夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我不嬲都勁憎佢地,d行為成日都騎騎呢呢,有錢既就巴巴閉閉,以為自己有個爛臭錢就不可一世;無錢既就係要黎hk攞著數~~~

總之,乜都好似想同我地爭咁,同我地爭生bb床位、爭男人..........又鍾意打尖、大大聲講電話、又無禮貌..........惡行數之不盡~~~

都唔明佢地做乜係都要走黎hk,大家本來河水不犯井水,點知佢地落到黎攞著數不特止,仲要話對佢地唔公平~~~

總之,佢地就製造左好多社會問題~~~

不過,話時話依架hk有d新一代的妹妹仔都好不知所謂,我個fd都唔好得去邊,我依架都漸漸疏遠佢(本來同佢都幾fd),就係幾呢幾年發覺同佢係感情同性觀念上的距離越黎越遠~~~

幾年前,佢同一個有gf的男仔一齊(即係第3者),當時我已經唔多認同,不過,諗住佢一時諗唔通;點知,近排佢鍾意左個男仔,個男仔拒絕左佢,但佢仲刻意勾引個男仔,個男仔一早已表明就算同佢上床都只係當ons,唔會負責任,點知佢依然咁做,依架問番佢,佢仲話無後悔,佢仍然想keep住呢種開係,我再問佢比佢選擇會唔會做第3者,佢話會,仲自認自己好勝,明知無結果係都要試,直至得到為止~~~

我同佢越傾就越興,最後我話我無說話好講~~~

翡翠宮

原文章由 angelaJJ 於 08-6-30 14:50 發表
係啦, 我都覺big 6 女人衰多過好, 上面d文化真係同港女差好遠, 佢地剩係識靠男人, 毫無大志, 成日無所是是, 個腦剩係識諗點搵人著數, 靠人果d... 我之前有個Shanghai 已婚女同事, 攞到明同港女陷...同男上司出差上床 ...

but呢樣野我兩睇~~~

我覺得大6婆其實唔係特別鍾意搶人老公,佢地情有獨鍾既係hk男人,佢地總之係hk男人就會兩眼發亮,好似見到黃金咁,hk男人對於佢地黎講就係"可以嫁黎hk、下半世生活無憂、係有信心的保證.........."不過,佢地唔明白上得去大陸玩既都唔方好男人,係好男人都唔會上去玩,所以,我覺得佢地搶人老公都係為左生活~~~

但hk的妹妹仔就唔同,佢地唔係為生活,相反佢地衣食無憂,太得閒諗埋d無謂野,玩到無野好玩,咪鍾意向高難度挑選,視搶到人地老公為榮,以為咁樣代表自己有吸引力,佢地根本就好勝~~~

所以,兩者的心態根本就唔同~~~

[ 本文章最後由 小manman 於 08-7-1 12:12 編輯 ]

翡翠宮

原文章由 Pulmma 於 08-7-3 19:40 發表
多謝啊!!! 我多怕我的TOPIC 太激呀!!!!

會唔會有人告我歧視咖?!!?

總之我地E 個大婆俱樂部, 一定要抵制個D 妖精!!!!!

我要加入呢個大婆俱樂部,我都要強烈抵制個d大6死姣妖精

翡翠宮

琴日,同兩個女同事傾開,一個就話佢老公個細佬娶左個大陸婆返黎,仲話當年個大陸婆係人地介紹比佢老公個細佬識,只係拍左10日拖,就話要結婚,我真係覺得佢地冧男人的招數好勁,只需10日就可以冧到個男人同佢結婚,我地d香港女人都唔知有幾多嫁唔出~~~
婚後同奶奶住,到左依架就日日嘈,佢奶奶話層樓佢有份比首期,所以唔肯搬,佢又話佢老公有份供,所以佢有份,仲話嫁左比佢個仔之後,6野都得唔到~~~

另一個女同事又係個細佬娶左個大陸婆,落到黎之後又係同奶奶老爺一齊住,佢仲話本來佢細佬未結婚之前,佢地一家人相處得好愉快,點知自從個大陸婆入左門之後,就從此多事,成日話我同事個細佬揾錢少(over 20,000一個月),又話佢無鬼用,又係話嫁左落黎都得唔到d乜野,but我同事話佢細佬好就佢,唔知佢整乜可以令到佢細佬好似好迷佢咁~~~

唉..........
成鬼日話得唔到d乜,我地幾個都話唔知佢地究竟想得到d乜呢???
兩個大陸婆d行徑好似同出一徹咁,總之,見錢開眼,為左錢做乜都得咁,揾唔到著數就發爛渣~~~

有時,真係唔怪得我地咁鬼憎佢地,老實講我係擺明歧視佢地,咁又點???

翡翠宮

原文章由 SingleDaddy 於 08-8-28 11:47 發表

你是種族歧視

擺到明架喇!!!

我認架!!!
係歧視佢地呀!!!

如果佢地唔係咁無品、咁衰格,我地又點會咁憎佢地姐~~~

叫佢地返屋企諗下點解佢地咁黑hk人憎仲好喇!!!

翡翠宮

原文章由 Pulmma 於 08-8-28 11:36 發表

casllsac

死啦!! 我都變到好變態, 總之唔理個個係咩人, 總之佢一開口係big 6 口音, 我的火就起, 真係唔理佢係咪好人, 都憎咗先, 個咀一定"廟"咗先!!!!

到e+ 我仲未調整到的我的心理呀!!! ...

你一d都唔變態,千其唔好咁話自己~~~

事關我都好似你咁!!!
提起佢地就無名火起,佢地真係好黑人憎~~~

首頁

尾頁

跳至