自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

$170 hkbn bb100 算平~
如果其他...就算貴~

男爵府

原帖由 xeniayuen 於 09-4-28 17:38 發表
我黎緊續約就用100MB $223/月

你用左高價續bb100~~
佢比我$203我都唔續~~~

男爵府

頭先揾到d資料,個個人4/12續約

剛續約 ..... HKBN 25M .... $157 月費, 送五百蚊百佳 Coupon, 有三個月免費
24個月

計落: 平均每月$116.5

男爵府

原帖由 Ros 於 09-4-28 18:46 發表
我已有CABLE,無咁多時間睇。點解人哋有嘢送,對上次HKBN CALL 我$17X 續約,我唔要,我順口問我的CONTRCT 幾時到期,佢話6月尾,E個月頭,又再打嚟,$170續約,我心諗算數啦,唔好再打電話煩我,便應承了,點知新約生效日期是5月1日。

...

我個BB100就快到..
我見最平HKD199有BB100+家居電話+HKBN TV 83個台.. 係呢個PLAN我就會續~~

HKBN最近打左黎2次~
第一次比我個PLAN:
HKD228/月 (貴過而家..佢話公司加左價)
第二次比我個PLAN:
HKD203/月 (不變價,同而家一樣)

我唔怕煩..最怕買貴嘢~~
有需要時我都會SEND CUT FORM比佢.即日或隔日會有人打黎比最低OFFER架~~

男爵府

原帖由 玉桂貓 於 09-4-28 23:04 發表
expensive
hkbn 25mb上網 $166 with home 電話服務

你呢個都抵~~
個家居電話都值$60啦

男爵府

原帖由 xeniayuen 於 09-4-28 23:56 發表
大家可唔可分別講下hkbn續約幾錢,咩PLAN..同埋送咩優惠 ??

我用緊50mb $197 9月到期 而家同我續
100mb $223 (咩都無得送) - 呃我話係而家公司100mb最平既續約 plan 50mb仲話 $205 ...

HKBN 最興見人講人話,見鬼講鬼話~~
佢地個D係SEAFOOD價!!

最平價一定係SEND CUT FORM時,第二天比你既價就會令你滿意..我仲未到期...我等得~~

男爵府

原帖由 gardenwoods 於 09-4-29 13:58 發表
請問你地用開既 hkbb 穩唔穩定呀?有無成日上唔到 or 速度時快時慢呀?

我用緊 netvigator 18M,已無約,如再續要 $186 x 24..

另固網電話亦已到期....

請報料,謝謝! ...

我用HKBN超穏定,打機,下載真係好快~
我建議你去街問下價,轉台客優惠好似做緊
$199 X24 (BB100+家居電話+BBTV)

男爵府

原帖由 MayKan 於 09-4-29 16:05 發表
我上星期問和記10M寬頻offered $130/M 要簽2年約??

和記吹水..我用過..真係冇10M 同埋CS服務超差~

男爵府

原帖由 kikiboy 於 09-4-29 15:17 發表

請問你係點樣簽到咁平的? 係佢哋 CALL 你定係你識得 D SALES 呀? 我用開 25M 月費$157, 佢哋打來磨左幾次, 最後話 KEEP 返 $157, 我o係其他討論區見有人話續到 $140, 我8月先約滿所以我冇理佢. 你使唔使 SEND CUT ...

到6月尾啦,SEND CUT FORM, 一定有SALES CALL你比最低價你~

男爵府

如果有人想續BB25 + 家居電話.可以用呢個PLAN.

