美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

WA..New part...等我抄返上文先!

今日見沒咁冷我就著裙,著瘦腿leggings,真的好想回到唔洗著瘦腿leggings都咁slim的日子...Time flies...
今日唔知又會否勁去水呢?

JsHbb,
唔係馬?10磅?積水可能都佔四五磅架,去下水再磅啦!
我昨晚上磅重,去到116,我立即做返dd運動。唔得啦,咁落去,過年點見姨媽姑姐ah?

大宅

我肥在下身,所以手臂未肥呀,但腿就粗了
我前日磅只是113,昨晚竟達116,嚇死我!
我地一起努力啦!
原帖由 JHsbb 於 11-1-18 14:17 發表
原本我同你差唔多重, 依傢你都有成116呀? 我成120呀, 所以今日食椰菜喇, 希望落返D啦, 激死我呀....我同你原本有110之嘛....可能尋晚慶祝個仔及我生日, 去食BUFFET, 所以重左D呀....

我D朋友話我得返110太瘦, 返而 ...

大宅

係呀!唔好步我地步塵,更要以Lucky為誡呀!
原帖由 manyu0826 於 11-1-18 13:18 發表
我昨日番去都重咗2lbs T.T, 再係咁落去我都怕步你後塵.

大宅

係架,但沒不勞而獲,因全沒做機、沒吃藥!!要肯聽營養師話,肯做下運動就減到。
原帖由 紫_盈 於 11-1-18 19:58 發表
想問下是否真的減到?價錢貴唔貴?

大宅

哈哈!Miss u 呀!咁久唔出來,唔刺激下你,點會蒲頭呀!成功!
你減成點呀?五磅?八磅?
原帖由 luckybabymama 於 11-1-18 23:19 發表

哈哈..妳真係好鬼衰架,又提起我D衰野...阿MAN冇甘涷之后一定可以減番之前個重量,因為佢同我一樣衰偷食唔做運動啫

昨日著了瘦腿leggings去水呀,但沒之前兩次咁多!
今早上磅回到112lbs...Yeah...著褲著boots都好鬆動!
前日真的嚇C我,之前果晚已經見116lbs, 仲要著長boots zip不上...好down...好在今日就OK返晒!
真的要"戒嚴"足d,同多喝水,否則真係好腫!
唉!你們有人易水腫嗎?

大宅

係呀!我在隔離果版見有人話連續著就真係幼一寸,但我今日沒再著了,瘦左著褲都著到對boots啦!明天又著下先!
你水腫嗎?
原帖由 karjo214 於 11-1-19 08:09 發表
乜著瘦腿leggings去到水嗎? 係咪上次呀man幫我地買果對呀? 呢牌咁凍好少著裙,加上著果對要著耐d,朝早多數都好遲起身,唔想返工遲到咁多,好耐冇著過了。

...

大宅

對啊!esp. me.
報名!
原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-20 11:40 發表

點解我寧願辛苦d上門督你地做
因為如果我搵一個大地方教
我保証你地回家唔會做((嘩哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈哈))然後就買街的食算
如果我督住你地做一次..起碼你地屋企有兩底食!!. ...

今早見返3條1呀
今午同事請我吃焗蕃薯,我又吃了飯,超晒額,今晚扣返!
吃蕃薯可去水,加埋今日又著瘦腿leggings, 明日著厚褲穿boots都沒難度了!
又見到件正down,黑色,15xx, 超想買.
but要找人接手我上週買的短down先,還未著呢!

大宅

內容實用,好!
今早沒落磅,唉!
昨日忘去見C,因沒收到reminder call,以為只是自己記錯tim...其實昨日輕左見C冇死!下週見,又要再keep住,好,push自己keep到過年!
原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-21 00:16 發表
各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
我覺得幾有用...所以放左上blog分享
曾有好多人問...咩代糖好
咩代糖唔好
也有答到...

http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk ...

