夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

嘩..........好攞命,我最怕冷戰,我係個種有乜就講出黎,冷戰係好消極的方法,對件事對雙方都無幫助,我諗起冷戰成個月真係人都癲呀!!!

好好彩我honey同我係同一類,我地都好多時會鬧交鬧意見,我每次唔開心佢一聽到我把聲就知,就會不停咁問我,要我講發生左乜野事,我有次唔肯講仲話佢好煩,到左夜晚我都唔肯妥協,佢就話佢唔想將d唔開心的情緒帶過夜,咁樣佢會成晚訓唔著,就算佢做錯都要比佢知佢錯乜,等佢可以解釋,終於佢氹番我就無事~~~

自此之後,每次一唔開心我都一定會講,有時講唔出口就會e-mail、msn、sms,佢睇完就會覆我同我解釋~~~

所以我都明冷戰真係好痛苦,而且好傷彼此的感情~~~

翡翠宮

原文章由 sulamita 於 08-3-19 16:47 發表

你老公係咩星座架?
我老公係獅子座, 你地明啦!
我無崎視獅子座d人, 不過佢地尊鹽係不可動搖的呀!

我honey係人馬座,但有d人話叫射手座~~~

有乜野關係架???

我對星座呢d野唔係好認識,獅子座的男人有乜野特質,點解你話我地明架喇???咁人馬座的男人又有乜野特質???

我好想知,講多d比我知呀,thx~~~

翡翠宮

原文章由 hinhofion 於 08-3-21 18:52 發表

我c6都係c子坐架,但又冇你c6咁woo
不過有時明明係佢唔岩先,佢唔會主動道歉架,我咪唔理佢lor,佢忍唔住ga話,會走過黎攬下我,我份人又唔多計較,就算佢冇say sorry,佢主動過黎攬我,就已經表明左佢知自己衰 ...

我發覺我d脾氣就似足你地c6~~~

每次都係我發脾氣先,佢就係咁講道理,就算明知係自己錯我都唔會主動say sorry,就算係佢錯,我要佢say sorry,佢都會say~~~

但跟住佢知我下左啖氣就後,佢就會走黎追究,佢會帶笑咁話"其實頭先明明係你錯,你知唔知錯???"跟住就會要我向佢say番sorry,如果我唔肯佢就會煩到我say為止~~~

因為我地講好左,邊個做錯邊個就一定要向對方say sorry~~~

翡翠宮

原文章由 sulamita 於 08-3-26 11:30 發表

多謝各位關心!
果晚同佢講完要離婚, 佢返到屋企之後題都無題, 第二日就打電話比我, 都係話我唔o岩, 成日做和講d野令佢唔開心, 但就絕口不題離婚的事。
後來佢黎我公司接我放工, 大家都無野講架... 到第二朝, 又係 ...

似乎你地都好似無解決到個問題喎!!!

佢仍然覺得係你唔啱,但你又肯主動同佢講番野,仲氹番佢笑,你同佢講數,佢仲扮聽唔到,即係佢完全無打算妥協,今次又係你認哂低威,注定你比佢食住~~~

[ 本文章最後由 小manman 於 08-3-26 11:41 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至