HKBN

新約/續約: 續約
合約期: 24 個月
生效期: 2009-05-01(25Mb)
服務包括: BB25 + 固網電話 + Caller ID & call waiting
平均月費: HK$178

合約NO#:KR17824VE–BB25 RETENTION PLAN 1-24 MTH $178 WITH VOICE SERVICE

男爵府

仲有呢個BB25 PLAN

大家可以打比CS,
CS會問大家點解知道個合約編號,
同CS講,話之前收到sale o既電話,$xxx x 24 ,仲抄低合約編號xxxxxxxx
想續返果個

BB25 - $157x 24 - $200 PK Coupon = * 平均月費: HK$148.00
合約編號:KR15724C唔好唔記得左個C
C=Coupon

男爵府

原帖由 xeniayuen 於 09-4-30 17:42 發表
今日同HKBN嘈..佢地堅持續約係無$203/BB100
話做個WAIVE比我..下期照交$223..之後再下期就一次過退返比我 $20 X 24個月 .. 因為真係無呢個優惠PLAN 既 CODE..唔鬼理佢..仲之我要平~.而家無咁蝕~ ...

有d亂...唔係咁明...而家佢退480蚊比你???

男爵府

原帖由 xeniayuen 於 09-4-30 17:42 發表
今日同HKBN嘈..佢地堅持續約係無$203/BB100
話做個WAIVE比我..下期照交$223..之後再下期就一次過退返比我 $20 X 24個月 .. 因為真係無呢個優惠PLAN 既 CODE..唔鬼理佢..仲之我要平~.而家無咁蝕~ ...

BB100 PLAN 合約CODE:

BR199VTVE–BB100 RETENTION PLAN 1-24 MONTH $199 WITH VOICE SERVICE AND TV

呢個PLAN係$199 (包BB100 + 家居電話+TV 83個台 + 回贈上一個月月費)

下次佢打黎..你試下話要續呢個~~~

男爵府

原帖由 xeniayuen 於 09-4-30 19:53 發表
我5月照交 $223,6月就會退返$480比我,我問佢點解唔逐個月$203..佢話因為真係無呢個優惠,所以無CODE,只係另外做比我喎~ 所以6月同7月應該都唔駛交錢..但之後就 $223..我嘈佢地既時候,佢地話$199係FOR新客..同埋有某D ...

而家我比你個個CODE係有人續約..HKBN EMAIL返黎既CODE黎架..所以佢地一定有$199 PLAN,我都收過信..但係..始終完約日期仲未到..我唔想同佢簽...一直等低價PLAN..不過你而家姐係同佢簽左~~所以無影响...

我另外一個家.都簽貴左比佢..家居電話同BB100 分開收錢~~大約$275 2樣嘢...當時又係死蠢,人地SALE 2次..就接受佢OFFER 最快2011年先完約~~

男爵府

原帖由 monchan 於 09-4-30 21:38 發表
wa...我啱啱續咗$250/month...bb100送Nod 32

我另一a/c都續貴左~~~
08年11月續~~$200.5/月 bb100 only. 另外再幫佢地續家居電話$56.5/月...貴$30到~~

男爵府

原帖由 ##21# 於 09-4-30 21:52 發表
咁25M簽24個月約$157 送$200百隹現金券係咪至平呀?

你呢個plan都算好好~~

男爵府

原帖由 ##21# 於 09-4-30 21:57 發表
我上次25M簽24個月約$157 送$700百隹現金券仲平呀?

以前簽bb100$48/月,跟住到$96,而家$199
我d plan都係一直貴..係今年冇加有平~

男爵府

[quote]原帖由 aigoma 於 09-5-7 11:08 發表
我用咗香港寬頻好多年,以前用bb25$1XX,早兩個月續約,個Sales話現在好少人用bb25,叫續bb50,$229連wi-fi,個Sales話係至低價,現在唔續遲些會加價,咁就續咗約!

即$267續兩年bb100![/quote]

真係好揾笨,其實sales講乜都唔好信,佢話最低價,
都係廢話...自己上網做揾下d 資料睇下仲好...
我而家知既bb100最低價係hkd199 仲包好多嘢..你呢個hkd267..係唔係只for bb100??

男爵府

原帖由 ##21# 於 09-5-8 21:05 發表

今日個Sales打嚟話續24個月25M要成$190
佢話無咁平Plan

你睇返#93 個post,個sales都話bb100 冇咁平..
唔好信sales講....

男爵府

我仲未收到份email contact..明天追下先..
我個plan hkbn bb100+bbtv+家居電話連增值服務 $199

首頁

尾頁

跳至