跳至

首頁
34567...13

尾頁

大宅

沉日行愉景新城幫翁b睇返學鞋, 發現好多牌子都無佢咁細size.....正在失望之際比我搵到間"鞋boss"(之前我唔知愉城有分店架!)入面款多, 碼齊, 細過翁b既size都有!! 黑/白皮鞋 & 波鞋都有, 而且做緊discount! 當然, 價錢亦有平有貴! 由$100-$499都有!! 大家搵下附近有無呢間野, 有時間去睇下~

大宅

我同你差無幾.....果日只係起身睇咗加時, 之後5點幾再瞓! 沉日又同99食霄夜buffet, 連續幾晚無好好瞓....今日都有d暈暈地, 同想嘔~ 依家超級眼瞓
原帖由 小虫媽媽 於 10-7-14 13:32 發表

我覺得原因係年紀大咗+之前果晚睇波!

大宅

贊成! 下午好~
地點響邊??? 有無提議???
原帖由 小丑魚 於 10-7-14 14:46 發表
最好下午啦!

大宅

你真係了解佢喇......佢真係會架
原帖由 小虫媽媽 於 10-7-14 13:28 發表

要 cat 姐提早出關唔係幾好wor! 萬一佢日日掛住去玩, 開此先例, 跟住果 9日日日都出街唔休息就弊傢伙! 都係唔好打搞佢, 坐完月先出黎啦!

大宅

唔得呀, 我地個女廁響公司入面架~
原帖由 小丑魚 於 10-7-14 14:55 發表
走去厠所

大宅

有無discount都無咩所謂, 最緊要唔該哂你推介同幫手~
你唔提我, 我真係唔醒起要整
咁幾時有呢? 趕唔趕得切25/7?? 要唔要我地改遲少少聚?
原帖由 叉燒媽 於 10-7-14 17:39 發表
姊妹們, 我落哂單了,
老闆做緊, 暫時都應該無乜問題。

不過要講聲, 本來諗住訂咁多會有折,
但老闆話我地d 套裝已經優惠左,
唔肯俾折了!!

大宅

好明顯, 你既"波癮"大過小虫爸啦
18 + 22......真係倒數ing
原帖由 小虫媽媽 於 10-7-14 23:15 發表

你C6加時先叫你, 唔浪費你時間, 可以瞓多個半鐘! 我C6一早ZZZZZZ, 我一個人2點半頂到5點呀! 一路渴望入波, 結果等到加時下半場尾先可以瞓咋! 而家年紀大, 好快18+22, 真係瞓少D都唔掂呀! ...

大宅

我就懶d, 通常都推呢個責任比爸爸~所以我同阿仔沖時都只會"係咁依"反高少少, 用花灑沖1-2下就算~ 翁爸就唔係架, 真係捉住佢, 要佢企好比爸爸沖架! 翁b習慣咗又無野喎, 會縮一縮囉~ 佢話細細個就要比佢知要洗喎~
其實次次去完vee vee, 我同姐姐都會用1格廁紙抹走jj既尿, 應該都唔會太dirty掛~

原帖由 小丑魚 於 10-7-15 14:17 發表
頓頓反應同小魚毛一樣, 敏感部位吾點得 盡量啦, 反得幾多得幾多, 無需要格硬黎, 整痛佢以後唔比你掂仲衰。

大宅

米米米米米攪我喇.......多1個我真係日日響公司釣魚都似~ 人都癲呀!
原帖由 小丑魚 於 10-7-15 14:24 發表
皆因她們只得一個b, 比多一個佢哋, 睇b好過睇ball啦!

大宅

生多個? 其實個心係想, 亦一向都係"隨緣"態度! 不過, 自從我呢個星期開始搵幼稚園時, 發現大部分好既小學都係直資, 一諗到要將學費 x 2之後, 真係怕怕
最好中mark six, 咁就唔使煩喇~

姐妹們, 約約下又無件事拿? 咁究竟25號出唔出黎架? 難得翁爸放假, 我要plan節目呀 ~

原帖由 叉燒媽 於 10-7-15 17:06 發表

唉..生多個...
我之前真係好想,
但而家個仔大左,
我又唔多想返轉頭, 由頭開始喇!
加上發覺原來自己真係唔識教,
都係情願放哂心機落頓頓身上算喇.... ...

大宅

你誤會喇.....我所講既planning係前一日既2人世界呀!
就係難得翁爸放假, 想佢去要陪仔去玩囉! 咁萬一你地約唔成, 我咪要搵節目囉! 其實係因為前1日小妹牛一啫所以唔想無無聊聊響屋企過就算囉~
大家有所不知, 我唔安排d地方去的話, 翁生係只會留響屋企架咋~ 我咪一樣要煮飯 / 湊仔......
原帖由 叉燒媽 於 10-7-16 13:57 發表

咁難得翁爸放假,
你地使唔使family day先???

