。

大宅

信架。。。因為我。。。simple and naive!^^

原帖由 akina_yeung 於 11-3-8 22:25 發表
Wakaka... 我都係講吓啫。。。你。。。信?!

大宅

我 d 親朋戚友養既貓,無一隻肯俾我摸!我都係鐘意狗多 d !

原帖由 catfitfit 於 11-3-9 17:02 發表
這個大可以這樣去理解.... 閣下有無撫摸過貓貓? 啲貓貓好仲意我地去摸佢地啲毛, 但只可以順著去摸, 即係由貓頭方向摸到貓尾部份,(貓貓的表現是很溫純) 但若果閣下翻轉方向, 逆毛向上摸, 後果是很大鑊的....

...

大宅

你隻狗個樣,嘆到死!

原帖由 wayso 於 11-3-9 17:48 發表
<-

首頁

尾頁

跳至