大宅

進食足夠的蔬果可確保攝取日常所需的抗氧化物,對抗自由基,因此多吃蔬果可延緩衰老,同時亦有助預防上述兩類可怕疾病的出現。 蔬果中的維他命A、C及E便是較為人所熟悉的抗氧化劑,當中的維他命C更加對美容甚為有利,原因它不單是強效的抗氧化劑,同時亦有助製造膠原蛋白(Collagen),使肌膚保持彈性。故此,與其花數千元購買膠原蛋白的護膚品或補充劑,倒不如進食諸如橙、柑等柑橘科水果,以攝取足夠的維他命C。 植物化合物的出處跟蔬果的顏色有密切的關係。橙黃色的蔬果多含胡蘿蔔(Beta-carotene),對提升免疫力及減低患[url=]中風
[/url]的機會有很大幫助,而木瓜、杏脯等便是當中的例子。紫藍色蔬果含花青素(Anthocyanins),是非常有效的抗衰老良藥,藍莓便是當中的例子。白色的蔬果如洋蔥含有大蒜素(Allicin),有效提升身體防禦功能,減少患上傳染病。綠色的蔬菜富含蘿蔔硫素(Sulforaphane),有助對抗致癌物質。而近年較多報導的蕃茄紅素(Lycopene),則被證實可減少前列線癌的發病率,於紅色的蔬果如蕃茄便可找到這種植物化合物。

大宅

哇!好棒呀!
原帖由 karjo214 於 11-1-21 15:01 發表
好呀,keep到過年重係好fit 咁見你d姨媽姑姐。

我之前買左個脂肪磅,昨晚上磅見50.4kgs,脂肪去到26% ,如果同米記一樣就正了。我諗住食埋呢個星期的團年飯再整幾餐薯湯,睇吓下次上米記會唔會有新低,最好就10x啦。

...

大宅

d媽:近日難得見你上來呀! 我看了你的代糖料啦!食得放心些!最近,是我好鐘意飲lemon ginger加Splenda.
原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-21 00:16 發表
各位honey
我買左一本書..
入面有提到代糖
我覺得幾有用...所以放左上blog分享
曾有好多人問...咩代糖好
咩代糖唔好
也有答到...

http://hk.myblog.yahoo.com/msl-bk ...

大宅

咁快?早知我都去八下啦! 唔好意思,lunch都沒陪您吃!
原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-23 23:48 發表
哈哈...我也估唔到...上去你屋企...半小時左右就閃得..哈哈

大宅

-8 lbs...就快回到2009年尾你收山時呀!
加油!
你幾時整糕?我去呀!
原帖由 luckybabymama 於 11-1-22 10:51 發表

tomatolala:哈哈..我近排成日頭痛又感冒,又要同我個女溫習,都冇時間發表,有時只係睇lu,我都好掛住大家呀....我現家減左都有八磅呀..不過未係理想,因為自己真係跟唔足。睇下大家幾時再有時間食下晚飯啦,上次join唔到 ...

大宅

哈哈!我昨日在屈記買了條"消Cal 短tight pants"(個名我自己作ge)其實唔算好緊,原理是加壓+support=消耗多些熱量wor, 所謂行住瘦!$330x75折!
我貪佢短褲可外面著普通leggings或褲!
不想靠去水或束住修身,所以又試新野,遲些報告,因今日頭痛、便便又未聽話,我要抖抖先,今昨吃粥!

btw,聖誕以來,不同卡都有成5-15%(渣打)回贈,大家別走實,我試過試完條裙、落訂,第日星期五才去刷HSBC卡,9%回贈!
昨日幫99訂大x樂盆菜,要citi bank卡,我冇就話叫姑9第日訂,點知個主任即拿2張coupons比我,仲平過citi 卡,我刷渣打卡,博下有冇15%回贈(任何食肆),因要購物夠5000元以上 才有,應差不多!
過年後要好節約才行,連過2個節,好甘!
好在我hb果邊,長輩會比利是晚輩,包括已婚,我地一家三口會要過5千進賬!
原帖由 manyu0826 於 11-1-24 15:08 發表
d socks我上網寶睇到, 撩佢地一齊買架.
你可以上去睇下
http://item.taobao.com/item.htm?id=6833654470

大宅

係呀!早上磅最輕,但ft會高些!
我個C話最好在5pm左右磅,因午餐已消化得七七八八,又沒早上咁失水咁輕!
原帖由 karjo214 於 11-1-25 11:45 發表
我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜 ...

