跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

勁喎! 小魚毛咁叻既連陀螺都識轉!
原帖由 小丑魚 於 10-5-11 16:43 發表
呢排哥哥'馨'玩陀螺, 小魚毛梗係好奇又望下哥哥點玩啦!! 初初哥哥取笑細佬手腳笨拙, 細佬玩下玩下, 現在手仔不知幾靈活, 學曉怎樣上陀螺和出擊比拼添。 ...

大宅

如非必要, 我都唔比翁b玩陀螺住喇~ 有次去公園比個7-8歲既o靚仔, 一個陀螺飛落我隻腳度, 好鬼c痛~所以有陰影! 拖得就拖啦, 希望過2年興第2樣喇!
多謝關心, 翁爸今早打咗d"顯影劑"入身體, 影咗幾張相, 今晚等醫生睇下咩事~ 佢食得瞓得行得走得(行慢d), 仲生猛過我! 我個樣仲似病多過佢:cry:

原帖由 小丑魚 於 10-5-12 12:24 發表
你都整番個比翁B玩, 你與他一起比試, 佢會很開心的。 係呢, 翁生冇嘜嘢哪?

大宅

係呀....起碼3日~
我咪就係要走來走去囉~

原帖由 小丑魚 於 10-5-12 14:10 發表
依, 等醫生睇片, 即翁生住了幾日醫院? 咁樣你行來行去實攰c.

大宅

邊有時間吖, 分身都唔掂~
連續兩日急急腳來回醫院, 攪到翁b為咗等我門要遲半個鐘先瞓! 今晚要忍心d....叫姐姐早d帶佢瞓, 唔比佢等我門! 咁我全日淨係得頭先果15分鐘陪佢, 陪唔到佢 好唔捨得~

原帖由 小丑魚 於 10-5-12 14:42 發表
咁樣, 正好發揮你賢妻良母的本事喇! 快些煲靚湯去比翁生飲。

大宅

翁生未出院, 醫生話最好做埋今日既物理治療先再決定~ 最快都要聽朝, 出咗院都仲要做物理治療同休息! 我弟婦都未生得, 今早吊催生, 依家先得2度已經叫哂要打止痛針了 ~
成9個月先開始響屋企行下.....之前成日叫佢行多d, 又唔聽, 得個懶字!

原帖由 小丑魚 於 10-5-13 12:23 發表
翁生出了院未? 睇片無事嗎? 你今晚要去探弟婦嗎? 攰c攰c

大宅

講佢就waste gas!! 一早叫佢行多d又唔聽, 全日留響屋企打機.....依家知c啦, 痛咗成日!
喂kim, 你9號係咪請假? 我地一唔一齊開生日party??

原帖由 小虫媽媽 於 10-5-13 23:54 發表

你弟婦唔怕悶一日留喺屋企都好叻嫁啦! 如果個大肚婆不甘寂寞 (好似我呢種!), 日日返工放工, 之後仲要喺屋企附近游下游下, 放產假悶到發荒想返工, 就真係擔心C你細佬喇! 而家母女平安就100分啦! 不過開2 ...

大宅

我細佬實唔會比成日online啦! 弟婦e+搬咗返娘家, 睇怕都要住幾個月, 如果佢仲日日打機, bb婆婆一定唔會放過佢!
沉日上去睇bb, 我弟婦都尚算輕鬆, 不過傷口仲好痛, 痛到坐都坐唔耐~
翁b第一次接觸咁細個既bb, 一見到bb個樣超興奮, 見到我地抱bb都無妒忌, 反而仲想抱埋一份~又識細細聲講: bb sleep, don"t cry! 又識叫我地沖milk milk比bb, 見到佢個樣就好笑 ~
原帖由 小丑魚 於 10-5-14 14:28 發表
bb出左世, 叫你弟婦唔好掛住打機啦, 多d時間同bb交流。我朋友弟婦個bb比同齡小朋友的發展遲緩了7個月(現在是2Y1M), 雖然仍未排到期做評估, 但朋友看過自閉症特徵, 她侄子差不多中哂, 朋友看在眼裡都很難過。 她說弟 ...

大宅

= 都話我好窮咯!
考慮下考慮下....

原帖由 TVb08 於 10-5-17 12:44 發表

翁b一定係一個好大佬,cathy你可以放心開工了...

大宅

不如就6/6啦, 好唔好??? 難得約到同一日, 玩一陣就走好唔捨得喎! 而且約來約去好鬼煩~
我都真係幾忙, 又有d力不從心, 成日唔夠瞓~

原帖由 小丑魚 於 10-5-25 10:34 發表
有筍嘢梗係要話哂比你哋知啦 我都upload唔到呀, 問個位V職員話冇遇過這個問題我最後都是SEND隻USB過去咋。唔係翁B入院是翁生知真. 另, 你又唔得閒上來吹水, KIM和CATHY工作上梗係很忙喇, 之於义燒媽梗 ...

大宅

乜唔係去糖糖屋企順便探小qq咩??? 叉媽好似仲未見過小qq喎!
原帖由 小丑魚 於 10-5-27 11:36 發表
好呀,出來食完lunch/tea再在附近玩一玩(我建議 。 有沒有好地方推介?

大宅

阿kim去咗公幹, 等埋佢返再決定日期同地點, 好唔好?
叉媽又唔表決呀.....

大宅

各位, 有定案未??? 我要出post去開義工媽媽大會呀! 你地想6/6定9/6架??
地點, 不如照舊啦, 好唔好???

大宅

咁請問叉媽, 9/6係唔係OK呢?
kim: 9/6 兩點後
cathy: 9/6 一點後
叉媽:
小丑魚:
suki:

原帖由 叉燒媽 於 10-5-28 12:29 發表

地點suki屋企梗係好啦!!
學cathy話齋, 我真係想見下qq呀!!