大宅

嚡....小丑魚你有所不知了~如果我唔plan定, 我已經知道自己既下場將會連續兩日都響屋企湊仔! 自從上年要自己買生日蛋糕比自己之後, 我真係無咁笨呀! 一於排滿哂d節目, 娛樂下自己又可以陪阿仔, 幾開心呀 !!!
我無咩地方想去, 不過最好響室內進行就ok了! 可能呢排太熱, 成日一曬太陽有d中暑既感覺! 可以先去科學館再去tea, 又或者直接去黃金海岸high tea又得~你地話事啦~

suki, 時間就你啦! 希望你朋友快d搵個新工人接手, 忘記之前果個d衰野~

原帖由 小丑魚 於 10-7-17 09:53 發表
對的, 玩下2人世界增進感情, 第2日就家庭日, 要PLAN咁多嘢你真辛苦

大宅

讚成讚成讚成! 最有條件做哥哥一定係小虫兄啦~
原帖由 小丑魚 於 10-7-17 09:47 發表
你知你幸運就快D整多一件比婆婆公公幫手, 比EE虎虎追上來, 婆婆就分唔到身了。

大宅

咁就3點響科學館等, 去完再搵個地方食野好唔好?
原帖由 小虫媽媽 於 10-7-19 14:17 發表

小虫1400 尖咀放學, 對我黎講, 科學館好d, suki 你 perfer 邊處?

大宅

bb床圍欄?? 小魚毛仲瞓緊bb床咩?
原帖由 小丑魚 於 10-7-21 14:35 發表
最近小魚毛有幾次瞓到零晨4/5點就扎醒, 我拍佢兩下諗住再暗佢瞓番, 點知佢又再喊, 摸佢個身又不是凍, 尿片又無濕, 如是者喊醒了幾次終於發現問題的源頭....佢唔滿意我把BB床欄拉下來, 侵犯他的私人空間, 把門欄拉回 ...

大宅

同事已報料, 上星期日去完, 感覺還好~只係超多人, 如果是平日去的話就prefect! 因為大人只需比幾十蚊就可帶1個12歲以下既小朋友入場, 而且係任玩! 所以好多10歲8歲都會一齊同bb們爭野玩, 呢樣就要小心d! 其他安排都算ok既!

原帖由 糖糖B 於 10-7-22 11:44 發表
各位姐妹 今日見九龍灣mega box開咗個室內遊樂場...大家有冇興趣呀~

http://trendymom.com.hk/lifestyle/lifestyle2.php?cmp=sr&src=frontpage

大宅

多謝多謝
原帖由 小丑魚 於 10-7-24 10:26 發表
Cathy,

祝腰酸背痛遠離妳, 大仔細仔日日靠近妳。 Happy Birthday.

大宅

姐妹們, 聽日3點科學館見~

大宅

小先魚真叻仔, 人仔細細已經識得靜靜地加餸!!
換轉係我, 除了第一次警告外, 再私自打開雪櫃已經要體罰了! 莫講到玩雞蛋.......拍打幾下手板仔 / patpat真係要架! (依家無著片, 打pat pat都幾痛架!)
我屋企真係有幾樣野執得好緊: 1. 電制/插蘇 (因為我地兩公婆細個都比電電過) 2. 風扇 (需則有安全網, 都怕! 一開著就唔比再摸) 3. 鋁窗鎖 (個鎖長lock, 不過我屋企住好高架!) 4. 雪櫃 (我表妹由小都自由自在開雪櫃架! 久而久之佢成日吸哂雪櫃既冷氣, 所以氣管成日發炎, 仲有, 成日自己偷偷地攞糖 / 朱古力食, 又成日開d大人野飲, 所以我地不淮bb打開雪櫃, 一見就丙~)
講到我成日打仔咁.....
原帖由 小丑魚 於 10-8-5 10:01 發表
近排小魚毛好吾乖, 成日攞雞蛋黎掉mouth: 前幾日一見姐姐行開, 就即時整開雪櫃個安全扣, 見到蛋蛋就吾理3721掉呀掉呀 昨天, 一入屋哥哥就打小報告喇, 新記錄是5隻, 姐姐話今晚炒蛋食囉。 ...

大宅

好明顯你係"文明媽媽", 唔會動手動腳打小朋友, 哈哈!
不過, 真係唔好比魚毛開雪櫃, 吸得d冷空氣多對氣管唔好架!
原帖由 小丑魚 於 10-8-5 16:52 發表
你講個4樣嘢, 我都有執行(可能我吾夠嚴厲, 所以佢吾怕我), 小魚毛一攪我就要佢罰企和同佢講道理. 其實佢開雪櫃都無嘢食, 事關我甚少買零食或飲品。

首頁
34567...13

尾頁

跳至