大宅

一餐半餐都可致肥,除非你加運動,或早上預留quota,或就住食,就唔會出事,仲有外面好salty,可能是積水姐!但積水時,個fat rate應會低些!
原帖由 karjo214 於 11-1-25 11:45 發表
我未食2餐團年飯之前磅係50.4kgs, fat rate 26%,食完一日後昨晚磅係51.6kgs fat rate 27.5%,所以我都唔知係我真係肥左定係因應唔同時間磅都會有唔同結果。營養師話朝早磅個fat rate 會高d,因為冇乜飲水,咁其他時間呢?夜 ...

大宅

你餵母乳嗎?聽我同事經驗話減15磅,仲主要消脂tim,佢真的瘦得快我好多!
還有別急,就算沒著意減,到bb學行時,你自然會因走動多了而瘦架,我和我同學都在那段時間回落好多!我記得我有b前是120,升到154, 生b後果日145,阿仔一歲左右學行時128lar.當然未夠fit lar.
原帖由 smalltungtung 於 11-1-26 01:22 發表
各位好,我今日都join左MSL ... 生完BB都成3個月啦,近個幾月磅數完全無落過,希望米施洛幫倒我啦!

Consultant話產後keep fit會effective d,有無成功故事share下呀?我需要一點鼓勵,因為聽日產後第一日返工呀!!!:crying ...

大宅

我電左髮呀!唔靚! 老左又肥左咁.
阿仔話只係肥左姐!
好後悔lor...今日你見到咪笑我呀,有個著紫色jacket老過tomato成十年果個C9就係我啦!

原帖由 ABCD媽咪 於 11-1-25 22:55 發表
我今日去推淋巴時...發現新的按摩師百般武藝
佢識幫人植眼捷毛..我好想玩
後尾原來我眼捷毛夠長...植來也無意思
改為電3d的眼捷毛...168元
電出來原來同傳統的好唔同
電出靚好多....呵呵呵...好開心呀
今日真係超忙. ...

今日上磅回到111,so far so goos lar...留些quota過年吃糕!

大宅

d媽:
蒸好1底蘿蔔糕啦,2nd one蒸ing,好心急!
共2中盤一小磚的蘿蔔糕,3磚中,4磚小的馬蹄糕,預左比姑9、媽咪和請同事食d。
同您整野食好開心呀---lunch、shopping(食材)、整野、吹水、拍照、又shopping(Pn shop)
連阿仔都玩得好開心,您識安排些工夫如刨蘿蔔絲、篩粉、下調味等比佢做,佢未試過架
唔該晒!唔知有冇得整埋年糕呢?
回想去年過年,咩糕都唔敢食,最多吃2啖...好乖!
今年有低cal糕吃,吃成磚才等如一碗飯,超豪呀!
原帖由 tomatolala 於 11-1-26 07:51 發表
我電左髮呀!唔靚! 老左又肥左咁.
阿仔話只係肥左姐!
好後悔lor...今日你見到咪笑我呀,有個著紫色jacket老過tomato成十年果個C9就係我啦!

今日上磅回到111,so far so goos lar...留些 ...

大宅

第3個梗係恃住餵奶就狂食啦,否則比bb吸左咁多脂,點會反而肥!
原帖由 JHsbb 於 11-1-26 10:55 發表
每個人唔同呀, 我餵時瘦得快, 老公個妹餵到依傢瘦過之前, 有3個朋友餵人奶肥到隻豬呀, 依傢剛剛其中一個JOIN返米記....

首頁
12345...11

尾頁

跳至