美容扮靚

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

LLy,

我邊有你講得咁easy瘦呀...我要維持1餐天堂,n餐地獄的模式ga...
只是,我對天堂的要求不高---全日有8-9穀,偶然比我食下波蘿包、飲下滑滑奶茶、食下buffet,然後落幾餐/日地獄還數lor...
地獄亦只是食竽C/ 蕃薯或少幾穀....最驚不夠飽!

But我同意你話: 只要FAT RATE合格,血糖呀什麽的都正常就夠了,體重不要超過上限就好.心情愉快最重要.不要和別人比較,不要太過計算磅數.要和自已未減之前比較,這樣就開心太多了
原帖由 LLY1103 於 10-9-6 16:56 發表
最近出差,加上回港後前前後後吃了大約三個月餅.一個蓮蓉蛋黃的,一個火腿伍仁的,一個天津紅豆的.在一個星期之內,我重了五磅.
我決定這兩天把這五磅消滅.昨天開始,已經消了一磅了,今天繼續
我總結一下,把致肥的原因分 ...

大宅

LLY,
你食咁多月餅就C梗啦!
如果沒吃月餅,會否keep到呢?

我好好彩,算唔難keep,上2週重左3磅,好在這週末輕返,昨日又重返1磅,總之在110-113之間游走,去下水就收復。
近2週沒運動啦!
昨晚吃蕃薯,今早以香蕉做snack,因近日少了吃菜,怕唔夠纖維。
明天見營養師,希望有功課交。
原帖由 LLY1103 於 10-9-7 11:13 發表
唉呀,我是咁易就肥了五磅.兩天蕃薯餐,做運動,少了三磅.還有兩磅上身,今晚要見營養師,真是好大壓力呀!

大宅

Katiebell,
2磅又2磅,真係好快20磅返來...no way...
你減到105咁fit,咪side料呀!:;pppp:

JsHbb,
你真係好勇!唔敢睇你d msg啦,驚忍唔住去大吃幾餐就C得!
我唔信長期咁喪食都唔肥返......
LuckybabyMama,對嗎?
我唔敢太過態,一旦肥返,好難再有毅力再減過...6穀...4穀...)穀的日子別回來啊!
原帖由 katiebell 於 10-9-7 11:22 發表

好耐無留言, 實在太忙, 不過我有做CD-ROM 間中會追返post.
我全個programm 完左啦, 我係監控期失控, 由原本最低減到21磅到105, 升返3磅.

我就係LLY 所講胃口奇好, 我真係食極都可以食得落, 當我完左減肥期, 就突 ...

大宅

lapinou,
1440都唔錯啦!
我現吃M95...嘻嘻!但我沒認真計數,可能唔止,但油一定唔多!
原帖由 lapinou 於 10-9-7 12:27 發表
幾個月的減肥已經很累人
有段時間我真的日日運動,但又要返工,放工又要買餸, 又要煮野, 又要準備明天的食物盒,仲要做運動,真的無哂時間

你現在保養期是怎樣的?是天天食1440嗎?

...

大宅

上月營養師話試下落109 lbs...hehe...失敗了!
原帖由 JHsbb 於 10-9-7 15:55 發表
我如你一樣都係110-113之間呀, 營養師話最多只可以比我110-112之間, 我依傢磅113.X......

PiPima,
我都多過1個月,是值得的。
當然佢建議我減38 lbs到107,做5+2, 我覺得沒可能和貴,改做4+1.5, 目標是減到117,但我減到125就夠鐘,所以加鐘lor...最低去過109/6月份...now 111.

大宅

我都見完營養師啦...111.7 lbs,算keep到(輕過上個月),但fat rate升了1%...原因是沒運動,肌肉少了,脂肪積了,她叫我一好返就要做返運動,唔可只靠把口(節食)...但佢計完我的餐單,原來有時食到10C...如加運動,就更fit啦!
原帖由 LLY1103 於 10-9-8 09:43 發表
我昨天終於見了營養師,一共重了2磅.
營養師希望我減回最FIT的116磅,現在多了3磅.今個星期老老實實啦,不食零食.兩日薯湯餐.
運動方面營養師要我做少一點點,間日做.一周最多四次,每次50分鍾.
另外,前一排大家不是講咁" ...

大宅

係呀!佢超好人,又有料,真的幫了我好大忙,我要比心機keep,唔想side了佢的心機...so nice and helpful...
祝佢前程似錦,健康幸福...

D媽,靠您keep contact lar...可能有一日要找佢救亡呢!
原帖由 ABCD媽咪 於 10-9-8 16:52 發表

上個月我話有一個超唔開心的消息
就係呢個消息..不過不能開口講住..

連我老公也話她好好人

大宅

hehe...我都做了好耐肥師奶...想起就唔抵,幹嗎不早些的起心肝去減肥?
E+減到都唔敢去咁盡,怕皺皮!

elong, lapinou,

你地趁後生就減多d lar
你地本身又咁白淨靚女,真不該做肥妹呢!
原帖由 LLY1103 於 10-9-8 17:21 發表
都話你屬於容易減個類啦.
恭喜恭喜!
有得食又有得減,又有得K.好好哦!

大宅

昨晚我去得x找新bun,我見請指定由菲到港的工人收$3150.
原帖由 karjo214 於 10-9-8 23:55 發表
我工人出年一月到期,我唔打算續約,已經搵到bunbun,不過佢係菲律賓,我想搵agent幫手攪手續,唔知各位有冇介紹?我想搵到間收bunbun 都唔好咁貴的。 ...

大宅

原因是肌肉少了!
如111 22%fat tummy某寸
111 23% 寸數不變 即肌肉少了,積緊脂
114 21% 寸數少了 firm左
112 23% 寸數多了 肥左
原帖由 elong 於 10-9-8 19:53 發表

甘營養師有無解釋點解你少左運動
脂肪多左
你仲有時食得多左
點解仲會輕過上個月?