不過.....日期.................
就真係有問題喇....
事關6/6 有d 細叔伯話要幫頓頓做生日
...

大宅

沉日阿cat搵你係想借地方放party既野, 不過依家改期了~
小虫果日唔上一堂pg得唔得? 如果小虫上完pg再入到黎起碼3點幾了, 玩得兩粒鐘又要回婆婆家, 好似好趕咁喎~

其實我可以早d, 如果小虫唔返pg, 我可以攞全日假, 咁我地可以11點開始玩到4-5點一齊走, 好唔好????

等我地決定咗我就打比suki啦!
原帖由 小虫媽媽 於 10-5-28 14:10 發表
我近這幾星期香港大陸不停跑來跑去, 真係人都癲! 琴日cat 搵我又搵唔到, 真係唔好意思!

kim: 9/6 兩點後, 旁晚回婆婆家食飯!
cathy: 9/6 一點後
叉媽:9/6 全日 ( sorry x 1000000000000) 叉媽, 咁你6/9全日ok? 唔 ...

大宅

完全同意!!
交囉, 就交換禮物啦!
有無人可以去訂蛋糕? 今件bb們可以同我地一齊食喇
原帖由 小丑魚 於 10-5-28 14:34 發表
如果9/6我都會攞全日, 11點入去都冇問題, 最多入到去才餵粥粥比小魚毛吃。 仲有, 我哋玩唔玩交換禮物?

大宅

最緊要齊人啫..... 今次約到我真係差d想取消呀! 左就右就到最後又差一個 次次比阿cat問我揀好日子未, 我都啞口無言~可能2歲party就到, 我有d野做, 個人又攰, 每個星期六日都唔夠時間用! 想親子都提唔起勁..........試過有一晚, 我仲早瞓過翁b, 死未

kim, 我地玩住先, 等你黎先切蛋糕囉! 成班魔怪一齊癲時間好快過啫!
小丑魚, 要唔要打比suki 確認下兆康站係唔係有間美心可以拎蛋糕?

原帖由 小虫媽媽 於 10-5-28 18:26 發表

果日小虫最後一堂pg, 上到 1300, 1400後是可到達時間啦! 最後果堂pg個蒙特梭利 instructor 會同每個父母 sum up 小朋友性格, remind 父母要點同自己小朋友一齊成長, 小朋友會同另外2個老師玩, 所以我仍然想返呢!
...

大宅

今日有2件重大消息要公佈:
1) 最新消息, 頓頓今日已經安排自行申請出院, 不過未好番哂, 仲要食藥藥! 希望叉媽辛苦多兩日, 等頓頓好番再上來報平安!
2) 69 party已轉為6/6! 為咗大家方便, 我已經問準叉媽, 佢叫我地安排咗先, 到時佢會夾下時間! 咁小丑魚可以訂蛋糕喇, thanks!!!
另外, 咁我地係唔係決定叫外賣食? 係就前一日再同suki商量啦!

原帖由 糖糖B 於 10-5-30 22:16 發表
各位姐妹....SORRY呀...真係好少上網呀...其實你地有咩野揾我...唔該打比我呀...好似今D日朋友嚟...QQ喊足咁多個鐘...我6月6日同9日都預咗比你地...邊日CONFIRM後通知我就OK!! 兆康西鐵站就有美心了...但至於食物可 ...

大宅

唉, 結果都係唔齊人! 希望頓頓快d好番, 趕得切一齊慶祝啦!
原帖由 叉燒媽 於 10-6-3 00:36 發表
唉...我諗頓頓今年都係唔可以同69bb 一齊慶祝生日喇!
佢今日退左燒, but 咳得犀利左好多,
連我都開始喉嚨痛喇!!
得返4日時間, 睇怕都好唔切!!
suki度仲有小qq,
唔好帶菌去喇!!

你地開開心心過生日!!!:bda ...

大宅

1.係喎, 咁大家想幾點? 我prefer 等bb們食完第一餐先去玩, 大家想1點 / 2點?
2. 交換禮物我上星期都已經買咗, 我仲以為好似上年around$150添~ 無所謂啦, 我都係買百零蚊玩具仔~
3. 我都無suki地址呀! 我會諗辦法去架喇, 應該都係由兆康轉的士入去~

原帖由 小虫媽媽 於 10-6-3 14:23 發表
1.唔記得問: 咁 sun 幾點去到 suki 度集合呀?
2. 我自作主張幫大家決定咗交換 $100 內禮物喇! 之前已經訂咗, 今晚取貨, yeah!!!
3. suki, 你可否再pm你個地址給我? 上次去完你度我就碎咗你個地址喇! thanks! ...

大宅

依家先睇到個post....sorry希望個蛋糕大家都滿意啦~
沉日玩得好開心, 真係好多謝suki同糖糖爸既款待! 攪到你地間屋亂哂, 真係唔好意思 ~ 不過, 最開心係見到糖糖唔捨得我同翁b走, 一邊goodbye kiss一邊眼濕濕咁byebye, so cute!!
糖糖, ee都好唔捨得你架, 我都唔想咁早走 , 奈何各位bb都眼瞓喇! 下次, ee一定帶埋翁B同你玩通頂!

原帖由 小丑魚 於 10-6-4 15:25 發表
剛剛去到美x訂蛋糕, 匯豐卡九折, 渣打卡八折, 冇理由咁蝕底唔攞架, 但自己又冇呢兩張卡喎, 唯有叫救星喇! 唔該哂妳呀cathy, 麻煩翁生幫忙訂2磅夠啦, 雜果料, 字樣[69 bb萬歲, 萬歲], 款色隨他意思。 最緊要是在兆康 ...

首頁
12345...13

尾頁

跳至