時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆 回覆:chuchu-fighting的帖子

又係做埋d做左等於無做,講左等於無講的野,如果有左做就恨d喇,做埋d野好似r痕咁,講真有錢的大陸人都唔自在,話之你加到十萬九千七佢地都大把錢比,因為佢地覺得張出世紙同居港權係無價既,但對d無錢的大陸人黎講,佢地係唔係都係錢比,亦唔打算比,所以亦都係話之你加再十萬九千七,對佢地都無影響~~~

呢d野我地做普通市民都諗到,班廢柴官員一係就個腦生係pat pat度,一係就無心做,仲要每個月用我地納稅人的錢出幾十萬糧比班狗官,一個二個都唔係攞個心出黎為hk做野既,搞到依架hk亂哂籠,好似無"掩"雞籠咁比d蝗蟲自出自入,任得佢地無休止咁謀我地hk人的福利,蝗蟲衰班狗官更不知所謂~~~

我今年7月尾係威記生,如果到時安排我訓走廊,我一定會爭取到底~~~

翡翠宮

回覆 回覆:yanyan90的帖子

一句講哂,唔比出世紙就天下太平喇,到時睇下仲有無人黎生,根本就簡單不過的事,搞咁多野講咁多野推出咁多政策,全部都唔到肉,只要諗下乜野吸引咁多蝗蟲黎hk生仔,就知道應該點做喇!!

翡翠宮

回覆 回覆:chuchu-fighting的帖子

其實,我想知除左hk之外,有無邊個地方or國家咁抵得諗,可以任人黎生仔,唔理你係比野國藉的人,總之黎生仔就包出世紙、居留權、免費學額、免費醫療、所有當地的福利。。。架呢??

我睇怕可能只有hk政府咁死蠢~~~

首頁

尾頁

跳至