大宅

冰皮?整左未呀?我想整呀

我買了材料整傳統的,但未開工!
原帖由 ABCD媽咪 於 10-9-8 18:02 發表
為左我貪食的......興趣
呵呵...我明天會去買材料...做一個無糖月餅
祝我好運啦...
同埋祝我個腦記得影相和upload相片

((做得太多手術的唔好處就係麻醉太多次...成日失憶)) ...

大宅

WOW...明X...我憎C佢地個agent...個翻譯後來話我知,佢同個曳工人 friend,明知有問題講介紹比我...是個lesb.印,做了幾個月就借人錢(15k),自己秘撈搞生意(agent話好多印都係咁ga lar...暗示我接受),終於裸照風波收場...報埋警,side $$+ time lor...好在收數公司收到immig.信證明就唔再煩我地!
我鄰居果個又係from明X, 比coffee小姐仔飲(4-5歲),又玩佢!炒完一週就refer到灣仔上新工....超唔負責任呀!
原帖由 manyu0826 於 10-9-9 11:56 發表
我嗰個印係cityone明智揾, 幾好呀, 起碼見佢地真係受過訓練, 做野幾有條理. oversea好幾都係3千幾

大宅

係呀...天下烏鴉一樣黑!
so far,我請過4個from 得X,都有衰野,但算過得去,只在最後變壞。但from 明X果個就lor命!

我e+個bun最乖,佢話:hk bun bun好多都壞,信唔過!佢試過比港bun借了5百元唔還,之後佢放假唯有只同佢auntie一起去church,沒伴都寧願自己一個,早些回家。
原帖由 karjo214 於 10-9-9 09:17 發表
Thank you very much.

係咪x誠呀? 係論盡家傭果邊話好似唔係幾好喎。

大宅

WOW...你咩人來ga...整到咁靚的月餅
我明天整,阿仔like傳統的,所以我沒買冰皮料,見到你的大作,又好想整呀!
原帖由 ABCD媽咪 於 10-9-9 21:56 發表
我已寫好兩款月餅食譜係個blog到啦
http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk

完全無糖冰皮月餅(用代糖)

低糖日式桃山月餅(焗版)
http://img819.imageshack.us ...

大宅

你問下營養師邊款運動可減肚腩啦

我早陣子可以減到個肚好扁架....但近日重了果一兩磅,卻反映在tummy,唔知是否肥瘦都郁肚腩先!
好驚中央性肥胖呀...營養師話減完肥返,好易肥中間先,手腳仍幼,成個火柴人!
原帖由 lapinou 於 10-9-10 01:23 發表
不知為知何以前減肥
瘦得最快是個肚
也可能是餓到肚細
但今次做運動減肥
身體各部份都瘦
但個肚就仲係好大
點算

昨午去左賣金器---出嫁時的足3兩幾大大餅項練,買時約4k/兩....hoho...發了個小財,今晚去出新手機lu...

大宅

Manyu,

yan係好蠢ga,唔會珍惜份工同心地唔好,其實都係蠢的表現!我用了4個啦,頂唔順才轉bun.

yan超記仇ga...要睇緊d,表面當OK,你個女在佢手上,有cam都沒用...當年我個仔中招時部cam都影唔到ga....

當初以為bun好寸,又要就99唔識Eng....好在仔大了,話可做翻譯,加上我又唔係想佔DH便宜,怕咩佢計較!我寧願軍真d,咁反而相安無事!
bun10點就訓,做晒野就看書,唔傾電話!
唔像yan咁扮勤力,做到11點,等我訓埋就傾電話,日間佢訓夠啦!
原帖由 manyu0826 於 10-9-12 00:15 發表
嗯...今日同佢相處得都OK, 冇再提嗰件事, 仲齊齊去行新開既百徍廣場, 同啖TEA, 佢做野反而仲積極咗, 希望以後都係咁啦, 不過都唔會抱太大期望, 癈事希望越大失望越大.

心情平伏咗開始調節番減肥LE邊啦, 見你地個個 ...

大宅

一放假又出事啦!
昨午3pm跟阿仔吃了egg tart, then 5pm 1 mini-mooncake...then dinner---Shanghai noodles...4am. 1 mini m.cake again.
This morning, still same weight as Sat....but...I worry that I will get at least 2 lbs more b4 M.Autumn Fest....
原帖由 lapinou 於 10-9-13 07:15 發表
不如去健康餐廳食個lunch啦, 簡簡單單
我有以下提議
1. Sprout Organic and Natural Cafe
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=47821

2. 果一道

3. 素苗 O Veg
http://www.openrice.com/restauran ...

大宅

elong,
I want to share my mooncake in our MSL blog.

還請教我post相和留言的steps, kick which icons?...
原帖由 elong 於 10-9-13 01:25 發表

唔記得復你呢個msg添
你講呢個動作我都有做
不過唔係教練教
係我上網search到
我問教練點減背隻
因為我背隻真係好厚
所以搞到上圍(同下身比)比例上好似比較大
其實稔稔下我個胸唔大,係向背隻到
教練教我手提啞鈴
個身 ...

大宅

1) elong - 18/9或2/10都得
2) Orange - 19/9 或 25/9 或 2/10
3) Lapinou - 19/9 或2/10都得
4)manyu-18,19/9, 2/10
5) Tomatolala- 19/9 可能得

大宅

Agree elong真係好索呀!
原帖由 luckybabymama 於 10-9-13 12:40 發表

elong:我睇左妳張相啦,同妳上次見妳個樣唔同哂呀,妳好成功呀.......

首頁
12345...16

尾頁

跳至